Hospital Lagii.. - Dayang Deno

17.10.10

Hospital Lagii..

VENUE : Hospital Sultanah Nur Zahirah, K.Trg
UNIT : Unit Nefrologi
ROOM : CAPD Room
TIME : 10.00 am - 01.05 pm

hari ni awal2 deno da bersiap
deno ke hospital bersama abah coz hari nie ada rawatan
macam biasa la, kena amik darah, air solution kena cek n lastly nak tukar transferSet deno

Setiap 6 bulan deno kena tukar transferSet, nak jaga fungsinya coz bimbang rosak, nanti xbleh buat dialisis pula.. So, kena tukar slalu..  First sekali, kena buat bloodTest dulu..

hari nie ckit jew amik darah, 2 botol kecik :p

BloodTest biasa dibuat setiap bulan.. Lepas bloodTest, deno beri nurse (kakLah) untuk cek air solution deno jernih atau x, lepas tu air tu perlu dihantar ke makmal untuk test jugak.. Lastly, baru la nak tukar transferSet kat perut.. hihi... geli la cabut plaster.. kihkihkih deno ketawa..

deno sempat lagi bergambar sebelum baring

nie alat2 nak dressing n tukar transferSet, blom letak iodin lg nie

Biasanya kakLah tolong buatkan proses nie untuk deno, kakLah buat x sakit n sgt berhati-hati. So, deno x rasa apa2 pun, thanks kakLah!! Khamis nanti pun kena jumpa lagi, nak amik ubat pula.. Stok ubat da nak habis..... apa bleh buat..... cobaan.......  :)

tata (^_^)



2 comments:

  1. teringat masa kena denggi dulu..
    hari2 kena ulang alik g cucuk n amek darah.. penat.. huhu..

    ReplyDelete
  2. hihi.. kalo kena denggi mesti kena amik darah hari2
    mcm pakcik deno, masa kena denggi, hari2 amik darah.. kesian pulak..:)

    ReplyDelete