Family

kakak

8:51 PM,2 Comments

 hmmmm..
my cousin's name aisyah nadhirah(kakak)
umur 17thn
 ada sesuatu yg terbuku dlm hati dia
mungkin dia xnak bgtau sy
sejak exm SPM makin hampir
dia makin badmood n not really tumpu pd study, nampak ok.. tp sy xtau mcm mana nak tanya
coz dia pendiam sket orangnye, tp kalo xtanya takut makin bengkak isi kat dalam ati dia

sy syak la...
dia rindu parents dia n siblings
lebih2 lagi bila dia nak exam besar tahun nie
tp dia tak cakap maybe takut org susah ati
parents kakak tinggal d Hong Kong dah 4 tahun, dua org adik2 kakak pun kat sana
kakak jarang jumpe diaorg.........
cuti2 sekolah jew kakak g sana, tp cuti baru nie kakak x pegi coz ada kem exam
kesian jugak kat kakak, tp kenapa kakak xmo bgtau kakno??

semoga kakak terbuka ati luah apa yg kakak rasa
kakno kat sini sedia mendengar apa yg kakak pendamkan
n kakno boleh jadi kakak kpd kakak
kakno pun doakan kakak lulus cemerlang dalam exm SPM akan datang
jgn simpan masalah kakak, tp kakno nak paksa pun xboleh
kakno harap kakak baca coretan ini
kakno just ur cousin but...
 i  care kakak......





2 SLE Supporters :):

Personal

GaYA baRU

2:20 AM,6 Comments

oooOO... oooOOo...OO
when i get older..i will be stronger..
they call me freedom, just lika a waving flag.....and then it goes back..

eh eh!!
melalut pulak nyanyi lagu.....
hye kawan kawan!!!

sebenarnye sy nak share dgn kawan2 ttg this moment!
pecah rekod nie! xpernah sy buat pun!!
ha... sy try upgrade imey bertudung sy
bukan apa...
upgrade cara pakai tudung jew........ buat suspen jew.. apa da sy nie!!
 tau x bila sy nak try imej nie???
ha.... masa jumpa yulie la... bile tengok die pakai depan mata
cantik la pulak, apa lagi, terus ajak yulie pegi cari tudung panjang tu
siap yulie tolong ajar lagi pakai mcm mana
segan la jugak first2 pakai tu
ye la, x biasa.. biasanya pakai tudung segi empat tu........haha
ha, tengok nie, nie tudung yg biasa sy pakai..

kira tudung nie tudung peberet la, dari dulu suka sgt pakai tudung nie
xnak cuba pun fesyen baru, takut xsesuai la, muka bulat la, tudung x jadi la
tapi entah mcm mana tetiba ada nafsu nak try pakai tudung panjang tu.. hahaha :p
mmg pecah rekod! xpernah2 pun sy nak try
bila pakai tudung panjang tu, teringat kat ayu pulak, dia pun minat tudung panjang gni
manisss muka ayu pakai tudung tu
apa lagi, bertambah la nafsu nak try..
inilah hasilnya... (dekat stgh jam baru nak jadi) haha


ok x?? jadi x??
punya la lama bersiap, dekat stgh jam baru kuar bilik!!
nie try pakai masa nak kuar makan dgn ma n abah tadi
ma n abah pun terkejut........ biasa sempoi jew deno pakai...
 lain pulak gayanya...
mcm2 rasa ada.. malu + xbiasa + seram sejuk + gementar
bila da pakai lama, baru rasa okey ckt...huhu

macam mana? apa opinion kawan2??
tapi sy try je pakai... skali skala nak bergaya kan....
tp, lihat keadaan jugak, kalo nak cepat pakai tudung mcm biasa je la
ye la, nak pakai tudung panjang nie, susahnya.... (bagi sy yg xtau nak pakai)
ambil masa yg lama jugak tu.......
terpikir, mcm mana yulie n ayu pakai kejap jew?? hmmm.........





6 SLE Supporters :):

Personal

WHy????

6:43 PM,2 Comments

elo elo.... hye kawan2...
hari nie sy nak share dgn kawan2 pasal interest sy
katak hijau!
kawan2 semua mesti pelik kan
kenapa sy pilih katak hijau sbg blog
xsesuai langsung kan...

kawan2 suka x katak?? sy pasti ramai di antara kita sangat geli dengan katak!
bila dengar org sebut katak pun kita dah bayangkan
katak ada jenis yg kecil, besar, berlendir, berair dan lembut bila dipegang..
eeeiiiii..... sy yg tulis nie pun geli geleman bila menyebutnya..
kalau la ada antara kita yg sanggup pegang kakak, i tabik you!!

sebenarnye sy pun geli sgt2 dengan makhluk ciptaan Allah swt yg dipanggil katak
nak pegang?? jgn harap!!
tp, sy geli jew, bukan tak suka
kalau kite tengok betul2, katak sgt unik dan comel!
especially katak hijau yg bermata merah!


jgn xpercaya pula, ini katak betul!! lihat! ia senyum kat kita!
unik kan katak nie...
besides, sy suka katak hijau coz comel..
lebih2 lagi, ada byk design katak hijau comel2 yg orang buat
mcm2 ada..  beg katak hijau, lampu, keychain, shoes, paper clip n byk lagi...
try see this... 



sooo cutee......
dalam byk2 dolls, sy paling suka yg nie!!
wat ur opinion???

hihihi :)
entah apa2 kan sy nie, boleh suka kat katak hijau
kawan2 macam mana pula??
GREEN FROG!








2 SLE Supporters :):

Bestfriend

GemBIRAnYa hari nie!! hihi

3:12 AM,4 Comments

hye hye hye!!!
seronok betul sy hari nie! 
nak tau kenapa???
sy dpt jumpe n kuar dengan besfren masa sek rendah dulu!!
boleh dikatakan kawan 4eva... cewah gtu!
dia nie seorg yg hepi2, funny n mmg ada ciri2 kawan idaman sy la..
hihihi...

lama betul kitaorg xjumpe!! 
dapat la lepaskan rindu!! 
hai... bile da jumpe tu, mulut nie mcm2 story keluar
story tu story nie
lucu pulak bila teringat td, masing2 ada story
pot pet pot pet pot jew sampai kering tekak
kalo ikutkan ati xnak balik la, nak stay jew kat mcD td.. hahaha :)

eh! lupa pula nak intro besfren lama i nie...
ten ten ten......
ini dia yuliana@yulie@yuyu...


amacam? ayu x cik yuyu nie??
ini gambar kitaorg td, siap bergambar lg... ye la, lama sgt xjumpe.. haha.. 
posing pun baeekkk punya.....


ha...... sweet x?? eceh! terperasan la pulak... jangan mara haa.....
bila ckp pasal yuyu, teringat pulak sy kat besfren sorang nie
rindu sangat2 nak jumpa 
tapi jauh.......... sob sob sob...
orangnya comel,baik hati, penyayang, tegas, kelakar n pintar!!
nie dia
ayu my candy girl........ comel sangat2


ayu nie sy kenal masa form 4, kejap jew kenal terus baik n jd member rapat
kira besfren la! sangat memahami sy!!
comel kan? sapa yg berkenan tu, bleh amik contact no Ayu dgn dayang ya....
jangan marah ya ayu.......

selain 2 org special td
sy ada 2 lagi kawan rapat
memang baik, memahami.....
kalau nak tulis mmg banyak la, meh cni sy kenalkan
ha...... ni adzian n madie


ha..... nie laa...
kalo nak kenal, yg pakai tudung tu madie n sebelah tu adzian...
dua2 pun pandai nie!!
kalah sy dengan diaorang nie...

amacam?????
hebat x teman rapat sy?
merekalah kawan susah dan senang sy, memahami sy...
susah nak dapat kawan yg betul2 kawan...walaupun ada di antara kita jauh antara satu sama lain
persahabatan kita pasti kekal.....
buat yulie, ayu, adzian n madie
thanks a lot for coming into my life!!
I LOVE ALL OF U SO MUCH!!! 

ikhlas:
dayang deno
 





4 SLE Supporters :):

Buah Kegemaran

DuRIan!!!!!

3:25 PM,0 Comments

hye bloggers! :)
musim durian datang lagi!!!
sedapye durian..... thats my favourite fruit!!

tunggu je la 2 3 hari lagi...
mesti byk durian berlonggok kat belakang!
hihihi, x sabar betul!!

busuk??

mana ada..... wangi ada la..
tadi ada 2 bijik durian luruh kat blakang umah
wah..... nikmat betul makan durian
 durian ni enaknya, tuhan je tahu... 
anda tak kenal durian? tipu lah!
ini dia durian kegemaran sy!!


wah... tengok gambar ni pun da menaikkan selera sy...
durian pun sedap kalo buat pengat! 
pengat durian bersama pulut! wah wah!!!

  
jom kite layan musim durian!!!
enjoy!!!!



0 SLE Supporters :):

BoRiNKnYE Makan uBat

12:11 AM,3 Comments

banyak btol ubat
hari2 nak kena makan
bila celik mata jew, kena makan ubat
xde makanan lain ker..
adoi la...

lebih2 lagi bile demam nie
bertambah-tambah lagi ubat
rasa dah nak muntah makan ubat hari2
tapi apa boleh buat
da nasib badan

tengok nie
bertambah-tambah lagi ubat saya
hmmm...

ni lagi satu hal
bila da demam tu
mesti benda nie kena letak kat dahi
adoi.....
rimas btol la...
terpaksa la letak jugak
nasib nasib....... :(
  macam budak kecik pulak rasanye...
woo woo....
xsuka demam!!




3 SLE Supporters :):

Demam

DEMAM

6:03 PM,2 Comments

hmmm......
demam la 2 ari nie
xde mood nak on9
tapi bukak jugak la
nak tengok gulagulaberacun

rindu punya pasal..
layan gulagulaberacun la...

tata :)





2 SLE Supporters :):

Personal

Hepi giler!!

1:54 AM,2 Comments

hai hai hai!!!!!!!
gembira btol saya ari nie!

nak tau kenapa??

ari nie saya dapat GAJI!!!
hahaha :)
firt time!
tu yg excited n hepi giler nie....
first time keje n first time dalam idup dapat gaji
kelakar pulak kalo ingat
saya kerja???
i can't believe it!!

tapi itulah hakikatnye
perasaan tu sukar digambarkan dgn kata2 setelah penat bekerja
dengan OT 3 hari
balik 10 mlm.....
berbaloi-baloi!!! :)

nie sempat lagi amik gambar
hepi sangat la nie
hihihihihihi


2 SLE Supporters :):

SEMUT?????

5:52 PM,5 Comments

Haii bloggers!!
SEMUT??
tentu kamu semua tertanya-tanya...
semut saya lain ckt
semut saya adalah anak buah saya
 saya adalah gula bagi mereka :)

nak tahu kenapa saya panggil mereka semut?
kenapa saya gula?

REASON:
1. ke mana saja saya pergi mereka pasti ikut saya
2. setiap perbuatan saya mereka ikut
3. di mana ada saya, di c2 ada mereka
4. sentiasa nak saya ada bersama mereka
5. sentiasa ajak saya bermain dgn mereka

nak kenal??
ini semut no 1 yg slalu aje berkepit dengan saya
SARAH AINA @ kakak
sarah aina ni nakal sikit tapi baik.....
tengok nie, pelik btol cara pose


haaa.......
ni semut no2 tapi x berapa nak jadi semut
AMIR AMSYAR @ amca
baik jew... sopan jew...
tapi sekarang, hanya cikCU yg tahu, jadi OTROman!!


ha..... siap layan blues lagi amca.... haha

nie pulak
semut no3 yg cikCU layan hari2, penat......
ADAM KHALEEF @ CK
CK nie suka senyum... ni masa die baru bleh nak jalan
CK sekarang da bleh berlari

tengok nie, siap pakai tpi cikCU nie..
sekarang CK suka sangat masuk bilik cikCU
lagi2 kalo cikCU nak wat dialisis..

Itulah tiga3 semut kesayangan saya
walaupun penat melayan kerenah mereka
mereka la membuat saya ceria....... :)



5 SLE Supporters :):