Ikat - Dayang Deno

3.8.12

Ikat

Selamat petang semua:)

Hai korang... tiba-tiba deno teringat kenangan dulu2 masa dapat rawatan di institut pediatrik, hkl... deno kan masa tu setiap bula dapat rawatan kat sana... then setiap enam bulan deno akan kena ikat...

haaa... ni la nak bagitau maksud kena ikat tu..  bukan nurse ikat ke apa, setiap 6 bulan doc nak check keadaan permukaan dalam perut deno.. kan deno buat CAPD.. lepas air dialisate tu keluar, deno kena tunggu dua jam.. perut deno kosong la takde air dialisate yang baru untuk masuk.. kena buat macam ni dulu sebelum kena check tu...

tapi deno tak boleh bukak wayar kat perut dengan bag air dialisate tu... jadi macam kena ikat la... dalam masa dua jam tu, jalan2 pun tolak ke "stand" tu...


hihik.. kelakar pun ada.. ye la kita jalan2 pun tolak "stand" sekali sebab wayar kat perut tak boleh bukak.. bila dah bosan sangat, pergi cafe pun dengan "stand" tu.. tolak je... deno jalan sambil tolak...

kawan2 pun ada... siap main kejar2 lagi sambil tolak "stand" tu.. tapi tak laju la berlari.. main-main je, konon macam naik kereta... hihik...

nak habiskan masa dua jam tu macam-macam boleh buat.. tapi deno dengan "stand" tu tak berpisah la... mana deno pergi mesti tolak "stand" tu sama-sama.. macam kena ikat pun ada... hihi^^



p/s: kenangan yang deno tak dapat lupa... huhu :p


8 comments:

  1. alhamdulillah,, setakat besar ni tak de pulak muja masuk hspital,,, masa kcik masuh sebb pneumonia, minum minyak turpentin kalau tak silap,, hehe

    ReplyDelete
  2. ye iffah pon

    letih kot
    tapi jalan pon xlarat mse tu

    so pegi tnds je ngn bnde tu

    ReplyDelete
  3. kira jadi kawan baik dengan stand tu la ye??
    hehehhe

    ReplyDelete
  4. hehehe kelakar la deno ni... ade lak berlari lari dengan benda tu..

    ReplyDelete
  5. akak pun pernah ada pglaman bawa benda ni dlm 2 hari masa duduk dalam wad...rasa susah nak pergi tandas nk kena angkut sekali...tu baru dua hari je...kalau lama lagi, tak tahulah....

    ReplyDelete
  6. ciannya.. sababr ea deno.. tp xsakit ke cucuk kat perut

    ReplyDelete
  7. wah mcm seronok je main kejar2 tu.hihi..anyway,smoga deno ceria2 sampai la lebaran nnti.. hope deno tabah hadapi ujian hidup ini..( terharu setiap kali deno crite pasal pnykit deno..)

    ReplyDelete