Walk-A-Payung 2012! - Dayang Deno

29.5.12

Walk-A-Payung 2012!



Tahun ini deno join lagi Walk-A-Payung!! Kalau nak tahu cerita tahun lepas boleh tekan SINI. Walk-A-Payung untuk tahun ini diadakan pada 20May baru-baru ini di Tropicana Medical Centre, Damansara.

Korang tahu tak apa itu Walk-A-Payung?

Walk-A-Payung adalah satu program yang diadakan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat tentang Systemic Lupus Erythematosus(SLE), sejenis penyakit yang terjadi akibat gangguan oleh sistem imuniti badan yang menyerang tisunya sendiri. Selain itu, ia bertujuan menyedarkan masyarakat bahawa pesakit mesti mengelak dari terkena matahari. Ia juga untuk mengutip dana untuk aktiviti-aktiviti kebajikan bagi pesakit SLE. Pesakit dan bukan pesakit berjalan sejauh 3 kilometer dengan berpayung!

Tahun lepas deno berjalan... tapi tahun ni deno demam... jadi tak berjalan la dengan kawan-kawan, just pergi program dan jumpa kawan-kawan SLE kat sana.. demam pun join jugak WAP! huhu... memang seronok program ni! best3!!!

 Walk-A-Payung 2012

nak mula jalan

berjalan dengan payung!

jalan jalan jalan...

 abang polis pun ada.. hehe

seronok!

jaga-jaga...

 merahnyaaaa....

persembahan daripada student sunway college

lucky draw!! adik kecil yang sungguh bertuah!


yeay!!! with my family! :)

deno bersama cecilia, executive secretary persatuan SLE malaysia :)

deno bersama rakan-rakan SLE...
we are the warrior princess!!! yeah!!


Walk-A-Payung memang sangat best!!! Insyaallah tahun depan nak join lagi... korang pun joinlah ya... support denodan kawan-kawan!:)



p/s : support lah SLE patient ya! ^_^


7 comments:

  1. ramainye y ade penyakit ni

    xpuas ati deno kecik sngt

    mkn byk skit deno hehehe

    ReplyDelete
  2. bestnya aktiviti ni,deno comel sgt lah,hee

    ReplyDelete
  3. oo semua org blh join ek..

    meriahnya walk a payung ni yer.. ramai yg join :-)

    ReplyDelete
  4. Pasti ada simbolik di sebalik payung kan?

    Melihat betapa ramainya mereka yg diberi ujian SLE, rasa bersyukur sangat2 pd Allah kerana masih dijauhi penyakit yg merbahaya...

    ReplyDelete
  5. bestnye aktiviti ni..:) rase mcm na join jugak la dgn deno ^^ hehe

    ReplyDelete
  6. wah,stylenya bawak payung jalan ramai2

    ReplyDelete