Urat - Dayang Deno

30.11.11

Urat

            Pagi tadi deno ke hospital. Kena amik darah sebab nextweek ada appointment ngan doc sle... sebenarnya deno baru je jumpa doc bulan lepas, mungkin result darah tak berapa elok jadi doc nak jumpa deno cepat..

Nasib deno baik sebab hari nie nurse cucuk just sekali je untuk amik darah... deno tengok ada 6 tube botol darah tadi... boleh tahan banyak amik darah hari nie... mujur lah sekali je, tu pun nurse amik darah kat lenga sebab urat2 deno banyak dah keras dan urat halus... kalau cucuk mesti darah tak keluar..


Doc pun pernah cakap yang petient sle biasanya urat memang halus... sebab tu susah nak dapat kalau nak amik darah atau buat line... tetiba teringat masa duduk wad lama tu.. boleh kata setiap hari tukar line, sampai nak hancur lengan dengan lebam2... 

Harap2 lepas nie takde dah macam hari tu... sakittt!


~ Psst2, hari nie tak sihat..


4 comments: