Makanan Elak Migrain - Dayang Deno

14.1.13

Makanan Elak Migrain


Siapa kat sini selalu kena migrain?

deno pun tergolong dalam orang yang kena migrain ni..  memang tak tahan kalau kena migrain.. kalau dah kena sakit berdenyut-denyut sampai mutah-muntah.. pernah deno sampai masuk spital! ish3..

haaaa... deno nak kongsikan dengan korang ni.. makanan yang boleh elakkan migrain atau boleh kurangkan daripada terkena migrain...

1. telur



2. kekacang



3. bayam



4. salmon



5. susu





p/s: tanda -tanda deno nak datang migrain tu.. biasanya kat tepi mata deno jadi macam ada cahaya berkelip-kelip.. tak lama tu mesti kena migrain.. korang yang kena pernah kena migrain, ada tanda-tanda tak sebelum migrain tu datang?



7 comments:

  1. Nice~^^
    Lissa pun ada migrain jgk~ huhu

    ReplyDelete
  2. kita suka makan kekacang huhuhuhu. jom g blog saya. vote saya. tolong menolong amalan mulia. tolong saya ya :D


    http://thetrulyamalina.blogspot.com/2013/01/kfc-mexicano-fiesta-tolong-saya.html

    ReplyDelete
  3. rasanya migrain ni penyakit femes almos jugak kan. most of friends ada migrain, Alhamdulillah, blum ada dan xnak ada.

    ReplyDelete
  4. kalau saya , time nak datang migrain tu mesti ada benda yang saya fokus tak semena-mena . benda yang taknak fokus pun jadi terfokus sendiri . contoh , skrin , signboard . hehe

    ReplyDelete
  5. naz ada migrain jgk. tapi dlm list makanan tu, naz tak bole mkn kekacang dan minum susu. then mmg kena pantang dr minum/makan mknn/minuman bercoklat, cofee/nescafe. kalau langgar jer, mmg berdenyut trus kepala. huhu

    ReplyDelete
  6. senang la apsni minum susu je..hehe..

    ReplyDelete
  7. Nani rsa nani xpenah kot. Tq share psl makanan ni

    ReplyDelete