Cuti bermula! - Dayang Deno

25.8.11

Cuti bermula!

            Esok bermulalah cuti... Cuti sehingga sabtu depan... Kemudian bermulalah kedatangan encik stress, puan berdebar, kak risau, cik takut dan macam2 lagi coz test yang berderet-deret dan presentation... Seminggu lepas tu final! Hmmm... tak beraya mana la deno tahun nie... Dah plan pun nanti raya kedua dan seterusnya duk kat rumah je la... Nak study...

Semalam sedih punya pasal sampai tertidur... tak terbangun pun nak baca law yang balance nya belum baca... Apa nak buat, dah keletihan satu hari... Tapi alhamdulillah, deno dapat buat test law tadi dengan baik... (^_^)

http://www.emocutez.com

Hari nie deno berbuka di luar bersama-sama ma abah dan family kakngah di luar. First time berbuka ngan family kat luar untuk puasa tahun nie... Seronok juga tengok gelagat ramai orang dengan keluarga masing2... Macam-macam kerenah... Tadi adam khaleef asyik berkepit dengan deno... Nak ambil makanan pun dia ikut. Pendek kata, mana ciksu pergi pun dia ikut... Hari nie berbuka kat sini...


Tadi tengah sibuk-sibuk pilih makanan, terjumpa pula lecturer kat situ..  Jumpa Ustaz Helmy Shahriman dan En. Kamal... Nampak je diaorang terus deno tegur... Deno perkenalkan mereka pada ma abah deno... Ustaz Helmy dan En. Kamal lecturer yang sangat baik kat kampus. Dua2 mengajar deno semasa semester 2 dan 3. Berbual juga sekejap sebelum berbuka... Hehe..

Deno makan nasi sikit saja, maklum saja la kalau makan di tempat orang selera kurang kena dengan kita.. Jadi, deno banyak makan kuih dan buah-buahan.. Yang paling sedap tadi ialah rojak betik! Fuh! Deno sampai makan dua kali... Tak pernah makan rojak betik yang sedap macam tu, yang deno beli kat bazar tak pernah sedap macam tu.. 

Alhamdulillah... Usai makan.. Terus nak balik tapi jumpa dulu Ustaz helmy ngan En. Kamal... Malu je bila ustaz cakap...." amboi dayang... banyaknya makan...." Merah pipi deno.... Hihihi... :)

~ Psst2, bukan banyak makan tapi banyak minum air...



4 comments:

  1. heehee encik stress dan kakak risau??final ea..gudluck dear :)

    ReplyDelete
  2. good... sebeno nyer ketenangan yang bole kita berbuat sesuatu secara lebih baik

    ReplyDelete
  3. Bagus Deno hormat pada pensyarah. Semoga berkat ilmu yang Deno dapat. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  4. amboiiii kemain dea seronok dh stat cuti raya yee..hehe

    slmt hr raya maaf zhr n batin :)

    ReplyDelete