Dayang Deno | Personal blogger dan pencinta dunia seni lukis

Dayang Deno

February 28, 2015

Tersenyum


Waktu petang.. Angin sepoi2 bahasa...

Diri ini tersenyum.. Ada tergelak., Tiba-tiba serius .. Then tersenyum kembali.. Begitulah since tadi sebab satu blog ni... Blog seorang teman, baru lagi berkawan... Kenal pun melalui art juga^^ Sebelum ni deno ingatkan dia seorang yang serius, segan nak tegur... Tapi, rupa2nya dia sangat nice dan kelakar orangnya.. hihik  :)

Deno baru tahu dia ada blog, cuma sekarang dia tak aktif sangat sebab busy. Orangnya sangat kreatif, banyak betul kebolehannya yang Allah bagi... Subhanallah... Lama berhenti di blognya... Membaca dan terus membaca, melihat hasil lukisan, kata2 dan sajak2nya memang sangat hebat... Deno yang sedia minat sajak, boleh melekat lama di blog teman baru ini... 

He's soo amazing.. Diri ini boleh tenggelam di dalam cerita-ceritanya,, Kagum, sangat kagum.. Jarang deno rasa macam ni, betapa kata2 sajaknya penuh makna... Hati sangat terkesan..... Dia, manusia hebat..


4000 Followers

Alhamdulillah...

Blog www.dayangdeno.com dah mempunyai 4000 followers! Tahun ni blog deno berusia 6tahun dan tahun ke 6 inilah deno dapat 4000 followers :) Sekejap je kan, rasa macam baru semalam belajar buat blog.. hihik^^

Act deno tak sedar pun bila dah sampai 4000 tu.. Tak sempat nak printscreen.. Aduhaii.. Apa2 pun, terima kasih korang yang sentiasa support Dayang Deno.. Even deno banyak bebel je dalam blog ni, just simple personal blog yang tiada apa2 istimewa.. terima kasih korangg!! *love*

Oh ya, followers ke 4000 blog deno ialah blogger Fara Nabilah! Fara merupakan blogger baru dalam dunia blog.. Apa lagi korang, jom kita terjah blogger --->> Fara! :D


*muahh nah tangkap flying kiss sorang satu! :D


Malu And Segan

Rasanya ramai kot yang tak tahu.. Dia macam tu.. huhuuu.. Act she is soo shy and penyegan punya manusia.. Siapa lagi kalau bukan  seketul manusia bernama Dayang Deno tu. Since kecik-kecik memang jenis penyegan giler.. Ish3.. *geleng2 kepala

Teruk betul... Act sampai sekarang penyakit segan, malu, low confident masih ada.. Uhuk2... Cuma sekarang dah kurang sket... All sebab my kakak.. Kakak la yang selalu push sebab adik bongsu ni yang malu + penyegan sangat -__-

Pernah join event.. Last year punya event.. First time jumpa ngan orang2 #KLSketchNation giler awesome and kami lukis sama-sama.. Segan giler sampai masa lukis pun gigil coz nervous.. Can u imagine sampai line yang lurus jadi tak lurus.. Nervous, awkward, seram sejuk.. Lagi2 if dengan kaum lelaki.. Mesti banyak pandang bawah je.... But nasib baik jugak kakak2 push adik ni supaya berani sket... Deno join event..

So, deno dapat satu pengalaman baru dalam hidup, supaya tidak terlampau malu and segan... She face her fears!!! 

Kadang2 geram ngan diri sendiri.. How la diri ni tak macam all my kakak 4 orang tu, berani je.. Tetiba adik bongsu sorang ni macam ni.. Ermm... lepas join event tu kan, macam ada semangat sket bila jumpa orang ramai, orang baru kenal.. Kalau tak, mak aiii memang nak kena debik sebab peyakit malu + segan ni... Hahaa!! Alhamdulillah penyakit ni dah kurang sket, boleh control even masih ada... Still dalam proses nak belajar.. Hihiiii...


**geram dengan diri sendiri.. thanks to all my kakak yang selalu push adik supaya berani


Cancel

Terpaksa cancel

Ermmm makin teruk kan.. Setiap hari kat news, tv ada cerita pasal ni.. Online pun sama.. Denggi makin teruk kat Selangor..

Act sebelum deno rasa okey kot pegi kl.. Rasa macam okey kot. Tapi this week hari2 ada berita tentang kes denggi meningkat dengan drastik.. Setiap hari beratus-ratus kes denggi kat hospital.. Ada juga sampai meragur nyawa.. And denggi sekarang ni bukan denggi biasa, dah moden punya nyamuk sampai kesan dia pun lebih teruk... So, deno cancel dulu...

Bila dah reda baru pergi... Aduhaiii terpaksa hold nak shopping barang art kat sana....