Platipates - Dayang Deno

30.7.12

Platipates

Selamat petang semua :)

Hmmm.. tadi bengang sebab kertas project financial accounting bleh hilang.. hadoiii.. dah cari satu bilik tak jumpa, agaknya bunian amik.. tapi mengarut pulak kan..kalau tak jumpa jugak kena fotostat yang lain pulak. dah la next week nak kena present.. dugaann...

okeh, sebenarnya nak cerita pasal adam.. hihik.. :p

 tadi masa deno duk main game Perry ni...

  

adam pun menyebokkan diri nak main jugak.. tapi dia pelik sebab game ni lain daripada yang biasa dia main... kali ni deno main yang Perry si platypus...

adam tanya :

adam khaleef: cikcu main apa?

deno : main game perry

adam khaleef: perry tu apa?

deno : perry tu platypus.. alaa... perry yang dalam kartun khaleef slalu tengok tu.. ni macam game buaya yang khaleef main tuuu.. tapi yang ni plytypus..

adam : apa cikcu?

deno : platypus

adam : oooo... platipates..

deno : bukan.. platypus...

adam : platipates

deno : platypus

adam : platepates

deno : platypus la..

adam : ye la.. caliph sebut platipates la ni!

deno : salah... platypus la..

adam : ya... platipates..

deno : platypus

adam : platipates

deno : ok dengar cikcu sebut.... platy... pus... platypus!

adam : plati.. pus... platipates!

deno : hadoiiii... takpe la.. platipates pun takpe la.....



p/s: kadang2 budak2 ni kan ada perkataan yang dia tak dapat sebut dengan betul lagi....


10 comments: