Tak Jadi - Dayang Deno

13.10.11

Tak Jadi

            Deno demam dah dekat seminggu setiap hari. Paling teruk semalam... teringat semalam.. deno demam panas... mula-mula nak demam tu, waktu petang tu deno jadi sejuk.. sejuk sangat2... nak dekat pukul 8 malam pulak badan dah panas.. deno malas nak makan penadol coz seminggu asyik makan penadol je..dekat pukul 11 malam semalam deno rasa sejuk tapi badan makin panas... hmm.. deno makan je la penadol tu...


Tak sampai setengah jam, badan deno menggeletar.. sejuk yang melampau deno rasa, tak tahu nak cakap la.. badan still panas... ma abah dah risau, deno menggeletar satu badan... duk terketar-ketar tahan sejuk tiba-tiba rasa nak muntah... buweeekkkk.... muntah juga deno kat situ... abah ajak ke hospital, tapi deno taknak! baru je kuar hospital minggu lepas...

Deno baring, ma amik air asam jawa letak kat kepala.. Deno rasa sejuk sangat! Demam tak turun lagi... Last2 abah cakap kena pegi hospital jugak! Deno iyakan saja... Terpaksa la sebab demam panas sangat tu....

On d way ke hospital, sampai kat area Chendering tiba-tiba pulak suhu badan turun, dari duk terketar-ketar tu, dah normal balik. Tak rasa sejuk dah... rasa okey sikit... deno cakap kat abah..." abah... tak payah pegi hospital la... deno rasa okay dah sikit..." abah macam tak sure tapi abah tak paksa... abah pun nampak deno dah okey, bibir dah merah balik.. So, tak jadi ke hospital... (^_^)

Deno pun dah tak demam hari nie... alhamdulillah... yang baru2 nie memang demam terlampau panas! Terus masuk wad! Kalau la deno pegi jugak hospital semalam, konpem deno kena tahan kat wad jugak... heeee


~Psst2, yeay tak payah pegi hospital!



5 comments:

  1. jgn risau syg..klu dah baik pun, doktor tak thn bila sampai spital nnt..hehe.mls msk wad kan?cucuk sana sini.jg diri adik!

    ReplyDelete
  2. hehe... mmg malas pun masuk wad... pbukan setakat malas benci duk hospitall... hehe... thanks akak! :)

    ReplyDelete
  3. hehe... mmg malas pun masuk wad... pbukan setakat malas benci duk hospitall... hehe... thanks akak! :)

    ReplyDelete