Deno Rindu Lagi - Dayang Deno

6.1.11

Deno Rindu Lagi

      Jam menunjukkan dekat pukul 12 tengah malam. Sejuk sangat malam ni coz hujan lebat tak henti-henti dari petang, biasa la pantai timur sekarang kan musim hujan. Deno baru sahaja selesai buat dialisis. macam biasa la, rutin yang perlu dibuat sebelum tidur. kalau tidur dahulu baru buat, tentu susah nak bangun nanti...

Walaupun penat ke kelas hari nie, mata belum mengantuk. Deno bukak fB duk skodeng kawan-kawan yang dah sambung degree. Seronoknya dapat sambung ya, harap-harap tahun depan giliran deno pula. Nak buat macam mana, nasib deno Allah swt beri dugaan sakit.. Deno terima..

Duk sorang-sorang dalam bilik sambil mengadap my lappy nih, terbayang-bayang wajah teman rapat Deno kat UiTM Terengganu ni. Teringat kat Fatin, Kak ct, Dayah, Kak azi dan Hani!! Dorang adalah teman yang rapat dengan Ddno.. Rasa rindu sangat-sangat! Diaorang la yang selalu tolong Deno, kalau deno masuk hospital masa sakit pun diaorang sanggup datang melawat... Kalau ada masalah dalam study pun slalu je beri tunjuk ajar. Dah rasa macam adik-beradik pula..

Tapi, sekarang masing-masing dah sambung degree Ada yang ke Shah Alam, Perak, Segamat.... Deno rasa sunyi, xde dah teman yang sebaik diaorang. Kalau dulu, deno ada teman masa study, sekarang deno sorang. Kalau dulu ada teman masa deno tunggu abah, sekarang deno sorang... Kalau dulu ada teman masa makan, sekarang deno sorang... Rindunya....


Rinduuu



2 comments:

  1. deno sabar ye..ini ujian Allah utk deno sbb Allah syg deno sgt2 :)

    ReplyDelete
  2. alexa : seday woo... uhuk2...

    ReplyDelete