Tip-Tip Untuk Suami - Dayang Deno

26.10.11

Tip-Tip Untuk Suami

       Hidup berumah tangga suami isteri mesti bertolak ansur supaya kekal sampai ke akhit hayat Buat suami-suami dan bakal-bakal suami.... di sini ada beberapa tip bila menghadapi masalah rumah tangga.... selamat mencuba!

Kalau isteri mengamuk dengan membaling pinggan mangkuk
Cuba sedaya upaya sambut dan tangkap pinggan mangkuk yang dibaling. Mahal wooo pinggan mangkuk tu...

Kalau isteri ajak shopping je
Jangan tolak permintaan isteri tu, cuma tukar tempat shoping je dari pasaraya ke kedai runcit! Shopping jugak tu...

Kalau isteri korang kemas baju nak balik kampung bila bergaduh
Jangan duk rayu-rayu, tolonglah kemas kain bajunya yang mana patut ke dalam begnya.

Kalau isteri belum sedia nak ada anak lagi
Okeykan je tapi nyatakan korang dah lama bersedia jadi ayah dan sanggup kawen lagi satu untuk penuhkan hajat tu.

Kalau isteri membebel tak henti-henti
Jangan duduk diam membaru... Kreatifkan sikit, korang bleh buat bunyi muzik latar.

Kalau isteri bersiap lama sangat
Jangan duk membebel dan bising... sebaiknya hidupkan enjin kereta dan tekan pedal minyak kuat-kuat sampai habis.. kalau lepas dua minit tak keluar jugak.... korang blah je la... hehe..


~ Psst2, hari ni sangat busy...






6 comments:

  1. haha.makin sakit hati bini tu ada lah =)

    ReplyDelete
  2. hahaha... kelakar la cara2 ni... lagi perang besar ni

    ReplyDelete
  3. bagus Dino...dah dekat tu masanya nak kenal2 calon suami..keh2, siap siaga...huhu.

    ReplyDelete
  4. best nye nak abis belajar dah T_T

    congret untuk yang konvo dekat sini pun tengah pesta konvo

    ReplyDelete
  5. haha bab baling2 pinggan tu memang best lah kan

    ReplyDelete