Hari ke Dua Puluh Lima - Dayang Deno

23.4.11

Hari ke Dua Puluh Lima

            Hari nie hari ke dua puluh lima deno di hospital. Jadi, kira-kira tinggal 17 hari lagi untuk deno pulang ke rumah.. Tak sabar betul.. Hari2 deno tengok kalendar yg deno tulis, memang tak sabar nak keluar dari hospital, hirup udara luar pula.. Dah jemu bau ubat, bau hospital nie.. Pejam celik pejam celik da dekat 4 minggu deno di hospital.. Macam2 dah perkara berlaku... Alhamdulillah deno makin sihat..

Sejak keluar ICU, deno rasa lebih tenang berbanding mula2 duk wad dalam minggu pertama.. Masa minggu pertama tu, deno tak tahan selalu kena cucuk, tukar line... Sekarang, deno tak kisah dah doktor nak buat apa pun.. Kalau line bengkak n kena tukar, deno tunggu doktor sampai tengah mlm untuk tukar line baru... Untuk ambil darah yg selang sehari tu, deno mesti tertunggu-tunggu doktor datang untuk amik darah.. Tak tau kenapa deno rasa tenang je.. Tak rasa berdebar-debar pun, deno pun hairan...

Deno lihat kat lengan lebam2, biru2 dan banyak kesan kena cucuk... Rasanya kalau dikira mungkin lebih dari tiga puluh... Line kat lengan pula hari nie dah masuk yg ke dua belas... Tapi tak kisah la, ma cakap deno kan nak baik.... Teringat juga kat besfren deno, GGB.. KakLM yg baik hati... TokEsah, si Ammar serta bloggers yg lain yg sentiasa doakan deno.. Berkat sokongan mereka juga deno rasa lebih bersemangat untuk sihat..

Deno juga tak sabar nak balik, nak jumpa anak buah deno kat umah... Adam Khaleef, lama tak jumpa. Rindu sangat2! Baru nie pun, deno jumpa kejap je dia lepas 2 hari kuar ICU... Rindu nak main dengan dia.. Alahai Adam, cikcu rindu la... Anak buah yang dua orang lagi da balik Johor lepas 2 hari deno kuar ICU... Nak buat mcm mana, kaklong duk sana.. Kalo rindu pun tengok gambar je...

anak2 buah kesayangan deno

sarah aina aka kakak

amir amsyar aka amca

adam khaleef aka khaleef

~ Psst2, 17 hari lagi nak balik! :)



6 comments:

  1. ksian tgk dino .
    moga2 , dino cpt sembuh .

    ReplyDelete
  2. sabar

    hehhehhehe, akak dah tak sabar ek?

    nanti cite lah lagi ek

    er, kantoi silent reader

    hahahahhah

    ReplyDelete
  3. wahh tak lama lg dah nak blk...dah lbh dr separuh perjalanan dah kan syg?akak doakan adik akak ni mkn sht dan tabah.nnt ada rezeki kita leh jumpa borak dan borak kan syg?

    ReplyDelete
  4. nurhafizah : insyaallah.. :)
    time kasih...

    aliarosli : dah releih sabar nie... hehe

    ciksu : time kasih.. deno makin hari rasa makin sihat plk.. :)

    kakLM : ye la.. da nak balik dah... tak sabar rasanya.. kalau la betul kita dpt jumpa, best3!! :)

    ReplyDelete
  5. deno mmg sgt tabah..=)
    sy pnh rasa peritnye berada di icu dan ambil air tulang blkg.. kita hanya bole berserah..n bdoa kn syg.

    saya harap deno bole kembali cergas ok.. jst keep smiling.
    sentiasa ada org d sisi deno kan. =)

    ReplyDelete