Mulutku Masin? - Dayang Deno

4.4.12

Mulutku Masin?

Tetiba deno teringat satu peristiwa.. deno nak share ngan korang la..

pernah tak korang cakap sesuatu then perkara yang korang cakap tu benar-benar berlaku atau dalam kata lain "mulut masin".

pernah terjadi peristiwa "mulut masin" nie kat deno...

pada suatu hari.....

gambar hiasan

ada la satu hari pada tahun lepas... deno, ma, abah on the way to pantai jalan-jalan hujung minggu kan.. abah yang driving.. sedang aman dan bahagia serta cuaca yang elok.. jalan yang tak busy.. tiba-tiba diganggu oleh mat rempit.

ada la sekumpulan mat rempit datang dari mana entah.. tau je la kan mat rempit.. dah la tunggang motor macam pelesit, bising pulak tu.. yang paling geram ada la mat rempit dalam empat orang buat main-main depan kereta abah ni.. siap ada gaya superman..

abah sampai terbrek-brek mengelak daripada terlanggar diaorang.. sakit hati betul deno masa tu.. abah deno hon pun diaorang buat tak tau, lagi suka ada la.. deno pun ada membebel juga la..

deno pun cakap.."eiiii!! geram betul la mat rempit bengong ni.. kalau jatuh kan bagus baru padan muka.. !!! ganggu orang je..!!!"

tau tak apa jadi? tak sampai 30saat deno cakap macam tu, sorang mat rempit sebelah kereta abah jatuh time dia buat aksi! bergesel motol dia atas jalan sampai terkeluar percikan api! kawan dia kat belakang pun jatuh time nak elak dia!

nasib baik abah sempat elak masa tu tapi abah tak berhenti kereta.. geram sangat dengan mat2 rempit tuh..  apa jadi kat met rempit tu tak tau la..

deno pun terkejut sebenarnya... kebetulan je kot deno cakap macam tu terus jatuh! tak pun mulutku memang masin? hehehe...


p/s: kebetulan kan? :p



18 comments:

  1. wah pernah terjadi ea.. mat-mat rempit ni mengacau orang..

    hehe.. masin betul la mulut deno..:P

    ReplyDelete
  2. wahh , masin betol mulut deno ! lagipun mmg patot pun , sape suruh dok ganggu org ? hahahha

    ReplyDelete
  3. amboi masin betul mulut awak, hehe yelah kata-kata yg keluar dr mulut tu kan satu doa :D

    ReplyDelete
  4. Hahaha..Ada kwn Choki dulu ckp benda sama gak..Tp lain skit.Mamat tu langgar tiang..Lg awesome..haha XD

    ReplyDelete
  5. ehehe baik jgn berhenti kan kereta..takut dia salahkan kita plak kan..huhu..masin mulut deno :)

    ReplyDelete
  6. Heheh mmg patut pun jatuh,ganggu orang! hehehehe

    ReplyDelete
  7. Maybe tym tu malaikat sedang mengaminkan kata-kata Deno :D

    ReplyDelete
  8. masin betoi mulut deno ni.. hihi

    ReplyDelete
  9. padan muko...atok yang membaco ni pun goram

    ReplyDelete
  10. padan muko, atok yang baco ni pun goram

    ReplyDelete
  11. omg!! gambar hiasan tuh hahaha

    ReplyDelete
  12. mang takdir dy nak jatuh lah tu..

    ke deno terlebih makan garam.. =)

    ReplyDelete
  13. Kalu rietta jadik abah deno pown...xsudinye rietta nak brenti....

    ReplyDelete
  14. PADAN MUKA DIA ORG KAN..HEHEHE

    ReplyDelete
  15. mmg ptut pun jatuh..haha

    tp hendaknya mulut masin utk perkara baik la..hehe

    ReplyDelete
  16. banyak makan garam..tu yang jadimasin tu...
    kalau dah bawak macam pelesit memang patut pun jatuh...

    ReplyDelete
  17. Huikkk bahaya tu Deno, so apa jadi kat mat rempit tu?
    Tp yela kalau diorang nak merempit tak susahkan org lain takpe, biar diri sendiri je yg sakit

    ReplyDelete