Nasib Baik Tak Jadi - Dayang Deno

18.12.12

Nasib Baik Tak Jadi


Pagi tadi deno ke hospital appointment dengan doc patology..


ok.. jumpa doc tadi dah lewat sebab terlewat buat CAPD.. masuk je bilik doc, deno beritahu doc yang deno alergy dengan ubat antibiotik yang doc beri lepas deno keluar hospital bulan lepas.. deno alergy dan jadi ruam seluruh badan.. then doc beritahu dah takde ubat lain.. kalau tak dapat ubat yang tu, maknanya deno kena warded sebulan untuk ubat kuat tu..

dengan selamba doc berkata

" dayang perlu masuk wad.. takde ubat lain.. kena masuk ubat ikut line..."

erk.. deno dah berdebar.. deno cakap kat doc deno taknak masuk wad.. deno baru je keluar bulan lepas, takkan nak masuk balik! dah la sebulan... taknak taknak! dah rasa nak nangis.. tapi deno tahan.. deno tanya ada cara lain tak, memang deno taknak masuk wad..

alhamdulillah.. lama doc termenung.. last-last doc minta deno ambil ubat yang deno alergy tu jugak tapi kuantitinya sikit.. deno just amik separuh sehari.. baru-baru ni doc suruh amik 3 biji bersama ubat-ubat lain.. mungkin sebab dos antibiotik tu tinggi sebab tu jadi ruam...

phewww... lega deno.. nasib baik tak nangis depan doc.. hehe



p/s: lega deno tak jadi masuk wad


3 comments:

  1. Walaupun nh tak pernah kena tahan wad, tapi nh dapat rasa apa perasaan deno bila ditahan wad, sebabnya nh pernah jaga arwah abah nh di wad selama 11 hari je.. hehe..

    Apapun moga deno bertambah sihat k..

    ReplyDelete
  2. @ nasir hamzah : terima kasih NH.. :)

    ReplyDelete
  3. Saya x pernah masuk wad... Jaga org kt wad adala.. Klu boleh mmng x nak masuk tp klu diuji Allah.. Harap dpt redha :-)

    ReplyDelete