Kelebihan Membebel - Dayang Deno

3.4.12

Kelebihan Membebel

 
gambar hiasan.. hehe

Ramai orang tak suka kalau kena bebel.. biasanya mesti rasa rimas... tapi dalam bebelan tu, sebenarnya mempunyai kelebihannya sendiri..

antara kelebihan membebel...

  • boleh dijadikan sebagai senaman mulut...  macam-macam cara boleh buat untuk senaman mulut lebih efektif..
  • boleh kurangkan kadar kemalangan jalan raya.... pelik? cuba korang drive sorang-sorang. mesti mengantuk kan? cuba bawak seorang yang kaki membebel.. nak kelip mata pun takde can!
  • kita boleh senaman telinga.. kalau si kaki membebel tu senaman mulut dengan membebel.. telinga kita secara tak langsung bersenam apabila  mendengar bebelan.. boleh pulak si membebel yang bebel sambil jerit2.. boeh bergegar gegendang telinga.. betul tak?
  • kita lihat dari segi nilai murni pula.. iaitu kita bersyukur. bila membebel itu menunjukkan kita boleh bercakap... dan yang mendengar tu kena la sabar.. secara tak langsung kita belajar bersabar...
  • membebel jugak boleh bantu orang menjadi pandai.. ye lah, duk membebel siang malam suruh rajin belajar.. last2 pandai jugak orang yang dibebelkan tu...



p/s: apasal deno membebel malam-malam ni? hehehe... :p



14 comments:

  1. Aduuh! tolong jgn membebel k haha ^_^ guwau je

    ReplyDelete
  2. baca deno membebel sampai tertido...hikhihk....
    senaman mulut yang free...maka membebellah sll....kan deno..

    ReplyDelete
  3. tq for dropping by at my blog,, adess,, terbaca dari awal hingga akhir,, hahaa,,, muja sangat amat suka membebel, jom join ga muja,, banyak hadiah untuk dimenangi :D

    http://mujadafewa.blogspot.com/2012/03/first-giveaway-by-nurmujahidah-lady.html

    ReplyDelete
  4. haha.. bebel pon ade kelebihan rupanya.. :D

    ReplyDelete
  5. Atul suka membebel. Bila membebel, kita akan rasa puas. :)

    ReplyDelete
  6. akak membebel bila ada orang buat silap je.tapi tak suka dengar orang membebel..heheh

    ReplyDelete
  7. eheh..tak pandai sangat membebel..sekali sekala jer..hik3..

    ReplyDelete
  8. byk jgk kelebihan membebel ni eh, haha

    ReplyDelete
  9. wah, membebel pun ade kelebihan erk? nak membebel la lepas nie.. hehe *gurau :P

    ReplyDelete
  10. terasa la pulak..hobi pompuam memang suka bebel kot.hehe

    ReplyDelete
  11. AHa! yang bab kurangkan kemalagan tu ada juga betulnye siiikit! last week, aku drive sorang2. KL-Johor. betolak 12 malam. sampai 2am. wah! bukan main mengantuk. berapa kali tersengguk2..bosan la sorang2. selalunya berteman. haih!!

    salam kenal =D, Paragass.

    ReplyDelete
  12. bestla membebel, dpt kurangkan tekanan :P

    ReplyDelete