Perkara Yang Mencacatkan Kenduri Kahwin :p - Dayang Deno

2.4.12

Perkara Yang Mencacatkan Kenduri Kahwin :p

 

BIla tiba musim cuti... mula la banyak jemputan kenduri kahwin. Pastu yang datangnya macam-macam jenis orang... macam-macam ragam.. 

jom kita tengok list ragam2 orang yang mencacatkan kenduri kahwin nie..

  • ambik lauk banyak-banyak, lepas tu tak habis makan.. mentang-mentanglah makanan free..
  • ambik lauk sambil mengumpat. mengata lauk sedikit la.. lauk tak sedap la.. tuan rumah kedekut la.. eh, orang dah jemput kita kita nie nasib baik tau!
  • sambil makan sambil menjeling aweks tukang memberi bunga telur
  • kesian tengok budak-budak yang tolong angkat pinggan.. ada ke tetamu tu basuh tangan dalam pinggan.. abis penuh air dalam pinggan, susah nak kemas meja.. ish3...
  • kes nak orang layan macam makan kat hotel..nak itu nak ini.. tak boleh nak cari sendiri ke..
  • bila sudah makan, boleh pulak bergosip.. ingat makan kat restoran ke.. tetamu lain jenuh menunggu nak duduk..
  • ada juga tetamu nak buah tangan lebih-lebih.. orang dapar dua biji je telur dia nak sepuluh..


p/s: banyak kenduri musim cuti kan...

6 comments:

  1. hai deno...setuju sgt2 dgn ragam macam2 org time kawin ni...Paling x suka..abik lauk n nasi byk2 lepas tu membazir...kesian kt tuan umah...

    ReplyDelete
  2. Tak suka klu jado tukang hantar bunga telur Huhu...kne kutuk jgak..terutamanya warga emas tp mulut x de emas XD

    ReplyDelete
  3. Macam2 orang macam2 ragam kan?

    ReplyDelete
  4. Hahaha!Mmg betul Deno.Tu belum yang dok mengata pasal hantaran dan bilik pengantin.

    ReplyDelete
  5. ambil lauk banyak2 tu species tak makan seminggu kot.. kih kih kih..

    ReplyDelete
  6. lepas mkn tu cpt2 la bg org lain duduk...eh ada plk yg nk tgk pelamin/bilik pengantin...haha, ni pmpuan punya kes...mmg mcm tu kot Deno....maafkn saya !

    ReplyDelete