Kad Raya VS SMS - Dayang Deno

30.7.12

Kad Raya VS SMS

Selamat petang semua :)

Hari ni dah 10 ramdhan pun.. sekejap je masa berlalu kan... nanti raya.. kemudian deno ada final exam... nampaknya deno raya+study skali.. hihik

bila dah nak raya kan.. korang biasanya ucap selamat untuk raya kat kawan-kawan dengan kad raya atau SMS?

 

atau

  

mana pilihan korang?

deno sejak zaman budak-budak suka hantar kad raya... sampai sekrang still suka bagi kawan-kawan kad raya.. berhabis sikit pun tak kisah.. bila dah pakai henpon, deno buat dua-dua.. hantar kad raya dan SMS.. :)

seronok!!!beli kad raya banyak2.. tulis sikit2 then dah boleh pegi pos... biasanya deno akan list dulu nak hantar kat siapa.. deno hantar kat kawan rapat, kawan lama zaman budak-budak, ke wad2 yang deno biasa tinggal di hospital terengganu dan ke wad KK1 di institut pediatrik, HKL.. 

deno beri kad raya tak harap orang balas...deno harap orang yang terima kad raya tu akan gembira... seronok hantar kad raya ni sebenranya! tapi ada jugak sesetengah orang cakap membazir.. tapi tak kisah la apa orang nak cakap, memang deno suka hantar kad raya! 

korang macam mana?


p/s: semoden mana pun.. nostalgia kad raya tetap deno ingat dan deno laksanakan.. hihik... :)


15 comments:

  1. kad raya still jd pilihan..kalo rajin wat yg handmade..:)

    ReplyDelete
  2. sekrg hantar ucapan raya dah canggih...

    ReplyDelete
  3. samalah suka anta dua2.. baru syok..

    ReplyDelete
  4. akak pun suka kad raya jugak..tapi dah lama la tak dapat kad raya..
    tiap2 tahun ada jugak hantar kat kawan2.tak banyak pun setakat 5,6 orang je..tahun lepas pertama kali hantar kad raya kat kawan2 blogger..:)

    ReplyDelete
  5. Akak lebih suka Kad raya, dok simpan lagi sampai sekarang kad raya masa zaman dulu2..heheee

    Tp tulah zaman dah berubah kan ;D

    ReplyDelete
  6. teringin juga nk dpt kad rye sebenar nye =))

    ReplyDelete
  7. macam akak pun suka hantar kad raya..rasa best sangat..hari-hari kalo posmen datang mesti exited ada tak kad raya untuk kita kan...

    ReplyDelete
  8. @Che Rosliza Che mat: walaupun dah canggih tetap nak hantar kad raya jugal :)

    ReplyDelete
  9. @diana: akak tunggu je kad raya dari deno :)

    ReplyDelete
  10. @InatanBerlian: ha;ah sbb mesti akak pun busy, ngan anak lagi, suamai lagi... :)

    ReplyDelete
  11. @Myra Jay: yup! dah canggih skrg ni tp deno suka hantar kad raya :)

    ReplyDelete
  12. @shahdiana: ha'ah, mesti hepi kalau dapat :)

    ReplyDelete