Doa untuk MakCik... - Dayang Deno

10.4.11

Doa untuk MakCik...

    
      Awal2 pagi pukul 7 dah ken turun ke unit nefrology ( unit buah pinggang ). Nurse kat bawah kol semalam, kena amik darah.. Tp kena puasa sebelum amik darah tu.. Jadi, lewat juga deno sarapan pagi nie. Lepas sarapan, terus je deno on9. Mula2 singgah kat kakLM, seronok baca kakLM pegi zoo dgn famili, makan2... Deno pun rindu suasana macam tu, da lama tak bercuti dgn famili sejak sakit nie...

rindu nak g picnic.... :)



Tadi, doc check line kat lengan.. Ada bengkak sikit, tp still boleh guna.. Doc just bgtau kalau bengkak sgt kena cabut... Hm, deno harap line bertahan la dalam 2 3 hari lagi. Tak sanggup nak buat line yg ke lima... Tapi, deno tak boleh nak buat apa.. Selagi tak habis sebulan ubat, selagi tu deno kena kena cucuk.. Emmm...

Sekarang, ubat da masuk.. Baru je nurse sambungkan ubat, walaupun sakit, deno nak jugak menaip kat sini.. nak melawat kwn2 blogger.. Baca entry2 menarik, lebih2 lagi ramai juga blogger yang beri deno sokongan.. Sambil2 taip, sambil gosok2 lengan... Deno pun bersyukur, walaupun Allah swt bagi deno dua pykt, makcik sebelah deno ada lebih 3 pykt. Esok makcik nak kena bedah utk potong kaki.. Deno terdengar ada risiko boleh meninggal ketika pembedahan dan mcm2 lagi risiko. Makcik dah tua.. Tp makcik tu kuat, nak buat juga. Makcik lebih teruk sakit dan dugaan dia.. Deno doakan makcik selamat utk pembedahan esok dan cepat sihat....

insyaallah.....


~ Psst2, kalau kita fikir kita sakit, ada orang lebih sakit daripada kita.......


6 comments:

  1. as salam deno...akak lawat lg.akak klu leh nak teman deno hari2..pagi petang.hihi.

    moga line tu tak bengkak sgt ye sayang.hurmm akak doakan juga makcik selamat di bedah.sian makcik...deno pun kena sabar ye syg...owh ye..deno di hospital besar KT ke ni?

    ReplyDelete
  2. thanks akak... ha'ah deno kat hosp KT nie... sebulan stgh kena duk sini... hari nie baru hari ke 12 kak...

    ReplyDelete
  3. dek ... sis baru je tahu dek sakit ..sabar ye syg .. semoga kesakitan tu akan berakhir :)

    ReplyDelete
  4. deno sayam..rindduuuuu kat deno...sori mish xtau deno masuk hospital..kalau mish still prac kat sane mesti mish lawat deno..tp skang mish kat kolej..:(

    deno jaga diri baik-baik eh...semoga deno terus kuat tau..

    ReplyDelete
  5. salam adik deno..
    tersentuh baca catatan adik..stay strong and positive..k

    ReplyDelete
  6. qaseh : thankS! :)

    mish : mish!!! lama tak pegi kat misH!! tp nape deno xbleh masuk blog mish ya..?

    cik bunga : insyaallah... ^_^

    ReplyDelete