Adam's Art - Dayang Deno

5.4.12

Adam's Art

Petang semalam lepas balik dari rumah pengasuh..


adam : cikcu...nak kaler-kaler..

deno : kaler kaler apa...?

adam : ala.. yang kaler air.. yang ada air-air tu.. yang cikcu punye tu...

deno : ohh... watercolour tu.. nak sekarang ke?

adam : ya la... cepat la.. cepat cepat cepat!!! (suka buat macam upin ipin...)


deno duk syok-syok on9 terpaksa la tutup... layan je la anak buah kesayangan nie.. suka sangat melukis.. biasanya guna pensil warna je.. sekarang dah lain pula, nak guna watercolour pulak.. umur baru nak masuk 4 tahun,  mengalahkan budak darjah 4...

deno bagi la dia lukis, tapi kena tengok la sebab guna cat air ni tahu-tahu je la kan.. kalau tak tengok habis dicontengnya benda lain!

jom tengok adam lukis...


dah mula lukis tuuu..

ambil warna lagi..

fokus betul warna tuu..

dan hasilnya

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .

tada...!!!


sebenarnya deno ada juga tak faham apa dilukis adam khaleef...


deno : khaleef.. yang merah ni apa kat pokok ni?

adam : tu ulat lat cikcu.. ulat kan atas pokok..

deno : oh ulat... yang ni pulak.. yang hitam ni.. (contengan hitam yang macam ada dua kaki tu..) apa khaleef lukis n?

adam : ni alien.. alien turun kat bumi... dia turun nak makan.



emm... kuat betul imaginasi budak-budak kan.. ..(^_^)




p/s: birthday adam 2 minggu lagi... :)



9 comments:

  1. Pandai jugak Adam guna water colour, nampak kreatif la untuk budak baya dia ha :)

    ReplyDelete
  2. kecik kecik dah pandai melukis..kreatif budah nih nanti =)

    ReplyDelete
  3. hahhaha...lawak betul baca jawapan adam tu..kihkih..

    btw, saya tag akak :P

    ReplyDelete
  4. ASAH BAKATNYA TU NNTI LEH JADI PELUKIS FOFULAR LEH WAT SIDE INCOME SATU HARI NANTI... BUKAN SEMUA ORG ADA BAKAT TANGAN SENI MCM TU.

    ReplyDelete
  5. bagus adam.. bijak + rajin.. nanti besar jd budak pndai yer :-)

    deno bc ni yer..

    http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2011/09/tips-dari-nuffnang-untuk-dapatkan-be.html

    ReplyDelete
  6. Terer Adam ni! Dah pandai kaler-kaler!!

    ReplyDelete
  7. haha..siap ad alien lg..tgi imaginasi :)

    ReplyDelete
  8. Rajin dia mewarna ya. bagus ni latihan

    ReplyDelete