Jawapan Selamat SMS - Dayang Deno

1.11.10

Jawapan Selamat SMS


http://www.emocutez.com
Bukan taknak balas tapi ada sebab tertentu atau terlupa maka alasan lambat membalas mestilah relevan agar sesuatu perhubungan tidak renggang... Antara kat bawah nie, agak2 korang yang mana satu,,? heeeee (^_^)

KALAU YANG SMS TU ADALAH MAK ATAU AYAH

ALASAN :"Maaf la mak, ayah.... henpon dlm beg tadi. Ni baru teringat nak call tapi mak & ayah dah  SMS dulu"
SEBENARNYA : Tidur sampai pukul 12tengahari  pasal tu lambat balas SMS mak dan ayah.

KALAU YANG SMS TU KAPEL

ALASAN :"Bateri henpon habis, charger pulak tertinggal kat opis.Ni baru lepas pegi amik, lepas charge terus balas SMS awak."
SEBENARNYA : Keluar tengok wayang dengan kapel lain, takut kantoi henpon di'off'kan.

KALAU YANG SMS TU KETUA PASUKAN

ALASAN :"Petang tadi masa aku on the way nak pegi training ada orang kena langgar, betul-betul depan aku. Aku tolong hantar ke hospital, henpon kat rumah tak bawak nak SMS bagitau. Sori ye."
SEBENARNYA : Takde siapa pun kena langgar, saja malas nak pegi training. lepak kat rumah tengok DVD baru beli....

KALAU YANG SMS TU ABANG KANDUNG

ALASAN :"Tadi tu dalam bilik kuliah, henpon silent moe, mana dengar nak angkat, kalau dengar pun tak boleh nak angkat nanti kena rampas, SMS lagi la...Pasal tu la tak balas. Ni pun balas pasal break 10 minit sebelum tukar pensyarah lain."
SEBENARNYA : Tak angkat dan tak balas SMS pasa duk dating dengan kapel. Kalau abang tau la tak pegi kuliah mau kena terajang..

KALAU YANG SMS TU MEMBER

ALASAN :"Tadi aku sedang solat, tu yang lambat reply SMS engkau tu.. Sori ya.."
SEBENARNYA : Bukan solat pun, duk sibuk tengok drama indon...

~ Psst2, banyaknya alasan... ish3... 

7 comments:

  1. hehe bgus btulla entry ni...cm tau2 je..huhu =p

    ReplyDelete
  2. pergh..
    alsn lg 1..
    fon ilang..
    ntah ltak at mne..
    lgpn x dak kdit..
    bile nmpk mscl n msg..
    x leh nk eply..
    wekekkee..

    ReplyDelete
  3. haha
    ada yang pernah buat
    ckp xde kedit
    fon hilang
    low battery
    busy
    tp actually malas nak balas mesej

    ReplyDelete
  4. haha..betul2..memang kadang2 ni la alasn yang kiter buat kan

    ReplyDelete
  5. alasan2 nie memnag femes, kan... (^_^)

    ReplyDelete