Ragam Budak - Dayang Deno

3.1.12

Ragam Budak

Balik kelas ma ajak teman beli barang dapur.. hajat deno nak terus balik umah tapi kesiankan ma sorang2, deno ikut. 

Ke pasaraya mydin, paling dekat.

Deno tak banyak cakap hari nie coz sebenarnya hati sedang risau pasal subjek tax yang blaja tadi.. kurang kefahaman topik company tax tadi 

Masuk pasaraya terus je ikut ma pilih barang.. deno tak tengok sangat barang apa ma beli tapi seronok melihat gelagat2 pembeli :)

Mula-mula lihat gelagat sorang budak kecil perempuan yang duduk dalam troli, umo maybe dalam 1 tahun.. dia tengok deno senyum sambil buat flying kiss.. banyak kali.. deno balas, dia buat lagi.. deno balas, dia buat lagi.. itu je dia buat.. flying kiss... sampai la ayah dia bawa troli tu ke tempat lain, still buat flying kiss.

Kemudian ada sorang budak lelaki nak coklat.. ibu dia tak bagi tapi nak jugak.. last2 duk mengamuk tapi tak dapat jugak coklat.. adik tu terus mengamuk tapi si ibu tak layan.. sampai ke sudah tak dapat coklat.. memang tegas ibu itu.

Jalan-jalan lagi seorang nenek mengejar cucu.. cucu lelaki yang tak boleh duduk diam, agak dalam umo 2 tahun.. alahai kesian nenek, berlari-lari mengejar cucu kesayangan bimbang hilang.. deno tengok comel pulak nenek berlari..hehehhh

Di kaunter pembayaran, deno tunggu ma sambil duduk di sebuah kerusi yang disediakan.. Sebelah kiri deno ada budak lelaki sedang makan donut.. montel budak tu.. makan donut sampai tersembur-sembur ketika bercakap..  hihi




~ Psst2, semua ragam budak kecik.. heee :)



2 comments: