Deno Sakit.. - Dayang Deno

5.4.11

Deno Sakit..


      Da lama tak jenguk DayangDeno... Rindunyeeeee! Blogwalking kat kawan2 blogger pun da lama tak buat... Tup tup hari nie dah 5hb 4... Nie pun sebab deno da makin sihat... Sebenarnya, baru-baru nie deno sakit.. Kelas pun tak pergi dah dekat sebulan, kemungkinan deno tangguh lagi belajar untuk semester nie.. :( Awal bulan 3 baru nie, doktor diagnos deno ada problem jantung.. Sedih betul, macam2 perasaan deno masa tu.. Tuhan je tahu, maklum la selama ini deno sakit SLE dah 13 tahun, tiba-tiba sahaja dapat penyakit baru.. Jadi deno ada 2 penyakit la, sakit SLE dan jantung.... Sedih sangat....

      Siapa yang tak sedih kan tiba-tiba je dapat penyakit baru, tapi deno faham.. Mungkin ini dugaan Tuhan buat deno... Tapi deno bersyukur juga penyakit jantung nie dapat didiagnos awal coz doktor cakap kalau tak dirawat awal2, boleh menyebabkan strok, lumpuh dan macam2 lagi.. Masa doktor bagitau kesan dia tu, jantung deno berdegup laju macam keretapi.. Rasa takut sangat2!! Doktor cakap juga, mungkin deno dapat penyakit nie coz deno sakit SLE lama, jadi badan deno tiada antibodi.. Penyakit mudah datang.. Deno pun tak berapa faham apa yang tek kena dengan jantung deno, yang deno tahu ada sesuatu tumbuh kat jantung dan jantung deno kena jangkitan kuman..


      Sebenarnya, sekarang deno berada dalam wad jantung hospital sultanah nur zahirah, kuala terengganu. Dah seminggu ddeno masuk wad nie.. Doktor cakap deno kena tinggal di hosp selama 6 minggu, jadi tinggal 5 minggu lagi untuk deno balik rumah... Maksudnya deno tinggal sini sebulan setengah iaitu 15hb 5 nanti baru keluar.. Doktor nak bagi ubat selama 6 minggu, nampaknya deno kena sabar la walaupun hakikatnya deno TAKSUKA hosp! Dal la selalu kena cucuk, buat line kat tangan pun susah.. Baru nie, cuck 4 kali baru dapat buat line.. Sakitnya.... geram deno dengan doktor tu.. Tapi macam yang deno selalu cakap dalam hati, sabor je la...

nie line di lengan kiri sekarang


nie pula gambar dalam wad jantung, ramai da balik, deno je belum balik..


       Deno harap deno cepat sihat.. Deno rasa bosan tahap cipan je duk hosp nie, nurse baru je masukkan ubat ikut line masa tap tap tap my lappy tadi.. Hmmm... lambatnya nak habis 5 minggu lagi...

~ Psst2, deno tak sabar nak balik! :p


13 comments:

  1. Deno sabarlah ye... lima minggu je lagi.. sekejap je sekarang ni setahun pon rasa sekejap.. apa kata sementara tunggu lima minggu kat sana deno online la selalu.. hehe tak la boring sngat.. cheer up girl.. happines itu tiada sempadan.. carilah kegembiraan di setiap ketika walau deno dalam dugaan Nya.. You are so strong.. kagummmm... cepat sihat k dear!

    ReplyDelete
  2. sabar ye deno..dugaan..smoga cepat sembuh oke ! =)

    ReplyDelete
  3. smga deno cepat sehat...jgn bersedih tau...stiap dugaan yg dtg kena terima dgn seadanyer....

    senyum sokmo deh

    ReplyDelete
  4. erm..
    kesian deno..
    akak tau deno ni kuat orang nye...kan??

    ReplyDelete
  5. Sebak rasanya baca. Aritu masa atas motor, ay nk cite keadaan dayang kat Mai.. tp x mampu nak cerita habis sbb takut nangis.

    Kuatkan hati ya syg. Dyg blogging je kalau boring. Send msg or wall post kat facebook kalau boring.

    Semoga Tuhan kuatkan hati dan kurangkan kesakitan Dayang. Kuat semangat ya! I lovee you so much.

    ReplyDelete
  6. Alahai denooo.. kt spital rupanya... sabarlah dik sakit tu ujian ALLAH... bykkan brsabar & berdoa.. nnt dh sihat g mkn ayam bakar yea ! :)

    ReplyDelete
  7. salam deno :)
    be strong and get well soon dear! keep updating your blog so we know how you're progressing.
    take care!

    ReplyDelete
  8. cepat sembuh ea... ;). selalu la update

    ReplyDelete
  9. adikku sayang...moga cpt sembuh ye...akak rindu sgt.syg duk ganu ye?nnt akak ke sana bln 6 akak akan usahakan cr deno...jgn sedih2.Allah menduga krn deno insan yg kuat dan tabah ye dik

    ReplyDelete
  10. thanks 4 all sahabat blogger coz doakan kesihatan deno... dengan support dari korang, deno rasa lebih smgt utk lawan pykt deno :)

    may Allah bless all of you...! ^_^

    ReplyDelete
  11. salam deno..
    moga deno shat sellu hendaknya..sbr ye,stiap kejdian pasti ada hikmahnya...
    sbar ye,cuma dapat doakn moga cpt smbuh..amin33

    ReplyDelete
  12. akak selalu jd silent reader deno.. kagum sangat dgn deno sbb deno kuat ! betullah, Allah tak kan uji hambanya yg tak mampu tanggung ujian tersebut..deno adalah antara yg terpilih untuk di uji oleh Allah, Allah uji hambanya yg dia sayang... bersabarlah deno..moga ada pahala disebalik kesabaran deno tu. moga ada ganjaran yg besar untuk deno di akhirat kelak .... ;')

    ReplyDelete