LOVE Walk-a- Payung! - Dayang Deno

25.5.11

LOVE Walk-a- Payung!


      
          Baru 2 minggu discaj wad, terus join Walk-a-Payung! Ya la kan... 2 bulan di hospital, mesti la nak buat aktiviti pula kan... Ok deno nak cerita tentang program Walk-a-Payung pada 22 Mei 2011 baru-baru ini!! 

Kawan-kawan tahu tak apa itu walk-a-payung? Ia adalah satu program yang diadakan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat tentang Systemic Lupus Erythematosus, sejenis penyakit yang terjadi akibat gangguan oleh sistem imuniti badan yang menyerang tisunya sendiri. Selain itu, ia bertujuan menyedarkan masyarakat bahawa pesakit mesti mengelak dari terkena matahari. Ia juga untuk mengutip dana untuk aktiviti-aktiviti kebajikan bagi pesakit SLE.

Pesakit dan bukan pesakit berjalan sejauh 3 kilometer dengan berpayung... Deno juga berjalan 3 kilometer! Penat tu memang penat tapi bila berjalan ramai-ramai, deno jadi semangat! Ma pun berjalan bersama deno. Pelbagai aktiviti diadakan dalam program nie.. Best3!! 

baru sampai kena amik baju dulu.....

tengok muat ke tak nie... emmm...

ha.... okey tak...?

senyum-senyum..... piece!! with ma, kakAna n kakObie

lautan merah.... hehe..

jalan ramai-ramai.. :))

 quiz time!! ma beri jawapan yang tepat...!

yeay! ma  dapat hadiah! clap clap clap! :))

nak terbang....!!!! hahaha.... apa la tiga beradik nie..... :)).


Fuhhh!! Penat sangat hari walk-a-payung tu! Tapi, seronok.........!! ThankS ma n abah coz beri "green light" untuk ke walk-a-payung! :))

~ Psst2, enjoy walk-a-payung!! (^_^)



6 comments:

  1. wahh mmg seronok.lama dah adik tak gi kan?ceria jek muka adik.

    ReplyDelete
  2. wahhh bestnye dpt joint activity mcm nieh.. ^_^

    ReplyDelete
  3. Wah, seronok kan? dapat baju free, hihi~

    ReplyDelete
  4. wow bestnye aktiviti cemnih !
    happy jeh deno..that's gud sayang !=D

    ReplyDelete