SPECIAL - Dayang Deno

7.12.12

SPECIAL


Selamat malam semua..


deno bukan malas nak explain apa SLE  tuuuu...
tapi selalunya orang tak faham
explain banyak kali pun tak faham..

pernah ada kawan cakap...
"betul ke sakit.. nampak sihat je..."  

cikgu dulu pernah cakap...
"tak nampak sakit punn... betul ke awak sakit.."

itu baru sikit... kalau orang lain.. macam-macam ayat pelik deno dengar.. orang memang susah nak percaya.. padahal bila SLE tu datang, sampai tak boleh berjalan deno.. sampai abah terpaksa dukung deno.. sakit sampai masuk icu.. sampai berbulan-bulan di hospital..

hmmm.. sebab tu kadang-kadang rasa menyampah nak explain... senang-senang kalau orang tanya.. jawab je..

"SLE tu Special Limited Edition!" then cabut... hehe...



p/s: butterfly is the symbol of SLE...


10 comments:

  1. M pernah gak tengok CSI pasal mangsa yg kena LUPUS ni..

    ReplyDelete
  2. SLE memang sejenis condition yg agak rare di kalangan org Melayu..cuma pesakit, orang terdekat dan mereka yg terlibat dlm bidang medicine saja yg tahu tentang SLE..rasanya kak zan boleh faham perasaan Deno.

    ReplyDelete
  3. Btol2..bile akk ckp akk sakitbSLE tnganga...bile ckp prkataan lupus,diorg nganga lg luas....kira alien btol la sle nih..tu lum ckp cap..dialisis air...lg diorg xpna dgr...bt its ok..kitevxleh expect sume org alert..those yg ada family mmbers or relatives yg sakit besenya lebe alert..mari deno kite fight sle sama2.. (deno,blaja sungguh2...buktikn even sakit bule brjaya.just to share despite kesakitan yg akk alami..SLE,CAPD,warded ICU,Sel mata dii otak da mati(pnah temporary blind for a day)...akk stil bjaya completes my study within times,tnpa extend..im a law degree holder.syukur,alhmdulillah..jd, Deno pon bule n akk wil alwiz pray for u, for us.

    ReplyDelete
  4. susah nk layan org mcm ni.. sbb dorang x rasa.. memula nani thu pasal sle ni msa yg ada sorg peltih plkn tu smpai msuk tv.. then lps tu info2 kt blog deno :)

    ReplyDelete
  5. Sapa Gila Blog Kat Sini ? Nak Tingkatkan Followers Korang Sampai Naik Mendadak ? Jom Join Segmen Baru Ni (!) :)

    http://www.cikfie.com/2012/12/segmen-aku-gila-blog.html

    ReplyDelete
  6. mungkin masyarakat kurang pengetahuan mengenai SLE nie kot deno.. pasal tu mereka banyak tanya pelik bila tengok kebanyakkan yg kena nampak sihat.. tapi hakikatnya pesakit dan Allah je yang tahu sakit tu mcm mana.

    ReplyDelete
  7. Sebabnya SLE ni jarang orang dengar tu orang tertanya kan..
    memang luaran nampak sihat, tapi dalaman kita yang menanggung kan Deno..

    Tp sempat lagi melawak ayat last tu..hehee

    ReplyDelete
  8. ada yg mengganggu lagi kerk nie.....banyak bersabar...

    ReplyDelete