Boleh tak jangan main?! - Dayang Deno

1.9.11

Boleh tak jangan main?!

            Emo ke? Tak la.... Deno bukan emo sangat just cuma rasa nak terajang je jiran yang kurang ajar kat sebelah nie! Semalam.. ada ke patut diaorang main mercun pastu baling kat kawasan umah deno. Terkejut cipan deno! Kalau main mercun bawang tu (pop pop) tu takpe, ini mercun yang bunyi kuat tu. tak silap deno orang panggil mercun bola!

Masa tu kakObi dan adam khaleef duk kat luar, tiba2 dikejutkan dengan cahaya api dan bunyi yang kuat! Bergegar rasanya duk kat luar tu.. Rupanya diaorang main mercun! Siap main mercun roket tu... Mercun tu yang terbang pastu meletup kat atas langit tu... Kan bahaya! Kalau la mercun tu naik atas atap rumah deno.. Boleh terbakar!

Yang geramya boleh dia gelak-gelak... Ikut hati mahu je bagi flying kick! Sebenarnye boleh je deno nak tepon polis masa tu, ye la kalau main mercun kan boleh ditangkap! Tapi harap jaga dia sebagai jiran kita kan...Hish! Geram geram... Nasib baik hari nie da xde maen dah.....


~ Psst2, jangan main mercun boleh tak??



5 comments:

  1. aduhhh garang yang amat deno.... sabo kalu buat camtu sama jer laa deno ngan dorang tu

    ReplyDelete
  2. mak cerita, masa dulu penah ada baby meninggal sebab terkejut bunyi mecun. baby tu baru lahir., Y__Y

    ReplyDelete
  3. tak suka mercun sebab dulu ada org pernah baling mercun kat shera... sakit...

    ReplyDelete