Dressing Time! - Dayang Deno

10.4.11

Dressing Time!


       Petang tadi dalam pukul 5 lebih, deno n abah turun ke unit nefro. Hari nie abah teman kat bilik.. Ma balik rumah, nak ke rumah nenek agaknya. Nenek dan tokwan deno kurang sihat.. Sejak deno masuk hospital, ma belum sempat melawat nenek dan tokwan.. Sian pulak..

Deno ke Unit Nefro coz nak dressing perut yg ada tiub untuk dialisis CAPD tu.. Sepatutnya kena dressing tiap2 hari tapi semalam nurse nefro sibuk.. Jadi pergi petang tadi.. Alhamdulillah, bahagian operation tu masih elok, kering... Walaupun tak dressing 2 hari, okey.. KakNa (nurse) yg tolong buat dressing kat deno.. Pandai KakNa dressing, selesa perut deno..

mcm nie la tiub di perut deno..  


tiub tu deno akan sambung ke mesin pada setiap malam (APD)
dulu deno buat manual (CAPD)
*from google


Memang kena jaga sangat supaya tak kena jangkitan kuman... Deno dah pernah kena jangkitan kuman, sakittt sgt2! Fobia rasanya..! Jadi deno pergi jugak ubtuk dressing walaupun dah petang.. Deno rasa bertuah sangat sebab tiub deno tiada komplikasi sepanjang 10 tahun deno buat dialisis... Alhamdulillah..... :)

~ Psst2, fobia dengan kuman!

9 comments:

  1. cepat sembuh ye.. jaga diri elok2.. huhu... kecian deno

    ReplyDelete
  2. jangkitan kuman? mkn apa smpai jd camtu.. siannya...
    smoga deno cpat sembuh ye.. aminn...

    ReplyDelete
  3. moga deno sht2 saja dan tiada jangkitan kuman di situ.

    ReplyDelete
  4. semoga adik akn cpt sihat dan sembuh yaa..
    amin~

    ReplyDelete
  5. Ammar datang sini dari blog Sis LM. Ammar harap Deno kuatkan semangat hadapi ujian dari Allah ini. Ammar doakan supaya Deno cepat sembuh

    ReplyDelete
  6. ciannya..hope cpt smbuh ye..CAPD ni tuk rawatan sakit buah pinggang kan..hope adik tabah yer

    ReplyDelete
  7. oooo...deno ada SLE ke..semoga tabah menghadapi dugaan ini ye dik

    ReplyDelete