Deno Kat Hospital - Dayang Deno

1.10.11

Deno Kat Hospital

            Selamat malam semua... Dah lewat nie.. Sunyi je suasana kat wad ini, ramai pesakit dah tidur... Ada juga yang berbual-bual sebelah-sebelah katil... Deno belum mengantuk coz siang tadi banyak rehat, tidur... Malam nie mata tak berapa nak mengantuk....

Bulan nie bulan final exam... Deno dah amik dua paper exam kat sini... Tak seronok buat exam sorang-sorang.. Dah la tak study mana, tau je la duk hospital... Mula-mula duk hospital banyk tidur je.. Tiba-tiba kena amik exam..

Nurse...? Nurse sekarang sibuk menyorong troli ubat-ubatan dan jarum-jarum dan tak lama lagi sampai la waktu nak suntik ubat.... Okey, kita letak nurse tepi dulu....


Deno masuk wad sebab demam panas... Suhu badan deno mencecah 40 darjah... Memang sampai menggeletar satu badan... Pastu, deno jadi sesak nafas dan sakit dada... Rupa-rupanya paru-paru kena jangkitan kuman bila doktor tengok xray... Patutlah ketat je dada bila nak bernafas...

Doktor cakap pesakit sle macam deno memang mudah diserang demam panas kalau tak dijaga, lepas tu, mudah kena jangkitan kuman.. Nie semua sebab sle, antibodi badan deno lemah... Tu mudah kena jangkitan...

Emmm... Masa demam panas sangat tu, ma cakap deno jadi tak sedar... Bahaya jugak kan demam panas nie... Doktor beri ubat ikut line supaya cepat berkesan sikit.. Nasib baik tak banyak kali cucuk macam dulu tu...  Tapi alhamdulillah deno da makin sihat.. Terima kasih buat semua sahabat deno yang selalu mendoakan kesihatan deno... Hmm.. Nie tak tahu la bila boleh balik nie, doktor gtau nak scan jantung pulak... Bosannya duk hospital nie...


~ Psst2, terima kasih kakydia sudi buat entry kat deno... 





5 comments:

  1. kuatkan semangat mu..semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  2. semoga cepat sembuh ye deno.kesian wan tgk deno selalu masuk wad.

    ReplyDelete
  3. sama2 dik...owh..demam panas dan jangkitan kuman.br akak tau.akak sedih adik sakit.huhu.moga cpt sembuh dik

    ReplyDelete
  4. laa.. yeke... semoga cepat sebuh ye..

    ReplyDelete