Harap Kekal Sihat - Dayang Deno

26.8.11

Harap Kekal Sihat

            Pejam celik pejam celik, dah nak berakhir pun bulan ramadhan. Bulan syawal pun dah nak tiba tak lama lagi.. Alhamdulillah... Deno bersyukur sangat sebab tahun nie deno dapat berpuasa seperti orang2 yang lain.. Tak seperti tahun2 yang lepas, setiap tahun mesti tak dapat puasa sebab masalah sle tu.. Deno pun dapat pergi terawih.. kalau masa sle menyerang, nak rukuk pun sakit masa solat... Nak solat kena duduk... Sendi-sendi semua sakit... Seksa sangat masa tu... Harap2 tak jadi macam tu lagi...


Final exam makin hampir, seminggu selepas raya terus je exam. Deno selalu berdoa supaya Allah swt kekalkan kesihatan deno sebab biasanya deno akan sakit bila nak tiba waktu exam.. Tak tahu kenapa, memang macam tu setiap tahun... Stress agaknya.. Doctor slalu pesan jangan stress tapi stress tu akan datang bila nak exam.. tak tahu nak buat macam mana... harap2 deno boleh mabil exam dengan baik nanti...

Deno pun harap kekal sihat, tak nak tangguh lagi.. Sedih sangat bila terpaksa tangguh belajar banyak kali... Sedih bila tengok kawan2 semua da tamat belajar tapi deno sorang belum lagi... Rasa sunyi sangat... rasa rindu kat kawan2... Nasib baik juga ada blog boleh berhubung dengan sahabat2 lama deno seperti ayuCandy, cikYuyue dan ee...


~ Psst2, i hope....



9 comments:

  1. salam kenal deno,
    akak doakan smoga terus kekal sihat ya..

    ReplyDelete
  2. sabar ye sayang...milo kenal penyakit sle ni..banyak system yg efek kan..papepon harap deno sabar ye. n goodluck for your exam nanti.milo doakan moga deno sihat selalu :)

    ReplyDelete
  3. Dayaannggg thank you so much fr your kad raya! Big loveee! Ay doakan dayang sihat. Betul kata doktor, jangan stress. Chill je ok. Yang penting jaga kesihatan dan terus ambil exam. Ay percaya dayang boleh habiskan belajar ni. Yang penting jaga kesihatan. Keep my trust. I LOVE YOU!

    ReplyDelete
  4. uji : time kasih:)

    milo : ada jugak yang tahu bile sebit sle... jarang2 org tahu... eh2, lupe pulak yg minlo nie dokctor... hehe

    ayu : welcome dear... thanks ayu selalu doakan dyg... LOVE u too dear! (^_^)

    ReplyDelete
  5. salam kenal...

    semoga sentiasa sihat walafiat dan dpt menamatkan pengajian dengan jayanya...

    ReplyDelete
  6. gud luck 4 ur exam dear ! :)

    ReplyDelete
  7. salam perkenalan deno...

    akak doa deno tabah hadapi dugaan bila diuji dengan kesakitan itu :)

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan deno. semoga terus tabah menghadapi ujian daripada-Nya yer dan selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  9. Insyaallah dapat.... selalu berdoa agar diberi kelapangan minda dan dijauhkan dari keluh kesah...

    ReplyDelete