Resipi Cucur Tauhu - Dayang Deno

4.12.12

Resipi Cucur Tauhu


Selamat petang semua :)

deno nak share resipi cucur tauhu hari ni! :)

macam biasa resipi deno senang sangat nak buat....
haaaaa.... korang ingat tak jem strawberry hari tu? senang kan....

ok jom buat!!!

bahan-bahan:

 


CARA-CARA:

1. potong kecil semua bahan.. tauhu, udang, bawang besar, cili dan daun bawang

2. masukkan semua bahan yang telah potong dalam mangkuk, masukkan gandum, garam secukup rasa dan air... then gaul rata

3. panaskan minyak dan goreng.

4. angkat dan toskan.. atas pinggan lapik tisu dulu ya, baru letak cucur.. ok done! siap untuk dimakan! :)




p/s: cucur sedap dimakan panas panas.. deno suka makan cucur dengan sos cili, korang? :)


11 comments:

  1. idea yg bagus... xpnh ltk lg tauhu ni

    ReplyDelete
  2. ganti tauhu dengan tempe pun sedap..:)

    ReplyDelete
  3. alamak .. mengiurkn ptg2 mcm nie ^^ .. tp yana tak mkn tahu ... hehehh

    ReplyDelete
  4. Rajin Deno masak. Makcik suka tengok lukisan2 Deno. :)

    ReplyDelete
  5. owh..senang jer.....

    ReplyDelete
  6. 1st time dengar resepi ni..mcm menarik

    ReplyDelete
  7. siap ada resepi lagi...bagus2...:)

    ReplyDelete
  8. Something different..boleh cuba ni. Selama ni buat cucur ikn bilis je..

    ReplyDelete
  9. ada sos cili baru la kawwwww... :)

    deno next time buat lgi gmbr2 mcm tu.. menarik utk di baca.. :) kreatif deno ni

    ReplyDelete