Yummy!! - Dayang Deno

6.6.12

Yummy!!



Sandwich ialah salah satu kegemaran deno
deno prefer sandwich tuna compared to sandwich sardin
gambar sandwich kat atas ialah sandwich tuna
deno makan di salah satu cafe di terengganu
memang sangat best!

deno lihat bahan-bahannya sangat mudah
cara buat pun senang
sooo...  deno pun cuba :)

jom buat!!!

bahan-bahan:

1.roti slice
2.salad
3.telur rebus
4.lada hitam
5.mayonis 
6.timun
7.tomato
8.tuna (korang boleh pilih tuna brand apa dan jenis apa.. deno suka 'chili tuna' yang ayam brand)

 cara-cara:

1.lenyek telur rebus dengan garfu sehingga ia menjadi seperti scramble egg.. kemudian, gaul bersama  
   mayonis dan lada hitam. gaul sebati.
2.hiris buah tomato dan timun menjadi kepingan nipis
3.bakar 3keping roti (bergantung banyak mana korang nak)
4.selepas roti siap dibakar, potong roti kepada dua tapi dalam bentuk segitiga.
5.pada first slice roti, sapukan telur tadi sehingga rata dan letakkan salad, timun dan tomato. kemudian.. ambil second slice roti dan letak di atas bahan-bahan tadi dan sapukan pula tuna di atasnya (second slice roti)
6.tutup tuna dengan third slice roti. siap untuk dihidang! senang kan?:)



p/s: faham tak? huhu.. deno tak pandai nak beritahu macam chef.. :p

 

15 comments:

  1. waaah . pandai2 ..
    apa kata deno sediakan untuk kami rakan2 blogger ^^ huhuhu
    dah lapar niii

    ReplyDelete
  2. family pcl gemar mkn sandwich especillay mmD...selalunya buat sendiri la kan...kalu nak beli , reganya mahal giler..2 kpg roti je pon, tak bebaloi la plk..

    ReplyDelete
  3. alahaiii deno..buat akak makin lapar pagi2 camni..

    ReplyDelete
  4. sedapnya.. akak pun sk sandwich... tp arini akak pose... ni yg kne buat time bebuka nanti.. hihii

    ReplyDelete
  5. sedapnye.. da lama xmakan sandwich cmni,,

    ReplyDelete
  6. perghhh,thanks blh lah try lps ni

    ReplyDelete
  7. nasib baik baru lepas makan..kalo idak mesti terliur nih :D

    ReplyDelete
  8. aida pun suka sandwich.. sedap dan kenyang, nak buat pun senang kan? hehe.. kalau deno nak tambah lagi try letak sosej pulak atas tuna.

    ReplyDelete
  9. wah ! sdapnyee...
    lapo la pulak >,<

    ReplyDelete
  10. SEDAPNYA.. Nurrul dah lama tak makan sandwiches ! :D

    ReplyDelete
  11. tuna x bau cam sardin..sardin hanyir sket

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum ...

    Sedapnyee .. Nyummm .. Balik ni nak beli roti, tuna, salad ... Nak cuba jugak laaaa .. Theheheee

    ReplyDelete
  13. waaa sandwich! dulu pun iha suka makan sandwich kat 1 cafe ni.. sejak cafe tu dah ditutup, terus tak berapa minat makan sandwich dah.. dah cuba buat sendiri tapi rasa dia lain, huhu..

    ReplyDelete