Hari Pertama - Dayang Deno

4.1.11

Hari Pertama

AduSS... Penat hari nie walaupun baru hari pertama untuk semester 5 nie. Pukul 7.30pagi da bertolak dari rumah untuk ke kelas, kelas Deno bermula pukul 8pagi. Sesampainya kat kampus, ramai student berjalan berpusu-pusu ke kelas masing-masing. Budak2 semester 1 pun ramai dan comel-comel Deno tengok.. hehe...

Rindu juga untuk ke kelas coz Deno tangguh satu semester baru-baru nie. Tangguh semester lepas coz sakit teruk sampai tak dapat ke kelas pun.. Deno harap dapat tamatkan semester ini dengan kesihatan yang lebih baik. Tapi risau juga, malam nie Deno demam, satu badan lenguh-lenguh. Baru satu hari ke kelas dah demam. Mungkin sebab turun naik tangga tingkat 3, jadi macam nie. Tapi Deno dah makan penadol, baru je makan, harap2 pagi esok okey coz ada kelas pukul 10.15 pagi. Tak nak miSS kelas esok!

Okey, jom tengok subjek untuk semester nie. Boleh tahan jugak.... Takut pulak bila dengar senior cakap susah.... tapi memang menakutkan! Lebih2 lagi LAW! Mesti banyak section dan kes nak kena ingat, sama macam law sem2 dulu..... tidakkk!!!


  • BEL 313 - Introduction To Critical Thinking
  • FAR 300 - Financial Accounting 5
  • TAX 320 - Taxation 1
  • LAW 346 - Introduction To Partnership and Company Law
  • MKT 243 - Fundalmentals Of Marketing
  • MAF 280 - Costing System and Planning

6 subjek semester nie! Banyak jugak nie.. Nampaknya kena lebih rajin nie..... Rajin ke? nak blogwalking lagi...hehe.. Nampaknya Deno terpaksa kurangkan berblog, mungkin satu entry je satu hari. Okey tak? (^_^)

~ Psst2, doakan Deno berjaya ya... :)


4 comments:

  1. hehe..
    1 hari 1 entry? hebatnyee..
    hhi

    good luck utk sbjek law.=D
    mmg kne hfl nama kes dan fktanye..agk pening pale di buatnye..uu

    ReplyDelete
  2. deno bole buat punya..=)
    gudluck !

    ReplyDelete
  3. Take care dayang! Kuatkan semangat. Setiap orang mmg ade cabaran dia. Ay pun ade masalah juga. Dayang kena kuat k. Study smart not study hard. Kalau hard pastu sakit, x gune juge. Buat jadual study dan senaraikan bab2 nak kena focus :)

    Tak sangka lak dyg kena amek law. Akaun pun kena jugak kan. All the best. Fighting! Dayang boleh! Trust Allah, Trust yourself!

    ReplyDelete
  4. fxysche : hehe... thanks!

    finaz : insyaallah..

    ayu : thanks my dear! :))

    ReplyDelete