The Last Day - Dayang Deno

3.6.12

The Last Day

Today is the last day
esok kaklong dan anak-anak bertolak balik johor
sekejap sahaja rasanya masa berlalu
deno rasa macam baru semalam kaklong balik
dah seminggu rupanya di sini
si kakak (sarah) merayu-rayu pada deno
minta deno ikut balik johor

kakak: ciksu.. jom la ikut aina balik esok.. jom la..

deno: tak boleh la kakak... cikcu susah kalau nak ikut.. kan mama nak singgah melaka jenguk nenek sakit...

kakak: ala.. sekejap je pun.. ikut eh?

deno: tak boleh.. susah.. nanti cikcu nak buat capd macam mana? susah nanti kejap-kejap nak kena berhenti buat kat hospital..

kakak: takpe la.. ikut la.. please..

deno: kakak... nanti raya kita jumpa lagi ya.. nak bulan puasa dah ni... nanti boleh jumpa lagi..

kakak: ala.. ciksu ni......

hmm... macam ni la si kakak  bila dah nak balik sana
deno tahu sebab dia belum puas.. maklum seminggu sahaja di sini
deno bukan taknak ikut.. deno next week kelas dah mula
then yang susah nak buat capd tu.. nanti menyusahkan kaklong pula
capd tu kena buat 4 kali sehari.. susah la sikit kalau abah tak ikut
dengan air dialisis yang berkotak-kotak lagi
 adehhhh....

jadi petang tadi deno, my sis dan semua anak buah swimming
kitaorang ke Pusat Akuatik Kuala Terengganu
si adam, amca dan kakak sekali ke kolam renang dewasa
bukan main seronok dapat main air budak-budak ni
deno pun dah lama tak berenang sejak keluar hospital ni
join sekali la.... ^_^


muka excited nak berenang ni.. esok dah nak balik! sepi la umah ni..















p/s: berenang baik untuk jantung  :)

7 comments:

  1. owh deno bongsu ea...memang selalunya cmtu lah, ank2 pcl pon...seminggu x cukup nak minta tambah cuti lagi kt kpg nih...kat sini ramai sedara mara sebaya dgn dorang...hurm!

    ReplyDelete
  2. msti deno sunyi kan

    sme la

    ayin pon xde ni

    ReplyDelete
  3. xpa.. nanti kakak leh jumpa ciksu lg pas ni :-)

    ReplyDelete
  4. ciksu oh ciksu...dak2 tuh ke deno yg excited bk g berenang nih?

    ReplyDelete
  5. Alolo.. comel mereka.. :D
    Takpe nanti raya minta duit dgn cik su :P

    ReplyDelete