Keluar Masuk - Dayang Deno

15.5.12

Keluar Masuk



erk..
tadi kena cucuk tempat yang paling taksuka
urat semua dah kecik...
last-last kena cucuk kat lengan.. 

tak sanggup rasanya tengok jarum tu masuk lengan
keluar masuk keluar masuk
macam biasa nurse guna butterfly needle
mula-mula cucuk tak dapat
nurse cucuk dalam sikit pun tak dapat
dia tarik sikit jarum then cucuk senget ke kiri
still tak dapat... 
then tarik jarum sikit cucuk senget ke kanan 
still tak dapat.. darah tak keluar jugak

nurse: dayang, kita cucuk dalam sikit, urat kat dalam ni.. susah dapat
deno : hah? emmm.. cucuk je la dalam pun.. taknak cucuk dua kali..

then, nurse masukkan jarum lebih dalam..
owch! sakittttt!!!
akhirnya.....
darah pun keluar jugak... 
phewww.. lega sangat sebab dah dapat
kalau tak dapat jugak
nampaknya kena cucuk lagi la..
biru wehhh lengan deno..
sabar je la.. dah biasa... hehe :p



p/s : tarik jarum masuk jarum.. rasa macam kain dah.. 


24 comments:

  1. baru2 ni akak pun kena cucuk.deno yang selalu kena cucuk pun rasa sakit,apa lagi akak yang 4 tahun sekali ni..sakitnya tuhan je yang tau.sampai sekarang rasa lebam tu sakit lagi..

    ReplyDelete
  2. ngeri kene banyak kali macam deno ni.dulu cukop le kene banyak kali . jarum keluar masuk .pindah tangan sane sini.ape pon takde darah! haha

    ReplyDelete
  3. sakitnya....:(
    akak takut jarum...

    ReplyDelete
  4. aduiyai, nh tak pernah kena macam tu, ngeri bila tgk.. dah nak buat camana sbr jelah deno.. setiap kesakitan tu Allah akan ampunkan sgl dosa2 hambanya.. kuat yer deno!!

    ReplyDelete
  5. kita sangat fobia dengan jarum . hari tu mase nak amik darah .. nanges2 kita .. hehe :D

    ReplyDelete
  6. huhuu.. seriau pulak akak baca pasal ni..

    ReplyDelete
  7. akak da penah rs camne kena cucuk jarum tuk amik darah..sakit...semoga adik terus bersabar ea :)

    ReplyDelete
  8. Haish kalo saya la kn,bila sakit mcm mengejut masa die cucuk dlm tu,mau melayang dh tgn kat kepala nurse tu T.T"

    ReplyDelete
  9. go deno go!! xper deno kan kuat.. =)

    ReplyDelete
  10. @diana: ha'ah.. memang sangat sakit.. urat kat dalam lagi la sakit.. huhu

    ReplyDelete
  11. @keli menari: memang tak suka bila kena banyak kali.. byk kali kena cucuk tapi lakau darah tak keluar.. mmg la... geram!

    ReplyDelete
  12. @aanie: hehe.. kalau kena selalu mesti tak takut dah kan..

    ReplyDelete
  13. @nasir hamzah:memang ngeri kalau tak biasa, deno biasa sgt kalau kena cucuk yang keluar masuk ni.. hihi

    ReplyDelete
  14. @ciksengeh: siannya.. kalau fobia mesti nangis sbb kita sgt takut tapi kena jugak kan.. mcm deno dah biasa.. time duk wad lama tu, setiap hari kena amik darah sampai nak hancur lengan ni.. huhu

    ReplyDelete
  15. @IntanBerlian: hihi.. deno pun kdg2 seghiau bila tengok org kena mcm ni... tapi bila deno sendiri takpe... hehe

    ReplyDelete
  16. @Choki: erk... kalau mcm tu bahaya la choki... perlu ramai nurse yang kena pegang choki

    ReplyDelete
  17. @HaniAsyira: heee... thanks! :)

    ReplyDelete
  18. Setiap kali membaca coretan sebegini rasa bersyukur sangat2 sebab Allah masih melindungi saya dari penyakit2 berbahaya. Kpd dik Deno sabarlah dgn dugaan Allah...

    ReplyDelete
  19. menakutkan..eh gerun lah, pcl tak penah lg kot...derma darah sekali pon blm lg...

    p/s ; @deno: ..anak2 pcl pon kekdg ngelat jgk..mmg kita paham depa penat tp kena buat jgk...ini pcl ikut nasihat my aunt cinamon.com,.. lepas solat biasakan utk mendoakan anak-anak.lepas solat usap kepala ank2(ubun) barakallah doa kuat-kuat supaya anak-anak dengar, doa la yg baik-baik utk depa tuh minta rajin jgn malas2 ngaji..insyaAllah.

    ReplyDelete
  20. Uh.. Terasa sakitnya... Aku faham perasaan dayang.. Perit kan.. Sya pun baru je dischage drpd sepital.. Get well soon...:)

    ReplyDelete
  21. deno tak terkata

    sakit tu deno je rase
    iffah doakan terbaik k

    hope ley la smbuh even tipis

    ReplyDelete
  22. seriau plk dengar cite pasal jarum2 ni..kak fieda kalau nk kena inject mmg awal2 surrender la nk tgk jarum tu..

    ReplyDelete
  23. sakitnyaaa ... tak suka kena cucuk ! sakit :D

    ReplyDelete