Bestfriend

Who Are You? Are We FriendS? ^_^

July 31, 2011,1 Comments


Just for you my sweet candy girl.... 
sorry... i'm late... heeeeeeee :)



1. Who are you?
A small girl

2. Are we friends?
Yup! Kita kawan sampai mati!

3.When and how did we meet?
Tahun 2006 di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman

4. Have you ever had any feeling about me good/bad?
Good! 

5. Describe me in one word
Sweeeeeeeet

6. What was your first impression?
Mula2 jumpa dah suka coz awak suka senyum!!

7. Do you still think that way about me now?
Yup!!

8. Give me a nickname and why you picked it?
Sweet. Saya suka sangat bila lihat awak senyum.... Bila saya sedih dan tengok gambar awak...
sedih saya boleh hilang........:)

9. Whats remind you of me?
Candy and kitty!!

10. If you could give me anything what would it be?
Saya nak bagi jet supaya awak boleh terbang datang terengganu dan kita boleh jumpa... Rindu sangat kat awak!

11. How well do you know me?
>Kita sama2 anak bongsu dalam adik-beradik
>Kita sama2 lahir dalam bulan lima
>Kita sama2 minat art
kan???

12. When's the last time you saw me?
Masa hari terakhir peperiksaan SPM..... 
Sedih tak dapat jumpa awak masa amik result.... :(

13. Ever wanted to tell me something but couldn't?
Yup! Tapi kat sini tak boleh..... Soriii... :)

14. Are you going to post this in your blog and see what i say about you?
Yup!

15. What is my best attribute?
Awak baik hati, peramah dan seorang yang memahami.
Sebab itu saya sayang awak sampai mati.



1 SLE Supporters :):

Blogger

Hidup LM Bertambah Indah!

July 31, 2011,2 Comments


            Fuhhh.... Seminggu berhempas pulas dengan assingment yang bertingkat-tingkat macam mangkuk tingkat dan seminggu juga struggle study untuk test. Tak cukup tido n diri yang tak bape nak sihat, terpaksa la memaksa diri ini.... T_T Mata pula makin sembab... Memang selalu sembab pun, ditambah pula dengan muka yang bulat kesan dari ubat prednisolone yang deno tak henti2 makan sejak 12 tahun yang lalu. Nasib baik sekarang dah kurang ubat tu... pahit! Wekkkkk!

Seminggu juga tak on9 n buat lawatan ke blog peberet... Jadi tak tahu apa berita la kawan2 kesayangan deno tu... Haaa! Hari nie deno baru dapat tahu kakLydia telah selamat bersalin beberapa hari yang lalu... Alhamdulillah, kaklydia dapat babyboy!! Tahniah kaklydia!

Jom terjah blog kaklydia!

kaklydia ngan baby


         

ha.... tengok nie.... comelnyeeee!!!

~ Psst2, tahniah kaklydia!



2 SLE Supporters :):

Deno

Migrain

July 23, 2011,2 Comments


          Lepas satu-satu... Penat rasanya.. Semalam dah kena migrain, hari nie kena migrain lagi... Tapi hari nie lagi teruk. Tadi baru kurang berdenyut kat kepala nie.. Sakitnya bukan sikit2, rasa macam nak hantuk kepala nie kat dinding. Kalau menangis pun bukan hilang sakit kepala tu.. Nak makan ubat tahan sakit takut pulak tak boleh, dah banyak makan ubat harian tu.. Makan penadol je tapi tak jadi apa jugak.. Terpaksa tahan dengan sapu minyak angin cap kapak...


Cuba juga tadi lelapkan mata tapi tak jadi juga.. Sakit tu kuat lagi.. Tahan punya tahan, nasib baik la lepas maghrib tadi dah kurang. Kalau tak, ke hospital la jawabnya... Esok kelas dah stat, harap2 esok okey la....

~Psst2, seksa betul migrain nie, macam nak pecah kepala!


2 SLE Supporters :):

Personal

Lagi2 demam

July 21, 2011,2 Comments


            Kenapa la dengan deno, boleh kata setiap hari demam. Petang semalam okey tapi bila nak malam je badan jadi panas. Hari nie satu hari baring sahaja dan tidur. Nasib baiklah abah kejut tadi kalau tak, tak tahu la apa jadi... Baring je... Takde tenaga langsung, semalam pun dah rasa seram sejuk je. Pagi tadi selepas buat dialisis pun rasa sejuk sangat, satu badan terbungkus ngan selimut...


Selera makan pun takde, hari nie deno cuma minum milo, makan ubat dan dua keping biskut bulat jacob. Pastu tak makan apa2 dah sampai sekarang... Takde selera langsung, semua rasa tawar.

~Psst2, harap esok okey...


2 SLE Supporters :):

Cardio

:)

July 20, 2011,5 Comments

            Deno rasa sungguh gembira dan bersyukur coz keputusan daripada doc semalam menunjukkan keadaan jantung deno semakin baik dan semakin pulih.. SLE tidak menyerang jantung dan tiada libman-sack endocarditis yang deno takukant sangat tu... Alhamdulillah... Syukur sangat2! Deno cuma perlu makan ubat sahaja dan bulan 10 ini pula perlu jumpa doc cardio dan buat eco :))


Petang semalam, cikyuyue ada datang ke rumah. Cikyuyue melawat deno.. Gembira sangat2 coz lama tak jumpa cikyuyue! Banyak yang kami bualkan... Terima kasih ya cikyuyue datang melawat deno.. :)




5 SLE Supporters :):

Cardio

Off to HSNZ

July 19, 2011,2 Comments


            Sarapan sudah, makan ubat pun sudah. Sekarang tunggu ma abah bersiap je. Deno nak ke hospital nie, pagi nie ada apointment ngan doc cardio.. Nak jumpa doc n buat eco skali lagi.... Adoi... berdebar pula rasanya.. Okey, deno pergi dulu... Tata!


~ Psst2, deno ke hospital dulu ya.... :)

2 SLE Supporters :):

Blogger

LM kembali!

July 18, 2011,3 Comments


            Assalamualaikum dan selamat malam. Ehem2.. Mesti ramai dah kenal kaklydia @ kakLM.. Siapa tak kenal rugi tau... Deno slalu pegi kat blog kaklydia, seronok baca tentang kisah hidup kaklydia yang bahagia dan menyeronokkan! Kesian sangat kaklydia, siang tadi blog HidupItuIndah telah diremove oleh orang yang tak bertanggungjawab! Masa mula2 tahu tu, terkejut sangat! Pelik juga kenapa tiba2 blog kaklydia hilang.... Rasa kesian kat kaklydia.. Setahun kaklydia bersama blog pink comel kesayangan dia tu.. Comel kan?


Alhamdulillah..... Nasib baik sekarang dah okey balik! Blog Hidup Itu Indah dah kembali! Hooreyyy...! Boleh la deno melawat kaklydia macam biasa. Siapa la yang buat macam tu, jahat betol! Tuhan je bleh balas perbuatan orang yg tak bertanggungkawab tu.......

~Psst2, dah boleh ke blog kakLM!:)

3 SLE Supporters :):

Movies

dispecable me

July 18, 2011,3 Comments

            Helo. Lepas je sambung buat assignment, terus mengadap laptop tengok citer Dispecible Me.. Best citer tu, seronok.. tak bosan tengok walaupun ditonton berulang-ulang kali. Sama seperti adam khaleef, setiap malam mesti nak tengok citer Dispecible Me.. hihi, memang seronok.. Apa taknya, dengan kartun yg comel dan kiut2 tu...

tengok makhluk yg kecik2 kuning tu...



 gru yg macam xde perasaan tp sebenarnya penyayang..



tiga adik-beradik comel yatim piatu...
comel betul!!



Bila bosan2 kan, tengok je citer nie jadi hepi. Tergelak sorang2... hehe... Yang paling tak tahan bila Agnes buat comel dia......  Comelnyaaaa!!!




~ Psst2, nak tengok citer harry potter finale!!













3 SLE Supporters :):

Personal

.....hmm

July 17, 2011,2 Comments

          
        Niat hari nie nak tolong ma mengemas rumah, tup tup... Abah marah tak bagi tolong... Abah suruh rehat je, keras je suara abah tadi... Terpaksa la duduk je, sian pula tengok ma buat sorang2.....

~Psst2, nak tolong ma jugak! :p

2 SLE Supporters :):

Semoga dia tabah..

July 17, 2011,8 Comments


            Ayam dah berkokok, ma abah dah lena, deno juga dengan blog pagi2 buta.... Nak update juga blog DayangDeno. Pagi2, petang2, tak sempat update. Assignment bertingkat-tingkat, plus assignment yang deno tak ke kelas seminggu baru nie... Dari pagi bawa ke malam... Tapi, belum siap juga, nampaknya deno terpaksa sambung esok... Penat... T_T

            

          Petang tadi, syok2 deno buat assignment, tiba-tiba tepon berbunyi. Dapat sms.. Rupanya sms daripada ayuCandy!! Ayu beritahu.. dia dah siapkan logo yang deno minta tolong ayu designkan! Deno hepi sangat2! Sekejap saja ayu buat... deno baru sahaja minta tolong, hari nie dah siap! Ayu, u r so AMAZING dear... Terima kasih ayu! Sayang sangat awak! :))

Deno baru sahaja beberapa minit ke ggB, deno terkejut baca satu entry.. Buat ayu.. dayang doakan kak hajar  tabah dalam menjalani dugaanNya dan semoga  dia cepat sembuh... Insyaallah...



8 SLE Supporters :):

Deno

Demam

July 14, 2011,4 Comments


             Semenjak dua tiga menjak nie kan, selalu je tak sihat... Sampaikan terpaksa skip kelas... Setiap minggu mesti ada satu dua hari tak pegi kelas.. Da banyak ketinggalan.. Stress sangat, sedih pun ada..

Nak pergi, tak larat.. Hari nie ada test, tapi deno demam pula.. Dah janji dengan lect nak amik test esok. Tadi sakit2 badan, lenguh... Nasib baik dah pulih sikit bila abah n ma tolong urutkan..

Hari nie rasa okey sikit.. Tadi deno pun ada call kaklong, tanya pasal Libman-Sack Endocarditis tu... Kaklong dah call doc SLE. Hmm, memang deno ada risiko dapat penyakit tu coz biasanya kena pada pesakit SLE sahaja.. Cuma kurang pesakit SLE yang kena Libman-Sack Endocarditis tu. Memang bahaya sangat, tu yang buat deno berdebar... takut... Next week,19hb nanti deno ke hospital untuk jumpa pakar kardio. Nak test tentang Libman tu, nak konpemkan betul ke tak deno ada Libman tu.... Sedih tau..

~ Psst2, doakan deno.....


4 SLE Supporters :):

Personal

Air mataku mengalir lagi..

July 11, 2011,4 Comments

            Oh Tuhan..... Hari nie kurasa sangat sedih.... Air mataku mengalir lagi.... Berikanlah ku kekuatan dalam menempuhi dugaanMu ya Allah....

T_T

4 SLE Supporters :):

Deno

Sakit

July 09, 2011,2 Comments

            Helo... Deno sangat busy semester nie hingga deno pun jadi tak sihat sekarang... Hmm, minggu lepas deno sakit, dua hari tak boleh bangun... Semua ma uruskan... Sakit sangat, nak bangun pun sakit.... Seminggu tak pergi kelas, banyak yang tertinggal... Rasa sedih sangat....

Jumpa lagi....

2 SLE Supporters :):