Takpe lah.. Saya ada kawan lebih baik daripada awak.. - Dayang Deno

23.8.11

Takpe lah.. Saya ada kawan lebih baik daripada awak..

Ini entry luahan perasaan..

             Dah lama saya takde perasaan sedih macam nie. Hari nie saya ada kelas dari pukul 8 pagi, pukul 8 malam baru sampai rumah lepas berbuka tadi. Kelas sampai petang hari nie, lepas tamat kelas terus keluar sama2 awak dan kawan2. Walaupun saya penat dan esok ada test, saya kuatkan juga pergi bersama-sama awak dan kawan2 untuk buat research pasal assignment group kita. Sebenarnya saya nak rehat kat rumah, tapi saya tahu kalau saya tak pergi... Awak mesti marah dan mengungkit nanti... Saya pergi juga...

Sejak masuk semester baru nie, perangai awak lain... Awak dan kawan baik awak tu semacam je dengan saya... Kerja group kita pun awak buat sikit, yang lain awak lepas tangan... Saya dan N saja siang malam buat sedangkan awak dan kawan baik awak tu setiap minggu balik kampung sejak mula semester lagi... bila kita nak buat kerja sama-sama??? Hari tu saya sakit 3 hari tak dapat bangun pun saya paksa diri buat assignment tu... saya tak pernah ungkit.. Sampai tak tidur malam pun... Sampai saya terpaksa susahkan kawan baik saya... 

Tadi dalam kelas, bila saya kata saya tak dapat pergi coz ada test esok, awak macam nak marah. Awak cakap awak ada test costing esok tapi awak boleh pergi. Saya macam tak percaya sebab test untuk student akaun subjek costing akan dibuat lepas raya. Awak kata  kalau tak percaya tanya fatin... Saya nampak memek muka awak semacam masa awak pandang fatin.. Mata awak dibulat-bulatkan... Saya tak percaya kata awak tapi saya iyakan saja....

Memang benar tekaan saya, awak tipu saya... Test costing tu bukan esok tetapi awak dah buat tengahari tadi... N beritahu saya sebab dia serumah dengan awak.. Dia tahu.. Saya dah tahu awak tipu saya, saya tengok muka awak tadi saya tahu.... Saya yang tak larat nie paksa diri... Test ada esok tapi saya pergi juga sampai balik lewat tadi.. Awak orang sihat, boleh tahan... Saya...? Cuba lah awak bayang kelas saya dari pukul 8pagi... balik rumah 8malam.... Saya sedih awak buat macam nie kat saya, dulu saya rasa awak baik... Sekarang baru saya nampak perangai sebenar awak... Hari tu saya dengar awak mengata saya, saya dengar sendiri tapi awak tak sedar... saya hanya mengdu kat N... Setakat hari nie N saja yang baik dengan saya... 

Saya sedih sangat2 sampaikan air mata saya mengalir.... awak tak tahu, awak tahu nak marah saya... Dulu awak cakap baik-baik, sekarang selalu kasar... Takpelah awak buat macam nie kat saya... saya ada kawan yang lebih baik daripada awak...


~ Nak tidur penat...... :(



6 comments:

  1. everything is going to be ok dear. just be strong ;)

    ReplyDelete
  2. assalam deno

    Besabar jer lah deno. Allah sentiasa bersama orang yang bersabar. Belum waktunya dia rasa seperti apa yg deno rasa. Hukum alam. setiap yg baik dibalas baik begitu sebaliknya.

    ReplyDelete
  3. Dayangggg kesiannya! :(( sampai hati kawan awk buat camtu. Eeeeee gerammnyaaaaaaaaa! Orang camtu tkkan kemana. Dia riak dgn kesihatan yang dia ada skrg, tgk la satu hari nnti.. belum tntu dia sihat mcm skrg. Saya cukup benci orang camni. Takpe dyg, sy tolong awk ikhlas. Sy mmg dpt agak ada sumting berlaku.. sbb tu sy pesan mintak bincang elok2.. Sy tak boleh sabar dgn orang2 camni. Gila kejam.

    Sy doakan awk kuat. Ini dugaan bulan Ramadhan. Percayalah, dia takkan dpt keberkatan ilmu kalau mempergunakan org lain je kejenya. Hampeh.

    ReplyDelete
  4. asma : thanks asma

    wachak : deno slalu sbr dgn dia... dia tu slalu buat deno sakit hati..

    ayu : itu yang dy rasa sadih sgt tu, dulu nampak baik... dyg pun xtahu tak kena kat mana.. dyg tak prnh gaduh dgn dia.. skrg baru nampak perangai sbnr dia... nmpk sgt2... dia pentingkan diri sendiri... dyg terfikir, apa perasaan dia kalau dia sakit mcm dyg? mmg org tak faham coz maybe dia nmpak dyg sihat. org berpenyakit mcm dyg nie memang slalu kena kata coz dari luaran nmpak normal dan sihat... dulu2 pun pernah org tak prcaya dyg sakit.. mmg lumrah org berpenyakit mcm dyg nie... org tak fhm.. kadang2 bile dyg sedih sgt dyg rasa je nak doa supaya org yang buat jahat dgn dyg dapat pykt sle mcm dyg... baru tahu betapa detritanya tanggung pykt tu...

    takpelah ayu, awak ada... selalu beri smgt kat saya... sebab tu saya rasa kuat.. walaupun awak jauh, saya rasa awak dekat sgn saya... terima kasih ayu...:)

    ReplyDelete
  5. sesekali meluahkan perasaan okay... jangan biarkan orang buli atau permainkan kita... Pok jeragang tahu Deno ada kekuatan......... namun kita jangan naya orang. Bergantung hanya pada Allah

    ReplyDelete
  6. hei deno...
    benar kate awak...
    awak punye kawan yg lebih baik...:)
    jgn gusar...
    jgn lemah krn dia....
    kuatkn smngat...

    ReplyDelete