Dayang Deno | SLE/Lupus, Blogger dan Doodler

September 13, 2016

Simple


Simple art

Sometimes simple is much more.. kan

:)




Rendang Ayam

Alkisahnya rendang ayam... Beberapa hari sebelum raya aidil adha, my mom buatkan rendang ayam! :D


Sebenarnya tak tahu pun ma nak buat rendang, hari tu selepas balik dari farmasi ma beritahu nak buat rendang. Apa lagi melompat jugaklah anak ma ni, happy sangat2^^ Waktu ma buat kerisik, Ya Allah baunyaa... tahu sahajalah kan bau kerisik yang home made ni kan.. hehe..

Jadi malam tu dapatlah makan rendang, bersama ketupat nasi. Dah rasa macam raya puasa pula. Malam tu hanya makan rendang for dinner.. Alhamdulillah... Terima kasih ma!^^

Birthday Abah

12hb September


Semalam hari raya aidil adha, semalam juga hari lahir abah. Alhamdulillah 71 tahun abah, syukur abah masih  bersama anak-anak abah. Alhamdulillah semalam juga berkumpul ramai-ramai makan sama2, semua ada.. Kami sediakan suprise cake untuk abah, kak obi, abangfik dan abangngah bakar satey. Satey yang kakak saya buat sendiri, sedap!^^ 

Buat abah, doa adik sama seperti tahun-tahun yang lalu agar Allah panjangkan usia abah, abah sentiasa dimurahkan rezeki, abah dilindungi Allah dan abah sentiasa sihat... Tiada apa yang dapat adik hadiahkan pada abah yang banyak berkorban untuk anak-anak abah, selain doa pada abah..

Adik sayang abah :')



Pblegacy