Clumsy - Dayang Deno

31.1.13

Clumsy


Minggu lepas...

ada seekor anak kucing tiba-tiba ada di rumah
tak tahu datang dari mana..

kesian sangat-sangat.. anak kucing tu asyik mengiau..
deno bagi makan, main dengan dia..
last-last dia jadi manja...


dia suka ikut deno jalan.. pantang dia nampak deno kuar rumah.. mesti dia gesel2 kat kaki.. kadang2 sampai terpijak ekor dia.. deno panggil dia "clumsy" sebab dia ni nakal.. 

dia suka lompat-lompat.. kadang-kadang dia pura-pura jatuh, dia suka main dengan kucing2 deno yang lain.. micheal dan comel.. yang paling geram dia suka ikut bila kita berjalan! kadang-kadang risau takut terpijak!

bila clumsy manja macam ni kan... dah rasa sayang.. tapi ma gtau nanti nak hantar clumsy kat taman... bye2 clumsy



p/s: nampak anak kucing kelaparan pun dah rasa kesian.. apa jenis manusia yang suka dera dan aniaya kucing kan...

12 comments:

  1. manusia skrg dah kurg rasa kemanusian..:)

    ReplyDelete
  2. kalau ternampak kucin kat kedai makan pun suami akak bgi makan.. kesian!!

    ReplyDelete
  3. orang kita memang ada soft side utk kucing, tapi kenapa kita diskriminasi anjing?

    ReplyDelete
  4. Comot...
    Hehheheh... Aj pun macam tu.... Kalau nampak kucing lapar, rasa kesian...

    ReplyDelete
  5. salam. daddy x bela kucing tp kat luar rumah tu ada kucing liar. jd kalau ada sisa makanan maka daddy bg kat mrka la..

    ReplyDelete
  6. Ada taik mata. Hehe.
    Ksian dia terpisah dgn ibu dia. Ank org pun klau hilang menangis. Kucing pun mengiau.

    ReplyDelete
  7. al0o0o0o0o0..comei!tp combi geli kucing..heheh

    ReplyDelete
  8. bgusla main dgn kucing deno..kalo kucing bar nad bwk umh..diaorng gado..tapi dlm sebuln baru ok..hehe

    ReplyDelete
  9. Hehe. Teringat kat opoq. Opoq tu kucing buang last2 bela sampai skang. :)

    ReplyDelete
  10. @najiah shaharain: sedih bila tahu kucing kena dera

    @zaza nizam: kesian kan

    @Taufik : deno takut anjing.. huhu

    @-Sara-: ^_^

    @AyueJean:mmg comot clumsy ni.. dia dtg umah deno mmg dah mcm tu.. huhu

    @JUK DIN : sama jugak deno, kat umah deno pun dah ada 2 ekor yg dah lama bela

    @Qaseh HafizahL clumsy ni asyik mengiau.. siang mlm mengiau kejenye

    @Mira Adzlia: anak sape la clumsy ni.. hadoiii

    @combi: deno suka kucing tapi kdg2 takut jgk takt kena cakar.. hehe

    @Nadia Johari: deno pun adah ada 2 ekor kucing kat umah... tak tahu nak bela ke tak si clumsy nieh

    @nanieybarnieylurviey: oh naniey pun ada kucing ya.. deno ni tak tau la, ma ckp nak hantar kat taman... emm

    ReplyDelete