Milo - Dayang Deno

18.11.11

Milo

            Milo. Siapa suka milo angkatttt kaki... heeee... siapa tak suka milo? rasanya semua orang gemar milo.. tak kenal milo? tipulah..  milo adalah minuman kegemaran deno dan merupakan minuman harian untuk sarapan! deno suka minum milo kosong tanpa susu... milo dah manis, jadi deno memang tak tambah apa-apa pun.

Bagi deno milo sangat sedap dan mengenyangkan.. kalau sarapan ngan air milo pun dan kira okey.. haaa.. selain daripada minum milo, kadang2 deno suka makan roti slice ngan milo, boleh ganti jem.. pastukan ada jugak deno buat milo tu pekat2, kemudian amik biskut jacob cicah ngan milo pekat tu.. part yang paling best bila tengok TV, kalau rasa nak makan, deno akan amik milo separuh cawan kemudia letak sikit je air dan meratah milo tersebut! har har har.. memang syok la makan milo nie...!


Masa ke kelas pun minum milo.. milo kotak kecik yang comel tu... Tapi deno tak la minum pagi petang malam non stop.. ada hadnya jugak coz milo nie kan dalam kategori coklat jugak.. milo nie ada fosfat yang tinggi.. jadi kena la kawal kalau rasa nak meratah milo tu... biasa dalam seminggu tu ada la sekali ratah milo... heeee... sedapnye milo!


~ Psst2, hari nie demam


14 comments:

  1. seriously PM da bhnti minum milo for no reason.hehee.

    ReplyDelete
  2. dulu time sekolah pernah iron milo yang 3in1 tuu then makan bila dia jadi keras. sampai ade yang buat bisnes jual milo yang dah diiron tuu. hee pernah try tak? :)

    ReplyDelete
  3. ouh akak semestinya peminum milo tegarr..haha :P

    ReplyDelete
  4. ha'aah milo memang sangat-sangat sedap, buat milo ais tabur ngan milo,.. dulu suka ratah milo! hehee tapi dah lama i tak minum milo huhuuuu

    I TURUN berat badan lebih 10kg TAK PERLU PILLS PUN :)

    ReplyDelete
  5. Suke suke hehe

    deno iffah ske y bersusu ngn kosong

    ReplyDelete
  6. meratah milo dan air milo tabur suka lah.. hehe

    ReplyDelete
  7. hehhehe milo tabur sedapppppppp

    ReplyDelete
  8. percaya tak kite tak minum milo..ye sila percaya.hehe memang tak minum.,,heee

    ReplyDelete
  9. teringat kecik2 dulu..selalu akak kena marah dgn mak sbb asik ratah milo. adik beradik ramai..milo pulak mahal.

    smoga cpt sembuh dari demam!

    ReplyDelete
  10. minum mil0 anda jd shat dan kuat..hehe

    ReplyDelete
  11. wahhhh... ramai yang suke milo!! tapi ada jugak yang tak minum milo, mcm tak caye cik hilina tak minum milo... hihi... kak diana mmg tak boleh minum la kalo sembelit tu... yg sahabat lain semua mmg penyokong milo! yeah!! (^_^)

    ReplyDelete