Azab Bila Tersangkut Dalam Jem - Dayang Deno

3.4.12

Azab Bila Tersangkut Dalam Jem


Memang leceh kalau terperangkap dalam kesesakan jalan raya, lebih-lebih lagi kalau di lebuh raya.. nak U-turn pun tak dapat..

time ni lah macam-macam boleh jadi yang menambahkan azab kita.. antaranya...

  • masa tu lah perut meragam memulas-mulas nak membunag..stesen minyak atau hentian rehat jauh, nak tak nak tahan je la dengan muka berkerut-kerut dan berpeluh.. gas bercun dah banyak terkeluar.. kesian mangsa lain dalam kereta.. hehe
  • masa tu la tayar kereta pancit.. kereta lain duk menghimpit kiri dan kanan.. nak buat macam mana, duduk je la dalam kereta..
  • tekak haus, perut memulas sebab lapar.. mula la penyakit gastrik nak datang.. nak tak nak, terpaksa menelan air liur je la...
  • masa isteri nak bersalin ni la jalan sesak... kesian isteri kesakitan nak bersalin.. plan nak bersalin di hospital kast-last terbersalin dalam kereta.


p/s: pernah tak terperangkap dalam jalan yang sesak? deno pernah, hampir 3 jam.. nak muntah duk dalam kereta lama sangat!

14 comments:

  1. yang drive lagi azab...nak2 kete manual...huwaa...patah lutut tekan clutch...

    ReplyDelete
  2. tingat masa sarat mengandung raya hj thn lepas. en. suami ckp tak payah blk kampng. kang terberanak ats hiway, jenuh nk buh lokasi kelahiran anak kehkehkeh!!

    ReplyDelete
  3. kalau jem yg betul2 jem maaf lg klo kes2 gitu. tp klo part jem sbb polis tutup jalan sebelah... *_*

    ReplyDelete
  4. pernah alami masa nak balik kg beraya..terperangkap kat jalan temerloh..masa tu takder highway lagi..hampir satu jam tak gerak...dah la anak berak..baby la..sabor jer la..sian dia merah habis bontot..

    ReplyDelete
  5. kalau time raya nak blk kelantan .. ermm selalu tersekat dalam jem . kereta berderet .. berjam-jam ..

    ReplyDelete
  6. Pernah jam,kereta almost hbis minyak!
    Huhuhu takut betul time tu.

    ReplyDelete
  7. Adehhh!! terperangkap dalam jem memang seksa, especially kalau bwk keta manual lagi la terasa azab...

    ReplyDelete
  8. akak pnh kene jammed... lama yg amat.. time raya plak tu... alisha @ ank akak pulak dan2 terberak... adoiiii.. meragam dia dlm kereta..

    ReplyDelete
  9. heheee... kesian deno smpai 3jam... sye xprnah lame camtu.. ehee xD

    ReplyDelete
  10. Salam pekenalan :) .. ummm betul apa yang dear cakap .. kalau lah terjadinya salah satu perkara yang dear cakap tu berlaku .. mesti genting .. mintak dijauhkan .. amin2 :)


    cantik blog ni :) ..suke2

    ReplyDelete
  11. inna pernah tperangkap dlm jammed. memang menguji tahap kesabaran lah..

    ReplyDelete
  12. saya paling tak suka terperangkap dalam jam, alamat blh tengok ada orang pengsan time jam, huhu, seb baik tak pernah pengsan, almost nk pengsan tu ada la, hihihi

    ReplyDelete