Pindah Wad - Dayang Deno

6.4.11

Pindah Wad

       Hari nie rasa lebih sihat.. Line kat lengan pun masih elok, alhamdulillah.. Tak bengkak, biasanya 3 hari dah bengkak.. Ada sorang doktor tu nak buat line kat kaki.. Ada ke patut?! Dah la deno selalu je kena derma darah kat doktor.. Doktor cakap kena amik darah selang sehari sampai la deno keluar hospital nanti.. Bermakna banyak juga la darah deno kena derma kat doktor.. Agak-agak la, habis tak darah deno nanti..? Hehe.. Petang tadi, deno pindah wad.. Wad nie lebih selesa, tak perlu wayar berserabut kat badan.. Patient pun tak ramai coz wad nie lebih privacy.. Yang lebih seronok kat sini ada TV! Boleh tengok sorang2, remote pun deno pegang.. hehe.. maklum la, dah 8 hari tak tengok TV, berita pun tak tahu, baca surat khabar je. Jadi, boleh la deno tahu juga apa perkembangan dunia luar. Ye la, duk dalam bilik je, apa jadi kat luar pun tak tahu. Betul tak?

      Dalam wad nie, nurse pun baik semuanya.. Macam kat wad jantung juga.. Alhamdulillah... Takut juga deno dapat nurse yang garang2.. Takut la dia cucuk kuat2, sakit tuuuu..... hihi :p Deno pun ada pengalaman dapat nurse yang jaga kita garang, masam n moody je, macam mana la tak takut. Kita yang sakit bertambah sakit. nasib baik sini okey!


harap2 malam nie dapat tidur lena coz semalam tak dapat tidur, tangan sakit bile ubat masuk 
ikut line.... pray for me (^_^)

~ Psst2, pecah rekod 5 hari line kat tangan tak bengkak.. :)


5 comments:

  1. semoga cepat sihat! :)
    go girl! :D

    ReplyDelete
  2. deno...nape ni?? deno sakit ape...alahai jijah tak tahu pon...

    meh misi jijah rawat..skrg hosptal mane?

    ReplyDelete
  3. harap dayang tabah dan kuat menghadapi dugaan ini...

    ReplyDelete
  4. syg...
    akak doakan deno makin sht.moga dpt nurse yg baik dan penyayang ye syg...tabahkan hati dan senyum2 selalu tau...muahhhhhhhhhhhhh.rindu sgt.akak tak leh msk dr hr tu..tak leh loading tak tau naper.

    ReplyDelete