Kenapa Suka Ke Pasar Malam Waktu Nak Tutup - Dayang Deno

20.6.12

Kenapa Suka Ke Pasar Malam Waktu Nak Tutup

http://www.emocutez.com
Selamat malam semua :)

Sambil-sambil tengok cerita The Hitcher cerita suspen @ CH131 ni... deno  nak cerita kenapa orang suka ke pasar malam waktu dah nak tutup. Biasanya bila pasar malam dah nak tutup, deno tengok orang still ramai dan kadang-kadang makin ramai pula sampai kat pasar malam tu....

tahu tak sebab apa?

google

Sebab peniaga akan menjual makanan dengan harga yang murah. COntohnya nasi lemak dijual seringgit tiga bungkus sedangkan harga sebenar seringgit sebungkus.

Bila dah jual murah-murah.. ada pulak yang beri makanan free. Konon sedekah la, padahal makanan nak dihabiskan sebab tak laku. Dapat la makanan free si pembeli ni.. hehe

Senang nak cari parking bila orang dah kurang. Baisanya kena parking jauh-jauh... mula la letih nak berjalan kan..

Barang2 dan makanan2 dah banyak habis. Nafsu yang nak beli macam2 dapat dikurangkan dan secara tak langsung dapat berjimat. Pembaziran juga dapat dielakkan!

Bila dah lewat ke pasar, orang tak la ramai sangat kan.. tak perlu lah nak bergesel-gesel, tersentuh dengan orang lain.. laluan pun lega je bila berjalan..


kan kan kan...? hihi :)


p/s: korang suka ke pasar malam waktu awal-awal ke... atau waktu dah nak tutup...? http://www.emocutez.com



16 comments:

  1. suka g awal sbb mak marah kalau g lwat malam. anak dara x elok jalan malam. klu dgn family xpela. hee :DD

    ReplyDelete
  2. point yg betul and tepat.. kena ngn nani... reason sbb pergi pasar mlm lewat.. xramai org jdi xyah nk bergesel nk terlanggar :)

    ReplyDelete
  3. sy suka pergi baru nak bukak,waktu petang..sanggup tunggu dia siapkan gerai..

    ReplyDelete
  4. betul2.. selalunya dipraktik kan time pi chowkit malam raya. haha.. kalau pasar biasa2 nie selalu awal2 dah mai. paling awal ok.. hehe

    ReplyDelete
  5. AWAL KE LEWAT KE...YANG PENTING RASANYA MESTI BEST...SEKARANG NI SUSAH NAK DAPAT RASA YANG BEST...SEBAB PENJUAL SEMUA FIKIR NAK UNTUNG BESAR JE....SAKIIIT ATI

    ReplyDelete
  6. akak biasa g awal2.. tp MIL akak sk g lewat2.. dia ckp mmg time tu leh dpt murah2 pun.. hihi

    ReplyDelete
  7. ha ha ha..semuanya betul..tapi aka suka gie awal2..sbb byk choices & kalu gie lambat..anak2 dah nak tido..jenuh lak nanti kena dukung...
    :-)

    ReplyDelete
  8. Yg tak seronoknya pergi lewat ialah brg yg kita cari dah habis org beli..kalau ada pun cuma tinggal sisa2 saja yg kdg2 tak cukup korum...

    ReplyDelete
  9. Akak suka gi pasar malm kul 6.30 petang...lengang dan makanan pun tak terdedah lama sangat...:)

    ReplyDelete
  10. biasa harga murah plus dapat extra lagi kalau makanaan 2.. sedekah...

    ReplyDelete
  11. tak ikut masa..kekadang lalu terperasan n terus singgah..entahlah selalunya xde tujuan sebenar...cuma semalam je g lewat segan nk pilih durian..haa harr..biasa jer reganya, xde plak murah..ni kena suruh mamaD yg pilih baru dorang kasi harga murah ea..ye la kot !!

    ReplyDelete
  12. Awal ke lewat ke..dua2 best. Tapi kekadang kalau pergi lewat, dah takde apa yang menarik nak dibeli ..semuanyer dah habis =="

    ReplyDelete
  13. hihi , betul betul finas sokong gan statement nie .. kalau gi awal leceh , langgar sane sini .. tp kalau nk gi lmbt kene la berteman .. maklum laa anak dara kan .. hehe ..

    ReplyDelete
  14. betul betul , sokong gan statement nie .. kalau gi awal leceh kne langgar sane sini ler ape laa .. tapi kalau gi lmbt kene la berteman okay ;) maklum laa anak dara kan .. hihi ..

    ReplyDelete
  15. MM , Paling tepat biasanya peniaga nak habiskan apa yg ada dia bagi jaa bnyk2 ^^

    *tapi Nurrul jrg pergi lewat2 tak berani woott woott !

    ReplyDelete
  16. Akak suka pergi awal...makanan fresh!! hihihi

    ReplyDelete