DEMAM - Dayang Deno

12.4.11

DEMAM


      Hari nie hari ke 14 di hospital... Tau tak apa maknanya? Itu maknanya deno dah 2 minggu di hospital...! Yeay!! Tinggal 4 minggu lagi di sini... Tapi kan, nak sampai ke minggu ke 6 tu, rasa macam setahun... Hmm... Semalam deno tak sempat nak datang kat DayangDeno.. Nie gara-gara sakit tangan la nie.. Tangan kena rehat...

semalam, nie line baru pasang kul 12tengahari lepas line ke4kena cabut


semalam jugak, lepas baru pasang tu..
 petang tu jugak kena cabut coz bengkak lagi
so, doc pasang lagi line baru malam tu jugak
nak dapat line pun susah, 5 kali cucuk.... sakit!! lengan sama pulak tu, lengan kakan..
 Ini line terbaru sekarang..


Deno kira tadi, line kat lengan deno nie line ke enam selepas cabut pasang cabut pasang. Dalam 14 hari nie jugak, untuk buat line saja, deno kena cucuk 20 kali. Belum masuk amik darah lagi tu.. Perkataan deno biasa dengar dari ma.. "sabar la adik... nak baik kan... ". Jemu da dengar, rasa nak balik pun ada...

Semalam lepas masuk line baru, deno demam.. Tapi tak kuat sangat demam tu.. Sikit je nurse cakap, masa tu deno da badmood coz banyak kena cucuk dalam masa sehari.. On9 pun tak coz rehatkan tangan.. tapi sempat jugak on9 sekejap bukak fB. Sempat pulak berchatting dgn kakLM.. KakLM baik sangat.. ThankS kakak, ambil berat tentang deno! Asyik berchatting ngan kakLM, doc dtg nak buat line... T_T


Awal pagi tadi, tak boleh nak bangun.. Badan rasa seram sejuk je.. Rasa hangat je badan, rupa-rupanya deno demam panas. Badan rasa lemah sangat, sampaikan dno  makan ma pun suapkan. Hari nie satu hari deno tido, rehat.. Tak buat apa2 pun.. Doc cakap mungkin deno demam disebabkan banyak kena cucuk, jadi badan deno sakit.. Alhamdulillah, malam nie demam dah turun lepas makan ubat... Harap2 line semalam bertahan sampai esok, amin!


Esok deno ada final exam English paper... Deno buat exam kat hospital, dalam wad nie.. Harap2 dapat buat, deno tawakkal pada Allah swt coz banyak jugak yg taktahu, lama tak pegi kelas... Emm...

~ Psst2, takut la exam esok.... :p


16 comments:

  1. esok exam??
    buat betul2 ye deno..
    jangan la asik online je..
    macam mana tangan tu tak sakit..:p

    ReplyDelete
  2. take care my dear...

    semoga boleh jawab exam dgn baik ye..akak doakan yg terbaik tuk Deno

    ReplyDelete
  3. deno~ buat exam leklok..
    smoga adik sentiasa hepi2..senyum tau~ (^^~

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh ya deno.. :)

    ReplyDelete
  5. moga adik sayang sht esok...jg diri ok!good tuk exam.akak doakan yg terbaik buat deno kesayangan hati

    ReplyDelete
  6. mesti kes awk ni vine kecik kn??cian ,sabar k..moga awk cepat sembuh..amin3

    ReplyDelete
  7. salam Deno...

    moga deno terus kuat n tabah..bersabar ye dear..n gud luck utk result examnye :)

    luv !

    ReplyDelete
  8. http://blueberrybun185.blogspot.com/2011/04/sama-samalah-kita-berdoa-untuknya.html

    ReplyDelete
  9. harap deno cepat sembuh..aminnnn...


    tabah dan sabar ok sayang?


    ^___^V

    ReplyDelete
  10. adik.. kuat semangat taw.. lawan penyakit tuh.. aniss harap adik sihat okay!!

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum..
    moga tuan blog ini sihat selalu hendaknya..amin3,kuatkan diri,tabahkan hati terima ujian yang esa..setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya,percayalah ...

    ReplyDelete
  12. Good Luck yea deno!

    semoga dapat jawab exam dengan baik! =)

    kuatkan semangat tau, biar tak demam demam lagi! =)

    ReplyDelete
  13. tabah-tabahkan hati anda... ujian itu tidaklah lebih dari yang boleh anda tanggung... (^_^)

    Pendekar doakan anda sentiasa sihat ya..Amin..

    ReplyDelete