Hepi Birthday To Me..........

3:03 AM,2 Comments

    Hepi birthday to me.... hepi birthday to me.... hepi birthday to deno..... hepi birthday to me..... baru ada peluang nak wish kat diri sendiri... hm, busy sgt, smpaikan xde masa.... birthday tahun nie rasa xbest jew... ma n abah pun xde kat umah, sume g KL... xcelebrate pon, kaklong, kakna n kobi ada kat KL, kangoh pulak busy... mmg xbest!!!!!

    Tapi deno bersyukur coz masih dipanjangkan usia oleh Allah s.w.t untuk menjalani kehidupan ini... alhamdulillah... Deno pun bersyukur coz tahun nie kesihatan deno makin baik, ini pun semua berkat doa ma abah n kawan2 yg x pernah putus beri semangat... time kasih!!

    Ha!!! nasib baik la mood deno yg DowN di hari jadi semalam, diserikan oleh AYU my bestfriend!! Thanks sgt2 kat AYU d CANDY girl coz buat blog tu untuk dayang! dayang suka! cantik, dayang anggap tu sbgai hadiah besday dayang.... mula tu memang sedih sgt2 coz xde buat ape2 pun masa besday deno smlm, deno makan burger n minum air ribena aje.... nasib baik bile baca blog ayu buat untuk dayang, hati dayang berbunga-bunga!! Ayu memang baik n pandai jaga hati kawan!!

    Sedih la jugak.............. Tapi, kaklong ada bgtau yg nanti nak celebrate jugak besday deno bila kaklong balik cuti sekolah aina nanti...... hmmm... harap2 kaklong jadik balik!!! deno harap sangat n miss waktu celebrate besday deno masa sem satu dulu... i MISS that moment so much!!!!!!




2 SLE Supporters :):

Keje oh Keje....

1:00 AM,0 Comments

     KERJA!!!! Ohh satu tugas yg dibalas dengan duit! Oh, mcm x percaya, hari nie adalah hari pertama I berkerja!!! Mula2, malu jugak dgn kakak kat dalam kedai buku tu, tapi I mesrakan diri supaya nanti senang kalo nak bertanya apa2 yg xtau..... 

     Best jugak kerja nie ya, dapat pengalaman... walaupun sekadar "part time job", tetap dapat duit. Cukup la 2 bulan I kerja, nanti duit yg dapat bleh la simpan dalam bank! Sungguh I x sangka, abah beri green light untuk I berkeja!! hehehe... Thanks abah!!! Dulu abah x bagi, tp I faham. Mungkin abah bimbang dgn kesihatan I... Ye la, I kan sakit, cume tahun ni alhamdulillah.........I chat! Hmm.... Tapi penatnye keje nie, 9jam sehari!!! Fuh!! Mmg penat, td pun balik penatnye hanye tuhan tahu.. Tu baru hari pertama... Alamak!!!! Esok I shif petang pukul 1ptg hingga 10 mlm! Aaaa!!!! Malam baru bleh balik. Setiap hari sabtu, 12 hours!!! OMG!!! Terkezut I dgr kak cah bgtau!! Baru I tau keje sebenarnya x senang.......... huhuhu....

0 SLE Supporters :):

Family

Selamat Hari Ibu, MA!!!

2:06 AM,2 Comments

          Selamat hari ibu, buat MA yg deno sayaannngggggggg sgt!!!! Muah!!!!!! Deno sangat sayangkan MA!! Deno minta maaf kerana lewat wish kat MA semalam...... Sempena hari ibu smlm, deno xde buat apa2 yg istimewa utk MA, cuma dapat beri satu ciuman yg cukup bermakna untuk MA... Kalau nak dibalas dengan harta benda, mmg x bernilai jika dibandingkan dengan jasa dan pengorbanan MA utk deno.......
              Dari deno kecik sampai la sekarang, MA x pernah jemu jaga deno........Lebih2 lagi bila deno mula sakit. MA sanggup ke KL dgn abh untuk rawatan deno. Bayak duit MA n abh abis untuk rawatan deno. Besar sungguh pengorbanan Ma utk deno...... Deno tahu, masa deno sakit tenat, MA sebenarnye sedih, kan?? Tapi, MA seorang yg tabah... Xpernah sekalipun air mata MA tumpah depan deno masa deno sakit... Deno tahu kenapa, MA tahan air mata MA sebab ma nak bg semangat deno utk terus hidup dan lawan penyakit deno, kan MA?? MA slalu kata deno kena kuat sebab ramai org masih sayangkan deno... Deno ingat lagi kata2 semangat MA itu. Mungkin, sebab tu juga deno masih bertahan smpai sekarang,, Mungkin ini kerana kata2 dan dorongan yg x pernah henti yg MA berikan pada deno.... Tp, kadang2 deno fikir, deno nie slalu menyusahkan MA sbb deno sakit... MA slalu susah hati disebabkan deno.... Masa deno sakit pun, deno cerewet, meragam, mcm2 perangai deno buat.... Tapi MA x marah pun, mesti MA cuba dapatkan apa deno nak.......................
             
             Deno kadang2 terfikir, kenapa masa deno duk ICU dulu, masa nafas deno putus 3 minit tu, Allah x amik terus nyawa deno??? Deno rasa, deno nie menyusahkan MA pulak bila sakit.... Tapi, bila difikirkan balik, mungkin Allah xmau pisahkan MA dari deno lagi... Dan mungkin ada hikmah jugs deno sakit............... Walaupun Ma perlu byk berkorban masa, tenaga, wang..... MA xpernah berkira pun dengan deno..... Mulia sungguh hati MA berkorban utk deno.... Cuma, pernah satu hari deno sakit sangat teruk, menjerit-jerit sakit, buat pertama kali deno tengok MA mengalirkan air mata melihat keadaan deno yg sakit... Ohhh Tuhan, mengalir juga air mata ibuku yg tabah orangnya menjaga aku..... Deno tahu masa tu, ma x tahan tengok deno dalam kesakitan yg amat sgt pada masa itu... Itu yg menyebabkan aku berasa sgt bersalah menyebabkan MA mengalirkan air mata....

             MA.................... Sesungguhnya pengorbanan MA tidak ternilai bagi deno....... Jasa, pengorbanan dan kasih sayang yg MA berikan pada deno tidak dpt deno balas...... Hanya doa dan kasih sayang dapat deno berikan utk MA...... MA.......... Selamat HAri Ibu...................

2 SLE Supporters :):