Dayang Deno | SLE/Lupus, Blogger dan Doodler

Bertabah

Masih bertabah ~

Bertabah dengan client punya artwork.. Artwork kali ini A4 size, perlu siapkan empat A4 paper, detail artwork. Boleh tahan juling mata bila mengadap lama2, lenguh tangan, gitulah.. Nanti siap yang ini, ada artwork lain pula yang kena siapkan. 

Macam ni la bila dah jadi full time doodler/ artist, kena focus dengan artwork.


Kadang-kadang jadi penat sebab deno juga perlu dialysis treatment setiap hari, kadang2 tak sihat, tapi alhamdulillah mostly client faham dengan keadaan deno..

Buat art ni kena banyak sabar, mesti kena ada niat nak buat yang terbaik untuk client kita. Jangan buat cincai2 sebab orang dah bagi fully trust pada kita, dengan harapan pada kita kan...

Alhamdulillah Allah bagi pada Dayang Deno passion pada art.. dengan bakat pinjaman Allah ini juga dapat deno cari rezeki sikit2 memandangkan deno tak dapat bekerja seperti orang lain sebab masalah kesihatan.

Deno cuba nak bahagikan masa antara art dan blog, honestly rasa rindu nak update blog hari2 dan blogwalking macam dulu.. sekarang komitmen more to art..

Tapi in shaa Allah, akan dicuba sebaik mungkin, doakan Dayang Deno sihat selalu eh :)


Lenovo Contest

Alkisahnya pada minggu yang lalu ~


Last minute hantar penyertaan.. 

Sebenarnya deno tak tahu ada contest dari Lenovo, then.. tiba-tiba dapat tag from blogger Bro Framestone pada satu post tentang doodle contest, beberapa hari sebelum contest tamat. Deno pula tak baca betul2, ingat lambat lagi tamat pastu lupa terus.. 

Sehari sebelum tamat contest, ternampak pula Rizal_Paperbaghead post pasal contest ni..

Masa tu dah lewat malam.. Dalam pukul 2 pagi baru deno mula doodle, tak fikir apa dah just ambil pen, ambil A4 paper terus doodle. Spontan sahaja sebab dah lewat! Deno submit pun lewat.. In shaa Allah,.. cuba nasib ehehe.. 

Pada semua peserta #lenovo doodle contest, all the best! :)

#LenovoVibe
#VibeS1
#doodleart
#dayangdenoart


Sahabatku


 Baru berkesempatan update hari lahir awak, sahabatku... Saya sentiasa doakan yang terbaik buat awak, Ayu Nurhaslina :')

13 years friendship.. rindunya jangan cakaplah, Allah sahaja yang tahu... Selepas SPM, terpisah.. 10 tahun tak jumpa, but our friendship getting strong. Believe it or not, kami tak pernah bergaduh. She is my truly friend, my very bestfriend!  Walaupun jauh, dia sentiasa ada tak kira masa bila diperlukan, dia sentiasa ada untuk berikan semangat waktu diri ini terasa begitu hopeless, dia kawan yang buat mata ini menangis bila rindukan dia, dia sahabat yang sentiasa ada di dalam doaku, dia sahabat dunia akhiratku.. 

Semoga suatu hari nanti Allah beri rezeki untuk kita bertemu lagi... Sahabat sampai bila-bila.. Lillahi Ta'ala...

*sebelum ini ayucandy ialah seorang blogger, tetapi di atas tertentu blog tersebut ditutup.. sejujurnya dayangdeno sangat rindukan gulagulaberacun by ayucandy :')

Pblegacy