May 1, 2014

Segmen Blogwalking By DayangDeno



Cara penyertaan :
1- Like fanpage -->> 
2- Follow blog -->>  www.dayangdeno.com
3- Tajuk entri bebas. Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini
4. Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen.
5- Lima peserta bertuah akan mendapat limited edition doodle art button badge  :)


**Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 1 Mei 2014


April 23, 2014

Aku Blogger Dan Hasrul Hassan

Biar tak pernah bersua muka, apatah lagi bergambar bersama.. Namun deno tahu Blogger Hasrul Hassan orangnya peramah, pemurah, penyayang dan juga agak kelakar bila membaca blog dan statusnya di facebook .. Heee...^_^

Dalam cara penyertaan segmen ni, peserta segmen perlu letakkan satu gambar yang menandakan peserta "bersama" blog mr. HH atau bersama mr. HH secara personal..  Ok, ini gambar dari deno.. 

nak jugak sebelah HH..  hehe^^
(sila klik gambar di atas untuk menyertai segmen ini)

Blogger HH sentiasa berkongsi tips dan ilmunya kepada kita semua.. Segalanya dikongsi, bukan itu je.. pakar SEO nih! Setiap kali ada entri terbaru, deno mesti akan ke blog mr. HH. Tapi deno jadi macam biskut chipsmore! Kadang-kadang komen, kadang-kadang jadi silent reader.. hehe...

Deno perasan kan biasanya akan ada entri baru mr. HH pada awal pagi.. Kalau mr. HH awal pagi memerah otak menaip entri berkongsi tipsnya kepada kita, deno waktu awal pagi memerah otak cari idea design.. Jadi, nampaknya kita ada persamaan la mr. HH! Kita "pemerah otak"! hihi^^

Due : 11.59, 23 April 2014


p/s: terima kasih mr. HH sentiasa berkongsi ilmu kepada dayangdeno dan juga semua blogger^^


Tutorial : Cara Letak Gambar Dalam Entri Di Blog

Tutorial ini sambungan daripada tutorial sebleum ini :) Ok, simple je tutor ni.. Hanya untuk letak gambar di dalam entri :) **Klik gambar untuk lebih jelas

1 - Login > Dashboard > New Post

2- Taip tajuk entri, kemudian klik  "Insert Image" untuk masukkan gambar di dalam entri...

3- Kemudian akan keluar satu pop-up window

4- Ok, sekarang boleh pilih gambar :)

5- Gambar di"upload"

6- Yeay! Dah ada gambar dalam entri... ^_^ Boleh continue taip entri ....


Boleh upload gambar banyak-banyak dalam entri.. hehe :)