Dayang Deno | Personal blogger dan pencinta dunia seni lukis

Sejuk

Sejuk je... Dah beberapa hari asyik rasa sejuk walaupun cuaca panas.


Sebenarnya dalam minggu ni selalu sahaja rasa sejuk. Last week migraine, muntah... Mudah sangat dapat migraine, depressed pun dapat migraine.. Bila dah migraine mula la demam datang. Hari ni rasa sejuk sahaja macam hari-hari yang lepas, sejuk sampai ke tulang. Siang berbungkus, malam berbungkus, tidur sahaja sebab tak larat. Nasib baik terjaga untuk dialisis. Tadi check suhu badan, dah naik ke 38. Demam lagi.....

Dah makan ubat... Harap-harap esok lusa tiada lagi rasa sejuk dan tak sihat. Amin.

2 am


True.. coz waktu siang memang saya tak dapat focus untuk melukis, biasanya mesti tak dapat buat, tiada idea, artblock. Tapi ajaibnya waktu dingin pagi dapat saya buat artwork dengan tenang, idea juga banyak.. Yes, it's my favourite hour ^^

Jujur


Kadang-kadang .... orang suka ikutkan perasaan marah, perasaan tak puas hati, perasaan apa-apa sahajalah.. Bila terlalu ikutkan perasaan, secara tak sengaja kamu telah menonjolkan sikap sebenar kamu.. Contohnya kamu adalah orang yang disayangi ramai, orang yang sangat baik, sopan, bercakap pun lembut dan segalanya baik tentang kamu.. Tapi sebab sedikit salah faham, kamu kurang ajar dan bercakap buruk2 pada orang tanpa kamu bertanya baik2.. Di situ kamu telah tunjukkan sikap sebenar kamu... Elakkan bersikap seperti ini, jadilah orang yang benar2 jujur. Diluar diri kamu baik, di dalam hati kamu juga baik. Jadi orang yang baik2, inshaa Allah... Semua orang akan doakan yang baik2 buat kamu.


Wordless Wednesday : Keep Going





© 2010-2014 DAYANGDENO. All Right Reserved. This is a personal blog. Any opinions written in this blog is the opinion of the author and does not involve any other parties. The author will not be liable for any loss or damage incurred while using the information in this blog.Any action without permission is strictly prohibited.