Buku Lebih Baik! - Dayang Deno

26.6.12

Buku Lebih Baik!

 http://www.emocutez.com

Selamat malam semua :)

Malam ni deno nak cerita antara buku dan bopren (boyfriend atau kekasih atau kapel atau ehem ehem.. macam-macam gelaran dah deno jumpa). Deno tengok kan zaman sekarang ni, budak sekolah rendah pun dah ada bopren.. kadang2 siap update dalam mukabuku.. " oh dotdotdot.. daku rindu padamu..." "sunyinya tanpa si dia..." " engkaulah cintaku.." okey, tak salah nak bercinta tapi janganlah sampai terabai dan menggangu pelajaran ya...

kadang-kadang.. ada juga yang susah hati sebab takde bopren.. rasa macam tak laku lah, rasa macam tak guna, rasa tak cantik... buangkan semua perasaan tu! jangan risau.. janganlah susah hati.. cuba bandingkan dengan buku, rasanya buku ada lebih banyak kebaikan daripada berbopren..

  

Korang boleh berkongsi buku dengan kawan-kawan tanpa segan silu dan perasaan ragu-ragu atau cemburu over limit.

Nak berposing macam mana pun sambil baca buku.. takde hal la... takde langsung kemungkinan posing korang tu disebarkan di internet.

Korang boleh bertukar-tukar buku dengan kawan-kawan tanpa perlu bimbang dihinggapi penyakit k*****n yang kronik.

Bila dah habis baca buku tu, dah rasa boring.. bolehlah jual buku tu.. dapat jugak duit kan?

Takde sape pun heran sekiranya korang seronok bercanda dengan buku korang tu kat tempat awam... kan kan?




p/s: saya suka buku account :p


9 comments:

  1. Hahahaha dik..falsampah yang perlu digunapakai zaman2 student dulu

    ReplyDelete
  2. akak dulu lps hbs sek baru blh "kwn" dgn lelaki.. sblm tu duk ngadap buku je la... akak pun sk buku akaun.. hihii

    ReplyDelete
  3. Dah kerja baru bole bercinta...

    ReplyDelete
  4. info yg berguna utk Anis :) Suka blogwalking blog akak .

    ReplyDelete
  5. betul 2...dgn buku semuanya terubat

    ReplyDelete
  6. saya pon suke buku account ! hehe

    ReplyDelete
  7. Nice info deno...untuk remaja sekrang eloklah baca buku dari melepak kat tempat awam hihihi

    ReplyDelete
  8. membaca amalan mulia. kan? hehe.

    ReplyDelete