Mood Tak Baik - Dayang Deno

8.4.11

Mood Tak Baik


      Hari nie mood deno tak baik. Line yg baru pagi semalam dan kena cabut malam tu jugak coz da bengkak.. Deno dah tahu, maksudnya, nak kena buat line baru... Hati deno berdebar-debar coz deno tahu urat2 tangan deno halus, susah nak buat line.. Lebih-lebih lagi deno dah lama sakit dan selalu je kena cucuk.. Urat2 jadi keras dan tak nak timbul dah... Doc pun ada bgtau yg pesakit SLE biasanya urat2 jadi kecil...  Jadi, nanti kena pasang line yg ke empat pula..... tak nak..... :(


Tengah malam, datang 2 orang doc pelatih nak buat line baru.. Deno cakap nak buat esok, dia kata tak boleh... yang deno geram doc tu, dia takut2 nak cucuk.. Bila jarum da masuk lengan, dia takut pulak nak teruskan.. Tup2, da bengkak... Lepas tu dia try lengan kiri pula.. Deno da cakap kat doc tu xnak buat kat situ, tp dia buat juga.. Last2, bengkak mcm buah pinang.. Sakitnyaaa... Tuhan je yang tahu... Semalaman  tak boleh tido......


Pukul sebelas pagi td, doc datang nak buat line baru... Deno sabar je la coz deno tau, deno perlu ubat.. Jadi kena pasang juga line baru.. Yang nie lagi teruk, 4 kali cucuk baru dapat masuk line yang sesuai.. Sebelum dapat tu, sekali buat di kaki.. Sepanjang deno sakit, x pernah buat line di kaki.. Bila buat tadi... Ya Allah.... Sakitnyaaaaaa nak menjerit juga deno kat situ. Tapi deno minta doc cpt2 bukak jarum sbb tak tahan sakit tu!! Nasib baik jugak dapat... :p

Baru deno boleh bernafas lega.... Tp yg tak best tu, line kat lipatan lengan kita tu, jd tangan tak boleh nak bengkok byk, sakit. Kena lurus je tangan. Hmmm... Macam mana la nak melalui mimpi ngeri kat hosp nie sebulan lagi..... Tak sabar nak habis ubat, boleh cepat balik.........

~ Psst2, da ada 11 lubang bekas cucuk dengan lebam kat tangan....


5 comments:

  1. as salam..
    dik..akak sama nanges baca entri adik...akak doa siang mlm adik tabah dan mudah laluinya..huhu.sabar ye sayang...moga pas ni line tu tak bengkak lagi..seksa akak baca adik sakit camtu.plizz bertegas tak mau doc pelatih wat line pas ni..benci dgn sikap mereka yg tak pikir kita sakit dia wat camtu ..huhu..akak sedih..adik sabar ye sayang...huhu.

    ada rezeki kita jumpa nnt.

    ReplyDelete
  2. T___________________________T
    kesiannya
    kuatkan semangat!

    ReplyDelete
  3. ayu : dyg cuba.. dyg pun skrg kuat dgn adanya shbt mcm ayu.. kwn2 blogger.. kat sini je dyg luah perasaan dan share citer... dyg berangan nak jumpe ayu satu hari nanti.. :))

    kak LM : dyg pun harap2 line x cpt bengkak.. tp biasanya line xkan lebih dari 5 hari tahan.. mesti kena cabut.. nurse da bgtau yg ubat yg dyg perlu mmg buat urat kita cpt bengkak.. sebab tu bila ubat masuk rasa perit, sakit... hari nie line baru tu okey lagi.. harap2 lama la tahan.. thankS kak LM dtg sini.. deno pun xtau nak luah kat mana.. kat bloG nie je isi hati deno

    doc pelatih mmg camtu, dia rasa ida doc, apa yg deno gtau xnak dgr pun... :(

    deno pun harap dpt jumpa kak LM nanti... nak jumpa sgt2... :)

    ReplyDelete
  4. ok syg...sis doa byk2 agar dpt jmp adik kesayangan sis ni..muahhhhhh

    ReplyDelete
  5. deno,sedeyh plak baca en3 ni :(
    menitik air mata dah..saba ye deno..cpt2 sihat supaya bole kluar dari situ..

    dan jgnlah kamu merasa lemah dan jgn pula bersedih hati,sbb kamu plg tnggi drjtnya jika kamu org beriman..al-imran:67

    luv u deno!

    ReplyDelete