Di Sebalik Kaya - Dayang Deno

10.10.11

Di Sebalik Kaya

       Semua orang nak kaya, baik yang miskin mahupun yang dah kaya semua nak kaya-raya. Selain dari kekayaan harta, ada perkara lain yang kita tak nampak di sebalik kaya....


  • Kaya budi bahasa dan sopan santun adalah kaya yang tak perlu dibeli, akan tetapi kebanyakan kita tak mahu memiliki sifat yang kaya ini.
  • Jem kaya juga boleh dimiliki oleh sesiapa sahaja tanpa mengira pangkat dan darjat. Hanya sapukan pada roti dan sungguh enak dimakan begitu saja.....
  • Magiknya kaya ini akan datang dengan berpakej dengan perasaan berlagak, sombong, peramah dan pemurah bergantung pada si kaya itu sendiri.
  • Penyakit dan kaya tidak dapat dipisahkan, semakin kaya orang itu semakin banyak penyakit dapat sebab dia dah kaya. Suka hati je nak makan apa... Tak bersenam.. Semua kerja orang tolong buat, si kaya cuma perlu arah je dan si kaya jadi malas... Mula la ramai orang akay mati cepat akibat sakit jantung dan kencing manis.
  • Hanya tambah huruf P di belakabng perkataan kaya maka segala maksud dan fizikalnya berubah, dah sudah tentu korang takkan mengejarnya.... pasti takkan... hihi..

~ Psst2, deno tak kaya...


1 comment:

  1. akak tak kaya..tp akak suka mkn kaya sapu roti ngan planta..nyum2.

    hati akak penuh kaya kasih syg kat adik!

    ReplyDelete