Ribut dalam wad - Dayang Deno

1.10.11

Ribut dalam wad

            Petang ini hujan sangat lebat... Sehingga terasa tempias air hujan... Deno harap hujan lebat nie tak melarat sampai ke malam.. Bukan apa, kalau melarat, takut jadi ribut macam dua malam yang lepas.....

Ingat lagi... Masa tu pukul 8 malam lebih.. Tiba-tiba angin kencang, kuat sangat... Angin bercampur air hujan. Hospital kat tepi pantai, makin kuat angin tu... Walaupun dah tutup semua tingkap, angin masih boleh tolak tingkap tu.. Betapa kuatnya ribut angin malam tu.... Masa tu deno berdebar dah coz habis peralatan nurse berterbangan..... Habis basah baju kena hujan dari luar.. Macam mandi hujan pun ada...

Masa tu kelam kabut dalam wad, dengan suara makcik2 yang menjerit... Ada yang melaungkan "Allahuakbar", ada yang baca2 surah al-quran... Memang ngeri bila ngin kuat... Rasa macam bergegar je bangunan hospital... Betapa kuatnya angin tu, habis bawak air hujan masuk n habis basah orang dalam wad... Memang kelam kabut!

Ada la sorang nenek tua tu, nasib baik la masa duk kelam kabut tu nurse tarik katil ke bahagian tengah coz dah banjir kat tepi.. Baru je tarik nenek tu tiba-tiba... Prangggggg!! Ada siling runtuh betul-betul jatuh kat tempat asal nenek tu... Nasib baik la cepat alih nenek tu... Kalau tak deno pun tak tahu la macam mana... First time deno duk wad ada kejadian macam 2 malam lepas.....


~Psst2, banyak kali ribut kat terengganu sekarang...



10 comments:

  1. pok jeragang bimbang sesangat pasal ribut... kalu anging ribut kuat doh tentu dok leh kelaut mmepeh awok2 tadok pitih...
    itu kira baik kalu kena serang masa tengah mukat camner....?????

    ReplyDelete
  2. nasib baik kan ?

    ReplyDelete
  3. Meremang saya baca :( Tengok jugak video ribut kat KT tu. Terkejut sangat. Ya ALLAH, moga kalian dan kita semua dilindungi Allah SWT. Amin.

    ReplyDelete
  4. menakutkan ni... hati2 tau deno...

    ReplyDelete
  5. salam adik..
    teruknya ribut..huhu.harap adik sabar duk kat wad ye sayang.moga cpt sembuh.hr tu wat entri tuk adik.Izzuddin fauzi krm salam..dia doakan adik cpt sembuh.dan kwn2 lain pun doakan adik gak.sabar ye sayang

    ReplyDelete
  6. wuuu takot nye ribut cam tu... baik-baik ye deno... jaga diri... smoga cpt sembuh... ^__^y

    ReplyDelete
  7. paling takut time ribut n kilat sabung menyabung, lega awak tak apa2 :)

    ReplyDelete
  8. kalau ribut memang saat2 yang menakutkan..

    ReplyDelete