CPUV

BE Bulan Oktober

October 31, 2012,14 Comments


Selamat malam semua :)

baru jap tadi...

tiba-tiba ternampak

http://www.emocutez.com

  

dapat BE Microsoft Windows 8! ^_^

http://www.emocutez.com

alhamdulillah.. bertambah income nuffnang deno kali ni... sebenarnya agak lama deno tak tengok nuffnang, tadi tergerak hati nak tengok... tak sangka dapat BE untuk bulan ni.. syukur sangat :)

terima kasih nuffnang! :)




p/s: terima kasih korang yang selalu datang blog deno dan sentiasa beri deno semangat untuk lawan SLE! tanpa korang.. sepilah blog "DayangDeno" si budak LUPUS ni... blog budak yang selalu sakit ni.. hanya allah yang dapat membalasnya... terima kasih korang! :)

14 SLE Supporters :):

Ayu Candy

Vote For Ayu Candy! :)

October 31, 2012,3 Comments


Selamat malam semua! :)

haaaa.... malam ni kan.. deno kan.. deno nak minta tolong ni.. hihi ^^
nak minta tolong vote bestfriend deno punya design.. please vote for ayu candy...!! 

http://www.emocutez.com

her design

cklik  untuk lebih jelas

caranya sangat mudah!


2. klik like 


ok done! terima kasih korang :)



p/s: ayu candy kawan rapat, kawan baik, kawan susah senang deno sejak deno form 3... ayu kawan yang baik.. sangat memahami deno.. korang tahu je la kan, deno jarang ke sekolah sebab sakit... kawan pun kurang.. nasib baiklah ada ayu jadi teman suka duka deno... sampai sekarang deno still berhubung dengan ayu selepas SPM...deno berharap satu hari dapat juga deno jumpa ayu lagi :')


3 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

NEPRO

October 31, 2012,8 Comments


Selamat petang semua :)

tadi dietition datang
dr zaiha minta sebab deno kurus sangat.. duk hospital makin kurus :p

macam-macam soalan dia soal deno.. deno pun ada tanya dia macam-macam pasal makanan.. macam kurang zat deno ni..  tapi kan, deno rasa deno dah makan banyak.. 

last2, deno kena minum susu.. susu khas.. susu ni namanya NEPRO


 

susu ni pernah minum tapi dah stop..
kalau beli agak mahal.. tapi susu ni sangat bagus^^

sehari kena habiskan setin.. emm, takpe la.. sedap juga susu ni :)



p/s: susu NEPRO tinggi kalori ... kalori dalam badan deno tak cukup kot? hehe :p



8 SLE Supporters :):

Hospital

KK1

October 31, 2012,2 Comments

Bosan betul duk hospital.. Sebulan lebih dah rupanya.. Nasib baik 3 hari lepas my doc bagi cuti balik jap, siap ngan jarum kat tangan sekali balik! Huhuu... Even sekejap, dah hepi sebab dapat lepas rindu balik rumah jap kan^^  Please cepat sihat wahai badan....

............

Act kan, deno teringat pula kat KK1... 

Last month sebelum deno masuk wad ni.. Deno ke kl melawat kakak.. Deno pun ada pergi ke Institut Pediatrik, HKL bersama ma abah.. Rindu sangat2 tempat tu, tempat deno mula-mula dapat rawatan sejak ada SLE.. Deno dapat rawatan di situ sejak tahun 1999-2008, lepas tu barulah deno di"transfer" ke HSNZ..

WAD KK1, the best hospital ever!! Agghh rindu ngan Dr. Lim, Dr. Selva, Dr. Yap, Dr. Jazilah.... Sobss ... 

sempat la snap sikit gambar... :)

 
welcome  welcome!

 
on the way to WAD KK1

dalam wad ada beberapa bilik.. dan setiap bilik ada 4 orang patient
yang bestnya setiap patient khas ada 2 katil.. satu mak, satu anak :)

 
bilik rawatan CAPD.. rindu sangat tempat ni!!!

 
bilik permainan yang mesti deno pergi setiap hari bila deno admit lama.. bukan mainan je, banyak buku dalam ni.. macam library juga la.. best^^

 
di luar Institut Pediatrik.. bila warded, deno malam2 selalu datang duduk kat kerusi ni
deno datang duduk rehat dengan abah... sambil-sambil berangan nak balik :p

Dapat juga jumpa nurse yang jaga deno kat sana.. tapi tak sempat bergambar.. Doc pun tak ada.. Huhuu... Maybe next time kan.. 


p/s: takkan lupa KK1!



2 SLE Supporters :):

Art Trade With Dae Hyun

October 30, 2012,13 Comments


Selamat malam semua :)

dah lama tak dapat art trade...
kali ini deno dapat art trade daripada Dae Hyun

 

comel kan?
warna lembut je.. tenang je tengok.. comel pulak tu... suke sangat!


http://www.emocutez.com


ok.. sekarang art tade dari deno untuk Dae Hyun
^_^


ok tak? jadi tak? 
tapi warnanya agak terang.. kan.. entah la, tiba-tiba datang idea macam ni.. hehe :)




p/s: haaaa... apa lagi? komen kritik kutuk hentam! ihklas tau.. :)

13 SLE Supporters :):

INFO

Tidak Basuh Tapi Basahkan

October 30, 2012,10 Comments


Selamat tengahari semua :)

Haaa... kita cerita pasal basuh tangan hari ni..

Korang tahu kan basuh tangan tu penting... tapi ramai di antara kita hanya hanya basahkan tangan, bukan basuh tangan!

Nak cepat punya pasal, buka paip air, then just bagi tangan tu kena air.. tak buat step yang betul untuk basuh tangan... haaaa... nanti mula la keracunan.. ceri beri cirit-birit..

 

deno sejak mula CAPD 12 tahun yang lalu, deno belajar step basuh tangan dengan betul... sebab sebelum buat CAPD perlu basuh tangan 5 minit mengikut step yang betul... sehari 4 kali.. jadi bila buat setiap hari dah jadi habits pun.. kalau makan tak guna sudu mesti deno buat ikut step... dah ingat dalam kepala

mana tak ingat kan? 12 tahun buat perkara sama hari2... huhu :p

apa stepnya?



faham tak? faham tak?
tak faham...? jom tengok video ni pulak... siap ada menari lagi... hehe :)


haaa... penting.. penting.. 
tapi tu la kan.. ramai yang basahkan tangan berbanding basuh tangan...

jangan lupa basuh tangan mengikut step okeh!
^_^



p/s: basuh tangan.. bukan basahkan tangan... :)


10 SLE Supporters :):

Personal

Just Egg

October 30, 2012,9 Comments


Selamat tengahari semua :)

hari ni kurang selera.. sarapan pun tadi just makan nestum
tengok2 dalam bekas makanan plastik.. ada telur  pagi tadi yang deno simpan...
 
diingatkan jangan makan yang kuning ya..
^_^



p/s: wahh... teringat pula sandwich with scramble egg.. nyum3! :)



9 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

Jangan Berharap

October 29, 2012,4 Comments


Selamat malam semua ..

 

doc cakap... lepas 4 minggu ni.. jangan berharap boeh balik...
bimbang terpaksa tambah 2 minggu lagi di wad...

http://www.emocutez.com




p/s: kalau nak berharap?



4 SLE Supporters :):

Hospital

Cafe ^_^

October 29, 2012,3 Comments


Selamat malam semua :)

petang tadi abah buat CAPD deno...
ma balik rumah masak lauk.. hehe.. deno mengidam masakan ma lagi... terima kasih ma tolong buatkan lauk kegemaran deno tadi! :)

lepas buat CAPD...  tadi kena tunggu pukul 6 petang untuk buat CAPD ke 4... tak larat nak turun naik lagi.. cukup lah 3 kali sahaja.. jadi deno hanya tunggu di unit nefro...

tiba-tiba rasa dahaga... deno dengan pantas bersama abah ke cafe di Unit Rawatan Harian.. jalan kaki je, tak jauh... hehehe.. nurse pun tak tahu... shhhhhh :p

tak ramai orang pun...

http://www.emocutez.com

minum air je.. tak makan sebab ma bawa makan... ^^

yang berais abah punye tau.. bukan deno punye... :p


berbual-bual di cafe sampai pukul 6pm...
apa lagi kan...? CAPD!



p/s: tiba-tiba rasa nak main game "dinner dash"

3 SLE Supporters :):

Hospital

Kembali ke Hospital

October 29, 2012,10 Comments


Selamat petang semua :)

hari ni deno admit kembali ke hospital
seawal 7 pagi bertolak ke hospital

 
deno sebelum bertolak... nampak tak pau tersembunyi? hehe


sampai di hospital terus buat CAPD 
lepas CAPD, terus naik wad.. masuk ubat... dapat katil...

 




p/s: cuaca sangat panas... rasa macam nak demam.. huhu.. :p




10 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

Kemas-Kemas

October 28, 2012,6 Comments


Selamat malam semua :)


 

sekarang bersiap-siap
bermalas-malasan

kemas baju... kemas file kesihatan
esok admit hospital balik... huh.. sabar sabar...



p/s: 7.30am esok bertolak ke hospital



6 SLE Supporters :):

LUPUS fighter

Tabahlah

October 28, 2012,1 Comments


Selamat malam semua :)

tadi deno ada berbual dengan rakan sle..
dia telah 15 tahun mengidap sle.. dan sekarang dia tertekan..



 

hmmm...

deno tahu.. mungkin akak sangat stress.. sebab tu akak cakap macam tu.. 

tapi sabar dan percayalah... semua yang berlaku ada hikmahnya.. redha dan terima sakit kita dengan ikhlas, nescaya kita akan jadi lebih kuat dan semangat melawan sakit kita

deno percaya.. allah swt takkan menguj hambaNYA di luar kemampuan hambaNYA...



p/s: deno doakan akak lebih tabah.. insyaallah.. sama2 kita melawan "dia" yang selalu meyerang kita :')


1 SLE Supporters :):

Nanti Kan.....

October 28, 2012,2 Comments


Selamat malam semua :)

lepas main  bola petang tadi dalam pukul 6.30pm
adam merehatkan diri depan tv sambil menonton kartun.. tiba-tiba dia berceloteh lagi

"tutup tingkap! tutup tingkap! cepat! nanti nyamuk masuk...!"

"bahaya..... nanti kan.. dia kan.. gigit kita.. pastu demam masuk hospital... "

 

erk.. 

deno : "baik bos!"



p/s: adam dah krosss... 


2 SLE Supporters :):

Family

Sepetang Bersama Adam

October 28, 2012,0 Comments


Selamat malam semua :)


rumah kembali sunyi

kesian adam.. sepupu2 rapatnya dah balik... petang tadi nampak adam kebosanan.. sekejap tengok tv.. sekejap main lego.. sekejap melompat-lompat.. deno hanya memerhatikan keletah adam.... dan tiba-tiba...

"cikcu... jom main bola?"

ok... sebenarnya deno tak larat... tapi esok deno dah nak admit hospital balik
jadi petang tadi hanya melayan adam bermain bola.. ada la snap gambar sikit.. hehe :)




 




adam ni nakal tapi cepat faham..
dia tahu ada line (jarum) kat tangan deno.. jadi dia tak kacau atau usik deno.. hihi :)



p/s: malasnya kemas baju..... huhu... :p



0 SLE Supporters :):

Daging

No More

October 27, 2012,12 Comments


Selamat malam semua ..:)

hari ni ramai orang buat makan..
jiran pun ada buat makan... emmm ... ada gulai daging! :)


 
gulai daging terengganu (google)

emm... sedap sedap sedap! "pengsan!"
sangat ohsem sedapnya! nasib baik tak amik nasi tambah.. hehe..


ok, malam ni

abah tolong buat CAPD deno.. tenkiu abah!
dalam bilik pun macam terbau-bau je...
eh eh... tadi abanglong buat sup tulang!!! yeay!


makan besar betul deno hari ni...
banyak berasaskan daging... hehe...
ok, esok no more daging.. nanti result darah entah apa-apa yang keluar...

esok ada kenduri di rumah ayahngah... dugaan....

http://www.emocutez.com




p/s: esok petang kaklong n famili balik jb... lusa pagi deno masuk wad balik.... huh




12 SLE Supporters :):

Lupus

Mujurlah Itu Hanya Sementara... Terima Kasih Allah...

October 27, 2012,6 Comments


Selamat petang semua.......






Deno menghitung hari..

Lusa deno akan kembali ke hospital untuk meneruskan rawatan.. ubat itu memang lama, doc pun pernah beritahu deno minggu lepas... jangan berharap untuk balik ke rumah lepas 2 minggu... kemungkinan ubat itu akan diteruskan dan mungkin deno perlu berehat lama di hospital... tak mengapa.. deno terima dengan ikhlas...

Masih deno ingat... deno demam sampai menggigil.. sejuk sangat bagaikan berada di dalam bilik aircond.. 3 oct deno admit.. setiap hari darah diambil untuk mengesan punca demam... akhirnya pada hari ke 9 barulah dapat dikesan... darah deno dijangkiti kuman berbahaya.. yang juga boleh bawa maut jika tidak dirawat....

Hari itu juga ubat dimasukkan.......

10 oct deno ada final exam.. walaupun sakit deno paksa diri, cuba gagahkan diri untuk study... 

Tetapi.. deno perasan ada kesan selepas ubat dimasukkan ke dalam badan deno melalui line.. tangan deno jadi menggigil.. ketika menulis..  tulisan menjadi semakin buruk... banyak kesilapan ketika deno study.. kemudian.. nak tekan kalkulator pun susah.. eno pelik tapi tak ambil peduli semua tu.. deno hanya nak ambil exam di hospital... pagi tu.. kepala deno sakit sampai bengkak.. deno tahan sakit sambil membaca.. 9 pagi deno ada exam... deno berharap sangat dapat buat dengan baik sebab deno memang nak score subjek finance yang deno minat...

9 pagi.. paper finance bermula. deno mula menulis.. tapi kali ni makin pelik.. tangan deno tak boleh menulis dengan baik, gigilnya makin menjadi-jadi.. tulisan seperti cacing.. nak tekan kakulator pun susah, banyak silap... tapi deno gagahkan juga diri untuk cuba menjawab paper finance tu dengan baik... deno rasa hairan dengan diri deno masa tu.. bayangkan... tiba-tiba deno seperti tak pandai mengeja... korang percaya tak deno nak eja "creditors" pun hampir 5 minit berfikir......

Ya allah..... masa tu tuhan sahaja yang tahu perasaan deno.. nak mengeja tak andai? apa ni? apa dah jadi pada aku? lepas menulis perlahan-lahan, nak susun ayat pun lambat bila soalan teori... deno jadi keliru, jadi tak faham.. rasa macam nak berhenti buat exam tu.. tapi.. deno serba salah.... deno teruskan juga dengan keadaan terpaksa.. tulisan pun dah seperti apa deno pun tak tahu.. dalam hati deno hanya nak habiskan paper finance tu.. deno hanya berserah...


.........................................


Deno sedih sangat.. lepas exam, deno nangis je... deno tak tahu kenapa jadi macam tu... deno beritahu doc dan itu mungkin kesan ubat yang kuat 

Hari ketiga lepas ubat dimasukkan.. kesannya makin teruk.. gigilnya makin menjadi-jadi... sampaikan tangan deno tak ada upaya untuk pegang barang walaupun sekadar sudu.. ma yang menyuap deno makan... semua perkara ma tolong deno..

Satu lagi kesan... deno jadi gagap.. jadi pelat.. tak dapat bercakap dengan betul, setiap hari deno kurang bercakap sebab segan.. deno malu.. deno macam budak baru pandai bercakap... sampaikan nak mesej kawan-kawan guna henphone pun lambat... deno jadi tak pandai mengeja! nak eja "kenapa" pun lama!

yy allah... masa tu deno sedih, berdebar, keliru dan takut sangat! deno takut gagap deno ni jadi kekal! ya allah... deno berdoa setiap hari agar apa yang terjadi pada deno tak kekal.. deno sangat takut!

Abah dan ma pun perasan... percakapan deno tak teratur.. pelat.. bila deno jadi macam tu, deno pun kurang bercakap....

paper untuk final exam deno tinggal 2 lagi....

Akhirnya deno terpaksa juga tangguh semester untuk kali ke 5.... baki dua paper untuk final exam deno tak dapat ambil.. tak dapat menulis, mengeja pun tak pandai... sedihhhhh...

Deno takut.. hari2 jadi macam tu.. deno pelat, tangan menggigil..

Akhirnya tiba hari ke 6 setelah ubat itu di dalam badan deno, kesannya makin kurang.. tangan sudah kurang menggigil.. percakapan deno jadi semakin elok. pelat dan gagap semakin kurang...

Ya allah.... deno bersyukur... semakin hari deno semakin pulih... tangan deno sekarang sudah tidak menggigil dan deno sekarang dapat bercakap normal... dapat ketawa dan berbual seperti biasa.. deno pun dapat mengeja sperti biasa.. tak seperti budak baru pandai mengeja semasa mula2 ubat itu dimasukkan alhamdulillah....

Dekarang deno still dapatkan rawatan.. deno tak kisah lama di hospital asalkan deno sembuh sepenuhnya dari kuman berbahaya tu.. yang buat deno pelat, gagap.. tak boleh menulis, tak boleh mengeja... ngeri pula bila diingat kembali....

Mujurlah semua itu sementara... terima kasih allah...... :')



p/s: cerita ini ialah ketika mula-mula ubat untuk rawatan deno masuk ke dalam tubuh deno.. sesungguhnya deno bersyukur semuanya adalah sementara... ianya hanyalah kesan sementara... alhamdulillah..... pesakit SLE mudah terkena jangkitan walaupun kesihatan diri telah dijaga dengan baik kerana antibodi di dalam badan sangat lemah.. deno berharap deno akan lebih sihat untuk tahun-tahun yang akan datang.. amin.. :)

6 SLE Supporters :):

Hospital

Saya Pilih Buah!

October 27, 2012,2 Comments


Selamat petang semua :)

hari ni hanya rehat d rumah...
suasana di rumah dan di hospital sangat berbeza kan?
sememangnya rumah itu memang syurgaku..... :)

lebih-lebih lagi waktu makan
tahu tak apa pilihan deno bila waktu makan tengahari dan makan petang di hospital?

 

haaaa.... deno biasa pilih buah!
buah yang biasa yang ada ialah epal, oren dan tembikai :)




p/s: buah pun kenyang.. hehe..


2 SLE Supporters :):

Hospital

Seperti Yang Dijanjikan

October 26, 2012,5 Comments


Selamat tengahari semua :)

seperti yang dijanjikan dengan doc ...
walaupun cuti, mesti ke hospital!

 

sepanjang 3 hari cuti, setiap awal pagi perlu ke hospital untuk dimasukkan ubat
tadi ke hospital... tak ramai orang di hospital, hanya beberapa patient di wad deno...
huhuhu... isnin pagi admit again! 



p/s: hospital itu rumah kedua deno :)


5 SLE Supporters :):

Family

Raya Di Rumah :)

October 26, 2012,3 Comments


Selamat tengahari semua :)

hai korang! deno di rumah ni... hehe
dapat juga beraya dengan famili kat rumah :)

deno nak ucapkan

 

haaaa.....
korang buat apa tu... tengah makan ya...
makan apa tu? emmm... sedapnyaaaa

 menu raya di rumah deno :

ketupat
sambal udang
rendang daging
nasi himpit
kuah kacang

dapat makan puas-puas.. nasib baik doc bagi cuti :p




p/s: tetiba pagi tadi demam.. terus amik Paracetamol :p




3 SLE Supporters :):

Dudel Boiboy

October 25, 2012,7 Comments


Selamat petang semua :)

sementara rtunggu nak buat CAPD dan balik...
deno cuba lukis dudel boiboy... biasa dudel gegirl je.. hihi
try and error... dan hasilnya ...

 
ok tak? jadi tak?
nampak kosong je kan... meh deno tambah sikit...


budak kecik dalam bilik.. hihik ;p


p/s: jadi ke dodol ni? ataupun still nampak mcm gegirl....? cepat2 kutuk kritik hentam... :)

7 SLE Supporters :):

Hospital

Dah Siap!

October 25, 2012,1 Comments


Selamat petang semua :)

surat dah siap
maksudnya dah boleh bersiap-siap untuk balik rumah



tapi... buat CAPD yang ke tiga dulu la..
baru balik.. hehe...



p/s: hepi :)


1 SLE Supporters :):

2 Bulan Lagi

October 25, 2012,5 Comments


Selamat pagi semua :)



kita dah hampir ke hujung tahun
2 bulan lagi... masuk tahun baru...
2 bulan lagi... genap 14 tahun deno dan SLE...

bulan disember.. bulan deno disahkan mengidap SLE Lupus Nephritis Class IV



p/s: lupus.. learn about it... lupus isn't contagious... it's ok to love a lupie! :)


5 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

Cuti 3 Hari

October 25, 2012,2 Comments


Selamat pagi semua :)

alhamdulillah... deno dapat balik hari ni
dapat cuti 3 hari dari doc... doc pesan... "jaga line baik-baik ya dayang.... "

  

3 hari pun 3 hari la kan... sekejap pun takpe
janji dapat balik raya dengan keluarga...  isnin pagi admit balik.... huhuhu...




p/s: tahniah buat kak Noorzarina yang baru dapat baby baru... :)


2 SLE Supporters :):

LUPUS fighter

Beri Dia Ruang

October 25, 2012,0 Comments


Selamat pagi semua :)

 
semalam baru dapat tahu ada kawan SLE satu wad dengan deno...SLE attack kidney dan sekarang menjalani rawatan HD... masih belum boleh balik sebab SLE sedang aktif... dah sebulan dia di hospital

deno cuba nak cakap dengan dia, tapi dia senyap je... dia tak bercakap langsung... deno senyum kat dia pun dia masam... 

hmm... takpe la... deno faham.. mungkin dia dalam proses menerima penyakit dia..



p/s: mula-mula sakit SLE deno "berkampung" di hospital 4 bulan... macam-macam rawatan sampai pernah putus nyawa.. raya pun di hospital.. kenangan 4 bulan itulah memang tak boleh lupa... ^^


0 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

Semuanya Gara-Gara...

October 24, 2012,8 Comments


Selamat petang semua :)

Ma dah balik rumah bersama abah

kesian ma.. deno tahu ma penat.. ma balik terus tertidur abah beritahu.. mungkin malam nant ma baru datang balik teman deno kat sini..

tahu je la kan, buat CAPD tu 4 kali setiap hari.. jadi 4 kali jugalah setiap hari turun naik wad ni... mesti penat kan, berjalan ke unit nefro lagi.. jauh jugak... semuanya gara-gara...

line di sini (betul2 di tangan)

kalau la line bukan sini... dah tentu deno boleh buat sendiri CAPD tu.. tak payah ma tolong buat setiap hari... biasanya kat rumah deno buat sendiri, masa demam je ma tolong buat.. tapi sebab line tu... deno tak boleh buat sebab tak boleh basuh tangan.... sebelum buat tu kan CAPD kan kena basuh tangan 5 minit...

kadang-kadang kalau ma penat sangat, abah tolong buatkan dialisis ni... kesian juga... sejak mula-mula admit hospital 3/10 baru-baru ni, ma abah la gilir-gilir buatsampai hari ni.... hadoiii... ni balik rumah 3 hari ni ma abah juga tolong buatkan CAPD ni....

deno pun rindu nak buat sendiri... huhu...





p/s: rasa macam nak suruh je doc cabutkan line ni, letak line baru kat lengan.. tapi susah pulak nak cari urat... kena cucuk banyak kali pulak.. susah juga... huh



8 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

Kosong... Kosong....

October 24, 2012,2 Comments


Selamat petang Semua :)

  

hari ini semkain sunyi... ramai patient dah pulang..
hanya tinggal 3 katil termasuk deno di bahagian F

nampak kosong je wad ni..  .
kosong.. kosong.... ooo... "macam najawa latiff nyanyi"



p/s: esok balik... isnin pagi admir balik for next 2 weeks... sabar2... :p


2 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

Hari Ini Yang Gembira

October 23, 2012,13 Comments


Selamat petang semua:)

 
tetiba teringat meatball ikea... sedapnyaaaa.... "pejam mata"


tadi kan... tiba-tiba doc cakap...
"dayang...  ubat awak kena continue 2 minggu lagi.. jadi kena duk hospital 4 minggu ya.."

http://www.emocutez.com

erk.. terkezut deno.. kata dua minggu! tetiba jadi 4 minggu..
emm.. tapi deno terima dengan ikhlas.. takpe la, nak sihat punya pasal kan...
dan dengan sepantas kilat deno bertanya pada doc.....

deno : nak minta cuti raya bleh tak doc? hehe...

doc : ohh... nak cuti raya ya... boleh2... saya bagi dayang 3 hari, pastu kena datang balik.. continue ubat 2 minggu lagi kat hospital ya.....

deno : jadi 3 hari tak payah datang sini la...? (dah senyum2 ni... hihik)

doc : ehh... kena datang... ubat kena hari-hari... sepanjang 3 hari tu kena datang pukul 6pagi.. naik wad masuk ubat.. then boleh la balik... tapi lepas 3 hari kena datang balik tau... line tu jaga baik2 kat rumah..

deno : ohhh.. takpe2.. janji boleh balik raya... nanti dayang mai hospital awal.. hehehe...



p/s: sedih tu memang sedih sebab kena continue 2 minggu lagi kat hospital... tapi sebab doc bagi cuti raya 3 hari, rasa hepi balik... dapatlah jumpa keluarga dan beraya aidil adha sama-sama... kat sini pun ramai dah boleh balik, banyak kosong... hmm... esok genaplah deno 20hari di hospital!

p/s : balik dengan line di tangan... kena jaga betul-betul nih... 



13 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

Berakhir Satu Penantian

October 22, 2012,9 Comments


Selamat malam semua :)

setelah menanti sejak petang tadi
akhirnya penantian deno berakhir jua....

ma datang dengan bubur nasi kegemaran deno... hihi :)

http://www.emocutez.com


alhamdulillah...
dah kenyang pun.. hehe....



p/s: tahu je la kan kalau di hospital.. selera mesti kurang... makanan pun semua tawar je... bila macam ni, mula la rasa nak macam-macam, kadang2 nak masakan ma je.. tekak tak boleh telan makanan lain..  demand betul la deno ni.. hihik^^ masa sakit macam ni selalu terlebih manja dengan ma abah.. hehehe... terima kasih ma abah! :)




9 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

Penantian

October 22, 2012,0 Comments


Selamat malam semua :)

fuuu...
malam ni teringin betul...
memang teringin..
dari petang tadi tp still belum dapat..
fuu... teringin sangat!
ma abah dating lagi...
deno pun dah pesan...
memang la.. penantian satu penyeksaa...




p/s: lapar sangat! hari ni hanya makan roti dan biskut.. huhu

0 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

Roti Krim

October 22, 2012,2 Comments


Selamat petang semua :)

ma belum datang..
perut berkeroncong buat konsert zapin
eh eh... ada roti krim yang makcik bawa tadi!
 
korang pernah makan tak roti krim? rotinya macam roti hotdog tapi ada krim putih di tengah2
dah lama deno tak makan roti ni... tadi makcik datang melawat dia bawa roti krim ni..
rasanya masih sama seperti dulu... rasa lemak2 krimnya... 

masa deno budak2 dulu selalu juga makan roti krim ni bila balik dari sekolah...
sekarang dah jarang... roti ni hanya dijual di satu kedai je di bandar kuala terengganu :)




p/s: pernah makan tak roti ni? sekarang dah jarang orang buat dan jual... macam2 jenis roti dah sekarang kan.... pelbagai jenis krim... tapi roti ni satu perisa je dan krimnya hanya warna putih :)




2 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

Dua Hari Lagi

October 22, 2012,5 Comments


Selamat petang semua :)

dua hari lagi...........

doc cakap buat blood test.. kalau semua okey boleh balik rumah.. deno memang nak balik tapi kalau result tak okey? kena sambung 2 minggu kat sini.. ma cakap jangan harap sangat.. takut2 tak dapat balik nanti kecewa dan sedih pula...

takpe la.... deno nak sihat! kena cucuk banyak kali pun tak kisah.. tahu je la... jarum dan deno memang tak dapat dipisah kan... macam bestfriend pulak! hihik....

petang ni ma balik rumah.. deno sorang lagi... jadi deno rasa nak lukis!








p/s: rindu anak buah :)


5 SLE Supporters :):

Kenangan Dalam Wad 2012

Oh Jubah!

October 21, 2012,10 Comments


Selamat malam semua :)

HOSPITAL
sebut hospital mesti korang tebayang jarum, doktor, nurse dan ubat kan?

tapi bagi deno pula lain... deno terbayang jubah! muahahaha.. deno pakai jubah di hospital!
tahu tak jubah apa? sebenarnya bukan jubah... hehe... baju hospital yang hijau tuuuu....

http://www.emocutez.com

deno panggil jubah!
 
kenapa?

haaaa..... sebabnya bila deno pakai ianya jadi macam jubah
badan deno kecik, bila pakai tenggelam satu badan.. sampai kat lutut..
lengan pula sampai ke pergelangan tangan.. besar sangat jubah ni.. 

opssS! baju hospital atau baju pesakit la...  hehe:)

http://www.emocutez.com



p/s: dah macam penguin pakai jubah ni.. hehe :p


10 SLE Supporters :):