Luahan-Luahan Jururawat - Dayang Deno

7.12.12

Luahan-Luahan Jururawat


Selamat malam semua :)

luahan jururawat

  


"jawatan kami sering disalahertikan.. ramai yang cakap kami nak jadi nurse sebab nak ngorat doktor .. tapi tu matlamat kami nombor dua.. nombor satu nak jaga pesakit.." -lepasan kolej kejururawatan

"tak padan dengan tua, sakit pulak tu.. ada hati nak ngorat saya masa saya tolong angkat dia ke bilik air.."  - mangsa ngorat oleh pesakit

"orang ramai mesti pelik kalau saya cakap saya nurse.. ramai jugak yang gelakkan saya.. apa hal?" - seorang jururawat lelaki

"kadang-kadang kena lempang.. kadang-kadang kena baling dengan telur tapi selalunya kena tarik baju je la... nasib baik saya sabar..." - jururawat di hospital wad gila

"anak tak sihat salahkan kami..nyawa tak dapat diselamat kata kami cuai buat kerja.. apa diaorang ingat kami ni malaikat ke nak cabut nyawa orang??" - jururawat di wad kecemasan



p/s: jururawat.. ada kalanya mereka terkasar dengan kita mungkin mereka penat.. faham-faham sahajalah kerja jururawat macam mana kan.. mereka pun melayan pelbagai ragam pesakit.. hargailah jururawat..:)

p/s: erk.. nape buat entry pasal jururawat ni... huhu ^^


5 comments:

  1. hehe my mom nurse, dy sllu crita benda-2 lebih kurang mcm ni. kebanyakan pesakit xpaham bahasa :)

    ReplyDelete
  2. sy pun nurse...da jemu bila bhadapan ngn pesakit2 yg mcm ni...tp ape2 pun kene sbr sb kerjaya ni yg sy pilih :)

    ReplyDelete
  3. Tapi alangkah indahnya tatkala kita sedang sakit, jururawat ni bercakap dgn baik dan senyum kembali ke arah kita apabila menerima senyuman dr pesakitnya..hmmmmm

    ReplyDelete
  4. amboi smpai dah boleh baca hati jururawat nie...hehehe kiut...

    ReplyDelete
  5. Apa-apa pekerjaan pun...
    Ada dugaannya...

    ReplyDelete