Dayang Deno | Personal blogger dan pencinta dunia seni lukis

June 25, 2015

Berbuat Baik


Pesan my mom : "buat baiklah pada semua orang walaupun orang buat jahat kat kita"

Agaknya pesan tu dah sebati dalam diri kita, sebab tu la even ada orang buat jahat kat kite, sampai kite nangis pun.. Kite still jaga hati orang tu, kite kawan ngan dia and kite maafkan dia walaupun dia tak mintak maaf pun.. Kite rasa geram, marah, sedih.. pastu kite okeh.. Dia yang buat salah tapi macam dia takde buat apa pun.. Dia buat tak tahu je... 

Pernah kita baca orang post kat fb.. dia tulis buat baik pun orang pijak kepala, terlalu baik pun orang pijak kepala, jadi kena ada sifat kejam sikit dalam diri.. Tapi kite tak pandai, tak pandai nak marah orang...Marah dalam hati, dalam diary tahu la.. Tapi kite jenis, ermm terlalu menjaga perasaan orang.. Kite selalu tertanya-tanya salah ke kite baik ngan orang, tapi orangs amik kesempatan.. Tapi mak kite selalu suruh sabar and jangan balas orang buat apa2 kat kite.

Ermm.. gitulah kite.. nasib baik ada sketchbook and plapy buat teman.. hehe


June 22, 2015

Ink Ramadan #Day04

#Day01
#inkramadan
#comiccoreclub 


Day 04 : Solat Terawikh

Alkisah kesian my nephew, Amsyar.. Balik dari terawikh berkaki ayam sebab selipar dia hilang.. Dia letak selipar sebelah selipar papa dia je.. Tu pun selipar biasa, boleh hilang jugak.. Ermm takpe Amsyar, nanti beli selipar baru...



Ink Ramadan #Day03

#Day01
#inkramadan
#comiccoreclub 


Day 03 : Hari pertama berbuka

Uishhh ingat pulak zaman budak-budak

Hari pertama berbuka tu adalah hari yang kita takkan lupa.. Bila dah nak hampir waktu berbuka, kitalah orang pertama duduk kat meja.. Mata mesti tengok setiap jenis kuih. Mak pula ikut je kita nak apa kat bazar ramadan, puasa pertama la katakan... Dalam hati kononnya nak habiskan semua kuih tu.

Hehehee... Maklum aje lapar.. Tapi bila dah berbuka, makan sikit dua tiga jenis kuih dah kenyang.. hihiii.. rasanya semua macam tu kot.. korang pun mesti pernah macam tu kan? alaaa mengaku aje.. hehe :p



Ink Ramadan #Day02

#Day01
#inkramadan
#comiccoreclub 


Day 02 : Hari pertama puasa

Terlewat post sebab tak larat demam beberapa hari lepas.... Hari ni dah okey^^ 

Hari pertama puasa.. Deno masih demam, tapi dah kurang sikit.. Demam tapi dapat berpuasa, yay!! Even demam, tetap nak minum ais... Asyik terbayang milo ais je.. Akhirnya waktu berbuka deno dapat minum milo ais.. Alhamdulillah.. Dulu, kini dan selamanya.. I love milo ^^


**terima kasih kawan2 mendoakan deno, demam dah sembuh :)