OH nasi ayam - Dayang Deno

22.3.12

OH nasi ayam



Siapa suka makan nasi ayam sini?

deno pun suka nasi ayam sebab ianya bersup. kalau makanan yang ada sup, cakaplah apa saja pasti deno suka..

nasi ayam panas bersama sup yang panas, sambal cili dan salad... makan pula time betul-betul lapar
pergh.. meleleh... :p

korang suka makan nasi ayam yang mana? sekarang kan, deno tengok ramai yang menjual nasi ayam yang ada pelbagai jenis... ha nie dia...

NASI AYAM STIM
google

NASI AYAM PANGGANG
google

NASI AYAM GORENG
google

korang prefer yang mana? deno lebih prefer nasi ayam stim atau biasa orang panggil nasi ayam hainan. memang syok sangat makan untuk lunch. baru je makan.. heeee..

sebenarnya kesedapan nasi ayam bergantung kepada rasa nasi, sup dan sambal cili. kalau nasi terlebih bawang putih mesti rasa kurang sedap kan.. sup kalau masin deno dah tak boleh makan.. sambal cili pula mesti pedas, kalau tak... takde kick la makan nasi ayam.. betul tak? 

nasi ayam memang best :)



p/s: kenapa ada nasi ayam ada warna kuning dan putih?


6 comments:

  1. ayam goreng lah. baru sedap, yang oily2 n ta sihat tu la pilihan cik zera. haha

    ReplyDelete
  2. sweety prefer nasi ayam stim kat singapore rice chicken tuh..nyum2..

    ReplyDelete
  3. nasi ayam madu !!hehe..penah dengar x?

    ReplyDelete
  4. segala jenis nasi ayam i suka.. tapi kalau kat area shah alam.. tak leh lawan nasi ayam pak mal kat section 11 ;p

    ReplyDelete
  5. BBQ!!! sedap nyaa!
    Lama tak makan nasi ayam,huhu

    ReplyDelete